پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۲۲۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۸۸ - ۱۱:۵۰

سوسن چلچراغ در لاهيجان اهلی شد

كارشناس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي گيلان، گفت: اهلي كردن گياه نادر سوسن چلچراغ در ايستگاه گل و گياهان زينتي لاهيجان و ازدياد آن از طريق بذر صورت گرفت.
كارشناس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي گيلان، گفت: اهلي كردن گياه نادر سوسن چلچراغ در ايستگاه گل و گياهان زينتي لاهيجان و ازدياد آن از طريق بذر صورت گرفت.
محمدرضا پورنصرالله در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: سابقه آغاز فعاليت‌هاي تحقيقاتي كشاورزي و منابع طبيعي در گيلان بيش از 80 سال است.
وي، ادامه داد: در حال حاضر 11 مؤسسه تحقيقات مادري و مركز ملي پژوهشي، رابطه علمي، پژوهشي و مالي با مركز تحقيقات منابع طبيعي دارند؛ ضمن اين‌كه امسال با 61 طرح پژوهشي درحال فعاليت هستند.
پورنصرالله با اشاره به وظايف كلي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي گيلان، افزود: تهيه و تنظيم طرح‌هاي پژوهشي در زمينه‌هاي منابع طبيعي، آبخيزداري، دامپزشكي، امور دام، اصلاح و تهيه نهال، بذر، توسعه روستايي و اجراي آن‌ها پس از تصويب و ابلاغ از طريق سازمان تحقيقات از وظايف كلي مركز تحقيقات گيلان است.
كارشناس مركز تحقيقات کشاورزی و منابع طبيعي گيلان، گردآوري و تدوين اولويت‌هاي پژوهشي مورد نياز استان براي افزايش محصولات كشاورزي، دامي، منابع طبيعي، كاهش ضايعات، بهبود خاك، آب و شرايط اقتصادي، اجتماعي و توسعه روستايي گيلان را از ديگر وظايف اين مركز عنوان كرد.
وي بخش‌هاي تحقيقاتي كشاورزي و منابع طبيعي گيلان را برشمرد و تصريح كرد: بخش تحقيقات جنگل و مرتع طبق گرايش‌هاي پژوهشي در حفظ، احياء، توسعه و بهره‌برداري بهينه از جنگل و مراتع بسيار اهميت دارد.
پورنصرالله، خاطرنشان كرد: در بخش تحقيقات حفاظت خاك و آبخيزداري، بررسي روند خشكسالي، مكان‌يابي مناطق آسيب‌ديده از نظر خشكسالي، ايجاد پايگاه خشكسالي براي پايش دوره‌هاي خشكسالي، بررسي مناطق مستعد براي پخش سيلاب و هرزآب و بررسي عوامل مؤثر در سيل‌خيزي حوضه‌هاي آبخيزداري از ديگر وظايف مركز تحقيقات منابع طبيعي گيلان است.
این كارشناس ارشد خاك‌شناسي و آبخيزداري گيلان، گرايش‌هاي پژوهشي، تغذيه دام، پرورش گاو بومي، مديريت دام و مرتع و زنبور عسل را از فعاليت‌هاي بخش تحقيقات علوم دامي ذكر كرد.
وي بخش‌هاي تحقيقات دامپزشكي، اصلاح و تهيه نهال و بذر، گياه‌پزشكي و مهندسي كشاورزي را از ديگر بخش‌هاي مهم و فعال مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي گيلان اعلام كرد.
پورنصرالله با اشاره به فعاليت واحد ثبت، گواهي بذر و نهال، اظهار داشت: مؤسسه تحقيقات ثبت، گواهي بذر و نهال از جوان‌ترين مؤسسه‌هاي مادري در كشور بوده و با توجه به اهميت موضوع ثبت و گواهي بذر و نهال به‌وجود آمده است كه براي نهادينه شدن امر كنترل و گواهي بذر و نهال قانون ثبت ارقام گياهي در سال 1382 توسط مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد.
كارشناس مركز تحقيقات کشاورزی و منابع طبيعي گيلان به برخي دستاوردهاي اين مركز اشاره كرد و گفت: اهلي كردن گياه نادر سوسن چلچراغ در ايستگاه تحقيقات گل و گياه زينتي لاهيجان و گلدهي هر ساله آن در ارديبهشت ماه و ازدياد از طريق بذر و كشت سوسن چلچراغ از دستاوردهاي اين مركز است.
وي تشخيص و توسعه بهترين وزن كشتار گاو بومي، شناسايي عامل تلفات جمعيت در كلني‌هاي زنبور، شناسايي روش‌هاي كنترل مگس زيتون، معرفي دو كلني موفق و سريع‌الرشد صنوبر، بررسي تغييرات سطح آب درياي خزر و تأثير آن در اراضي ساحلي، شناسايي و معرفي 400 گونه گياهي با ويژگي‌هاي دارويي را از جمله دستاوردهاي مهم مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي گيلان بيان كرد.
پورنصرالله، افزود: تاكنون طرح‌هاي بسياري حمايت شده و پايان‌نامه‌هاي دانشجويي در اين راستا مورد حمايت مركز مذكور قرار گرفته است.
كارشناس ارشد خاك‌شناسي و آبخيزداري گيلان، تهيه شناسنامه آبخيزهاي استان طبق اطلاعات آماري از حوزه‌هاي آبخيز كه مي‌تواند اساس پايش طرح‌هاي اجرايي مورد استفاده قرار گيرد را از اولويت‌هاي پژوهشي اين مركز اعلام كرد.
وي افزايش سرعت ازدياد ارقام زيتون از طريق ميست‌ها، تأثير پروانه جوانه‌خوار در ايجاد صفات كيفي نامطلوب در گونه‌هاي مختلف كاج در جنگل‌كاري‌هاي استان، بررسي تأثير كشت گياهان علوفه‌اي چند ساله در حفاظت خاك، مصرف تفاله زيتون در جيره پرواري گوساله نر بومي گيلان را از ديگر دستاوردهاي مركز تحقيقات استان عنوان كرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۹
0
0
فقط این قسمت در مورد سوسن چلچراغ بود بقیه‌اش؟؟؟ كارشناس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي گيلان، گفت: اهلي كردن گياه نادر سوسن چلچراغ در ايستگاه گل و گياهان زينتي لاهيجان و ازدياد آن از طريق بذر صورت گرفت. الآن تو کل دنیا دارن رو بذر سوسن چلچراغ کار می‌کنن و هیبریدش هم پرورش داده شده در روسیه. شما الآن تازه بذرش رو کاشتین؟ سوسن چلچراغ 5 سال تقریباً طول می‌کشه تا از بذر به گل‌دهی برسه! فردا پس فردا هیبریدهاش وارد ایران میشه و فروخته میشه تو بازار، بعد ما هنوز داریم خود سوسن چلچراغ رو تکثیر می‌کنیم با بذر!
نظرات بینندگان