پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۲۳۰
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۸۸ - ۱۰:۰۹
رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژی كشاورزی شمال كشور:

انگشت‌نگاری DNA در صنعت چای ايران انجام می‌شود

عليرضا ترنگ با اشاره به اهداف اجراي روش انگشت‌نگاري در صنعت چاي، اظهار داشت: اين روش امكان شناسايي نهال‌هاي اصيل با بهره‌وري بالا را براي كشاورزان تضمين مي‌كند كه پيش از اين نيز در محصول پسته و زيتون انجام شده بود.
رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي شمال كشور، گفت: به زودي روش انگشت‌نگاري DNA در صنعت چاي ايران به منظور تعيين اصالت چاي اجرا مي‌شود.
عليرضا ترنگ در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اهداف اجراي روش انگشت‌نگاري در صنعت چاي، اظهار داشت: اين روش امكان شناسايي نهال‌هاي اصيل با بهره‌وري بالا را براي كشاورزان تضمين مي‌كند كه پيش از اين نيز در محصول پسته و زيتون انجام شده بود.
وي ورود علم و تكنولوژي به عرصه كشاورزي را يك رويكرد جهاني توصيف كرد و اظهار داشت: به‌كارگيري علوم جديد با توجه به افزايش جمعيت و محدوديت امكانات بشري لازم و اساسي است.
ترنگ شناسايي و دست‌ورزي ژنتيكي به منظور حفظ ذخائر ژنتيكي و افزايش توليدات جانوري و گياهي موجود كشور را از اهداف پژوهشكده بيوتكنولوژي شمال كشور عنوان كرد و ادامه داد: استفاده از اين روش، تكثير، دوام گياهان و جانوران درحال انقراض و محدود تضمين مي‌شود.
وي اصلاح گياهان هدف، توليد نهال‌هاي يكنواخت اصل، بهينه‌سازي و ... را از اهداف بخش كشت بافت و فيزيولوژي ذكر كرد و گفت: ايجاد بانك ژن به منظور حفظ و نگهداري ذخائر ژنتيكي، شناسايي جايگاه ژنتيكي، شناسايي و تعيين اين جايگاه از جمله اهداف بخش جانوري و ژئوميكس است.
رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي شمال كشور درباره فعاليت‌هاي اين پژوهشكده، خاطرنشان كرد: پژوهشكده بيوتكنولوژي طي سه سال فعاليت علمي خود داراي 16 طرح مصوب بين‌المللي و ملي، 19 طرح پيشنهادي، هشت پروژه انجام شده در بخش ژئوميكس و جانوري، تهيه پروتكل ريزاردياري 21 گياه مختلف و نيز انتشار 36 مقاله در نشريه بوده است.
وي، اظهار داشت: بيوتكنولوژي يافته‌آوري زيستي به عنوان يك دانش كارآمد مي‌تواند دريچه‌هاي جديدي از توسعه را فراروي بخش كشاورزي، به‌ويژه در بعد توسعه كيفي و بهره‌برداري بيشتر و اقتصادي‌تر از منابع بگشايد.
ترنگ پژوهشكده شمال كشور را يكي از قطب‌هاي مهم براي توليد محصولات مختلف غذايي با منشاء زراعي، باغي و دامي ذكر كرد و افزود: بخش غذايي نخستين بخشي است كه در طول تاريخ اين پژوهشكده به آن پرداخته شده و استان‌هاي شمالي از نظر منابع غذايي داراي ظرفيت‌هاي بالايي هستند كه مي‌توان با استفاده از علوم و فنآوري در اين مناطق به دستاوردهاي جهاني دست يافت.
وي دستيابي به فنآوري سيليارين از گياه مريم، طرح توليد آزمايشگاهي داروي ضد سرطان، توليد تركيبات غذايي غني شده با جلبك‌هاي ميكروسكوپس در فتوبيوراكتور، دستيابي به فنآوري تكثير نهال برخي از ارقام مهم نظير خرما از طريق كشت بافت را از جمله دستاوردهاي اخير پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي شمال كشور بيان كرد.
ترنگ، اضافه كرد: بسياري از اين دستاوردها نياز به واردات غذايي كشور را كاهش داده و با استمرار اين حركت‌ها، مسيرهاي خودكفايي هموار مي‌شود.
نظرات بینندگان