عضو هيأت علمي مركز تحقيقات چاي كشور، گفت: بررسي فلزات سنگين در چاي مصرفي كشور از دستاوردهاي علمي مركز تحقيقات چاي است.
فريد باقري در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: مركز تحقيقات چاي كشور براي انجام فعاليتهاي پژوهشي در زمينههاي مختلف توليد، فرآوري و صنعت چاي و كمك به ساماندهي بهينه امور چاي كشور تأسيس شد.
وي تهيه، تصويب و انجام پروژههاي پژوهشي كاربردي و بنيادي در زمينههاي مختلف توليد چاي و فرآوري، انجام پروژههاي تحقيقاتي با مؤسسهها و مراكز پژوهشي وزارت جهاد كشاورزي، دانشگاهها و ديگر مراكز آموزشي و پژوهشي داخل و خارج كشور، تبادل اطلاعات علمي، تحقيقاتي و برگزاري همايشهاي ملي و بينالمللي را از وظايف اساسي مركز تحقيقات كشور عنوان كرد.
باقري با اشاره به ارائه خدمات علمي، فني و مشاورهاي به چايكاران، كارخانهداران و نيز سازمانها و دستگاههاي اجرايي ذيربط با موضوع چاي، افزود: پروژههاي پژوهشي و فعاليتهاي علمي مختلفي درباره چاي در دست اجرا است.
مسئول بخش پژوهش آب و خاك مركز تحقيقات چاي كشور برخي از طرحهاي در دست اجراي اين مركز را برشمرد و تصريح كرد: گزينش كلوني براي انتخاب بوتههاي برتر چاي و معرفي كلونيهاي اصلاح شده، تجزيه پايداري و بررسي اثرات متقابل ژنوتيپ محيط براي كيفيت، واكنش ارقام كلوني چاي به خشكي، تأثير متقابل سطوح آبياري و مقدار كود نيتروژن را از ديگر فعاليتهاي علمي مركز تحقيقات چاي بهشمار ميرود.
وي سخنرانيهاي علمي با عنوانهاي بررسي فلزات سنگين در چاي مصرفي كشور و مبارزه بيولوژيك با قارچ به عنوان عامل پوسيدگي طوقه و ريشه چاي را از ديگر دستاوردهاي علمي مركز تحقيقات چاي كشور ناميد.
باقري برگزاري كارگاه آموزشي با عنوان روشهاي آزمايشگاهي تعيين رنگ چاي سياه و آشنايي با نحوه كاركرد دستگاههاي هرس پنوماتيك چاي را از ديگر دستاوردهاي مركز تحقيقات چاي كشور اعلام كرد.
عضو هيأت علمي مركز تحقيقات چاي كشور شركت محققان و كارشناسان مركز در دورههاي آموزشي كاربرد مهندسي ژنتيك اصلاح گياهان را از جمله ويژگي آموزش كاركنان برشمرد و تصريح كرد: آموزش استفاده از ماشينآلات چايسازي، طرح آزمايشهاي كشاورزي مقدماتي، آمار پيشرفته و اصول و مباني چايكاري از ديگر آموزشها به كاركنان است.
وي شركت در همايشها و كنگرههاي داخلي و ارائه مقاله در ششمين كنگره علوم باغباني ايران با عنوان بررسي جايگاه چاي در سبد خانوارهاي شهري ايران را از كارهاي انجام شده توسط مركز تحقيقات چاي كشور دانست.
باقري با اشاره به همكاري بخشهاي خارج از وزارت جهاد كشاورزي، گفت: همكاري با دانشگاهها و مراكز آموزشي براي اجراي پروژههاي تحقيقاتي مشترك و برگزاري دورههاي كارآموزي و كارورزي براي دانشجويان از پروژههاي پژوهشي مشترك با بخشهاي خارج از وزارت جهاد كشاورزي است.
مسئول بخش پژوهش آب و خاك مركز تحقيقات چاي كشور، اظهار داشت: مقالههاي بسياري درباره رشد و عملكرد چاي در مجلههاي داخلي و خارجي منتشر شده است كه در اين زمينه كتاب اصول فني و بهداشتي نظام مديريت ايمني، فرآوري و بستهبندي چاي با همكاري معاونت بهداشت غذا و داروي وزارت بهداشت منتشر شده است.
باقری با اشاره به تجهيز آزمايشگاه و توسعه شبكه اينترنتي، خاطرنشان كرد: در اجراي پاياننامههاي دانشجويي از جمله بررسي تأثير گل جعفري و درمنه خزري روي نماتد مولد زخم ريشه چاي و مطالعه زيستي شپشك آرد آلود چاي در دماهاي مختلف، از جمله دستاوردهاي علمي مركز تحقيقات چاي كشور است.