پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۲۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۰
در سال 2009؛

قيمت جهانی چای 33 درصد افزايش يافت

سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو)، اعلام كرد: قيمت چاي در اين سال به بالاترين رقم رسيد، اما به دليل مساعد شدن وضعيت آب و هوا در آسيا و آفريقا، انتظار مي‌رود قيمت اين محصول در سال 2010 رو به كاهش بگذارد.

فائو طي گزارشي با اشاره به رشد 33 درصدي قيمت جهاني چاي در سال 2009، پيش‌بيني كرد به دليل افزايش عرضه، قيمت اين محصول در سال 2010 كاهش خواهد يافت.
به گزارش خبرگزاری فارس، سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو) طي گزارشي از بازار جهاني چاي در سال 2009، اعلام كرد: قيمت چاي در اين سال به بالاترين رقم رسيد، اما به دليل مساعد شدن وضعيت آب و هوا در آسيا و آفريقا، انتظار مي‌رود قيمت اين محصول در سال 2010 رو به كاهش بگذارد.
بر اساس اين گزارش، در اثر خشكسالي‌ها در هند، سريلانكا و كنيا، متوسط قيمت چاي سياه در ماه سپتامبر (شهريور) به 18/3 دلار در هر كيلوگرم رسيد. متوسط قيمت اين چاي در سال 2008، 38/2 دلار در هر كيلوگرم اعلام شده بود.
كارشناسان معتقدند: به دليل بالا رفتن قيمت چاي، امسال زمين‌هاي بيشتري به زير كشت اين محصول مي‌روند و در نتيجه، قيمت چاي در سال 2010 به دليل عرضه بيشتر كاهش مي‌يابد.
در عين حال از سال 2005 به اين‌سو، مصرف چاي همواره رو به افزايش داشته است. رشد مصرف چاي در اين دوره از 6/0 تا 8/0 درصد بوده است. در سال‌هاي 2007 و 2009 بيشترين شكاف ميان توليد و مصرف مشاهده شد كه اين رقم به 4/3 درصد رسيده بود.
فائو در ادامه، اثرات افزايش قيمت چاي در سال 2009 را در كشورهاي توسعه‌يافته و درحال توسعه متفاوت دانسته و نوشته است: قيمت مصرف‌كننده چاي در كشورهاي توسعه‌يافته افزايش نيافته است و علت اين امر وجود رقابت شديد ميان شركت‌هاي فرآوري است. اما در كشورهاي درحال توسعه كه هزينه‌هاي فروش بخش مهمي از قيمت خرده‌فروشي چاي را تشكيل مي‌دهد، قيمت مصرف‌كننده چاي افزايش داشته است.
در هند قيمت چاي طي سپتامبر 2009 در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از آن، 15 درصد رشد داشت و اين رقم براي پاكستان 12 درصد بوده است.

نظرات بینندگان