معاون فني سازمان چاي كشور، گفت: 90 درصد چاي كشور در گيلان توليد ميشود.
گودرز فردادپور در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا از آمادگي خريد سازمان چاي كشور از امروز تا بيستم مهر ماه خبر داد و گفت: در حال حاضر در گيلان 220 كارخانه چاي وجود دارد كه 170 عدد آن فعال هستند و از امروز قراردادهاي خريد چاي با آنان شروع شده است.
وي با اشاره به نامگذاري سال همت مضاعف و كار مضاعف از سوي مقام معظم رهبري، افزود: از چايكاران انتظار ميرود همتي مضاعف در بالا بردن ارتقاء كيفي چاي در برگ سبز و بهچيني داشته باشند تا محصولي با كيفيت بسيار خوب به بازار عرضه شود.
فردادپور با بيان اينكه 90 درصد چاي كشور در گيلان توليد ميشود، خاطرنشان كرد: در حال حاضر بيش از 65 هزار چايكار در گيلان وجود دارد كه سازمان چاي كنترل و نظارت تنظيم بازار و خريد و فروش اين محصول را برعهده دارد.
معاون فني سازمان چاي كشور درخصوص كارخانجات چاي در گيلان، تصريح كرد: فقط 25 درصد كارخانجات استان مربوط به دوره قبل از انقلاب هستند و مابقي تقريباً كارخانجات با ماشينآلات نو هستتند و آنچه بايد در اين كارخانجات بيشتر رعايت شود، استانداردسازي است كه با رعايت آن ميتوان شاهد كيفيت بهتر چاي در كشور بود.
همچنین رئيس اتحاديه چايكاران شمال، اعلام کرد: امسال دور اول بهرهبرداري برگ سبز چاي بين پنجم تا دهم ارديبهشت ماه آغاز خواهد شد كه پيشبيني ميكنيم در اين دور 50 تن برگ سبز چاي برداشت شود.
ايرج هوسمي در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا، شرايط اقليمي امسال را در دور اول بهرهبرداري برگ سبز چاي مناسب دانست و افزود: سال گذشته در دور اول بهرهبردراي برگ سبز چاي حدود 40 تن برگ سبز چاي برداشت شد كه امسال اين رقم در دور اول بهرهبرداري 10 تن افزايش خواهد داشت.
وي، ادامه داد: به دليل قابل پيشبيني نبودن شرايط اقليمي تا شش ماه آينده نميتوانيم توليد كل سال را پيشبيني كنيم، ولي در مجموع بهنظر ميرسد كه امسال نسبت به سال گذشته شرايط مساعدي را براي توليد برگ سبز چاي داشته باشيم.
رئيس اتحاديه چايكاران شمال، خاطرنشان كرد: براي بهزراعي باغات چاي نيز رقم 15 ميليارد تومان حواله شده كه بخشي از اين رقم بين كشاورزان توزيع شده و بخش ديگر نيز درحال دريافت اين مبلغ هستند؛ البته پرداخت اين مبلغ در آذر ماه ميتوانست براي چايكاران مفيدتر باشد.
هوسمي با اشاره به اينكه مشكلات واردات چاي غيرقانوني و انباشته شدن چاي سنوات همچنان به قوت خود باقي است، ضمن اظهار اميدواري براي رفع اين چالشها در ادامه واگذاري امور چاي به سازمان چاي را كار بسيار مفيدي دانست و گفت: با توجه به اينكه چايكاران در گذشته از عملكرد سازمان چاي سابق راضي بودند، اگر سازوكار در سازمان چاي فعلي نيز همچون گذشته باشد، اين سازمان ميتواند براي چايكاران مفيد واقع شود.
تا سال 1379 امور چاي کشور از سوي سازمان چاي اداره ميشد و اين سازمان که سابقه 40 تا 50 ساله داشت، تمام امور چاي در مزرعه، فرآوري و بازرگاني را دنبال کرده و توليگري چاي را برعهده داشت. البته گفته ميشود در اين زمان مشکلات کشاورزان چايکار نيز کمتر بود.
در سال 1383 رسماً سازمان چاي منحل شد و وظايف حاكميتي سازمان مذكور به وزارت جهاد كشاورزي و وظايف غيرحاكميتي آن به سازمان مركزي تعاون روستايي ايران و بخش غيردولتي منتقل شد.
البته در مهر ماه سال 1387 رئيس جمهوري سازمان چاي را مصوب كردند، اما با جديتر شدن پيگيريها در سوم خرداد ماه سال 1388 اين طرح در دولت مصوب و در پنجم تير ماه ابلاغ شد.
در تشكيلات جديد سازمان چاي، سه وظيفه توليد، فرآوري و بازرگاني برعهده سازمان چاي جديد گذاشته شده است.