پژوهشگر مرکز تحقیقات چای کشور:
ارتفاع برگچینی یکی از عوامل مهم کیفیت چای سیاه است
بابک صلواتیان، گفت: با درنظر گرفتن جنبههای اشتغالزایی این محصول و تولید و سرمایهگذاری انجام شده در باغهای چای و کارخانههای چایسازی کشور میتوان به این نکته اشاره كرد که تولید فرآوری چای، سرمایه هنگفتی را به خود اختصاص داده است.
پژوهشگر مرکز تحقیقات چای کشور، گفت: با نتایج بهدست آمده، اثر سطوح ارتفاع برداشت روی صفات کیفی چای سیاه معنیدار بوده و با کاهش ارتفاع برداشت تغییرات در این صفات روند افزایشی دارد.
بابک صلواتیان در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا، افزود: مطالعه بررسی اثر ارتفاع برگچینی بر کیفیت چای سیاه در ایستگاه تحقیقات چای شهید افتخاري فومن (فشالم) روی بوتههای هیبرید، نشان داد که اثر سطوح ارتفاع برداشت روی صفات کیفی چای سیاه معنیدار بوده و با کاهش ارتفاع برداشت تغییرات در این صفات روند افزایشی دارد و با توجه به نتایج این تحقیق میتوان برداشت از ارتفاع 5 سانتیمتر بالای سطح هرس با ماشین برگچینی را توصیه كرد.
وی با اشاره به اینکه، چای یکی از محصولات اساسی و استراتژیک کشور بوده و باغهای چای و کارخانههای چایسازی بخش عمدهای از منابع درآمدی در شمال کشور را تأمین میکنند، اضافه کرد: با درنظر گرفتن جنبههای اشتغالزایی این محصول و تولید و سرمایهگذاری انجام شده در باغهای چای و کارخانههای چایسازی کشور میتوان به این نکته اشاره كرد که تولید فرآوری چای، سرمایه هنگفتی را به خود اختصاص داده است.
صلواتیان، کاربرد ابزار غیراستاندارد، عدم مهارت کافی کارگر و همچنین افزایش دستمزد را موجب افزایش هزینه برداشت برگ سبز، بهخصوص در باغهای بزرگ عنوان و خاطرنشان کرد: این عوامل در نتیجه باعث افزایش قیمت تمام شده برگ سبز، کاهش درآمد کشاورزان و در نهایت افزایش بهای چای خشک تولیدی خواهد شد و این امر کاهش قدرت رقابت چای باکیفیت مطلوب داخلی با چای خشک وارداتی را درپی دارد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات چای کشور، گفت: از آنجایی که هزینه برداشت چای، سهم بزرگی از هزینه تولید برگ سبز را دربر میگیرد، بنابراین برای کاهش هزینه تولید برگ سبز و انجام به موقع برداشت، استفاده از ماشین برداشت (برگ چیني) جهت جایگزینی نيروي انساني به شرط حفظ کیفیت برگ سبز برداشت شده ضروری بهنظر میرسد. لذا تعیین بهترین ارتفاع برداشت با توجه به نوع بوتههای کشت شده میتواند حداکثر بهرهوری را در برداشت برگ سبز با حفظ کیفیت چای خشک تولید شده فراهم آورد.