پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۲۱۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۸۸ - ۱۱:۱۴
با حضور معاون اول رئيس ‌جمهور،

نخستين نشست كارگروه رفع مشكلات چایكاران برگزار شد

معاون اول رئيس جمهور در اين نشست با تأكيد بر رفع مشكلات چايكاران، گفت: ‌همه دستگاه‌ها، سازمان مربوطه و بخش خصوصي بايد تلاش كنند تا مشكلات صنعت چاي و چايكاران در كمترين زمان ممكن مرتفع شود.
نخستين نشست كارگروه چايكاران با حضور معاون اول رئيس جمهور، ‌نمايندگان استا‌ن‌هاي شمالي در مجلس شوراي اسلامي، جمعي از كارخانه‌داران صنعت چاي و مسئولان دو وزارتخانه جهاد كشاورزي و بازرگاني تشكيل شد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، در اين نشست كه در دفتر معاون اول رئيس جمهور برگزار شد،‌ مقرر گردید، با توجه به مشكلات پيش‌آمده براي محصول چاي، ‌راهكارها و تدابير لازم براي رفع موانع و مشكلات پيش روي صنعت چاي و چايكاران انديشیده شود.
همچنين مقرر شد، طرح جامع رسيدگي به مشكلات چايكاران و احياي سازمان چاي در كارگروه استان گيلان نيز در دستور كار قرار گيرد.
معاون اول رئيس جمهور هم در اين نشست با تأكيد بر رفع مشكلات چايكاران، گفت: ‌همه دستگاه‌ها، سازمان مربوطه و بخش خصوصي بايد تلاش كنند تا مشكلات صنعت چاي و چايكاران در كمترين زمان ممكن مرتفع شود.
محمدرضا رحيمي، تأكيد كرد:‌ بايد ضمن ترغيب مردم براي مصرف چاي توليد داخل، زمينه ارتقاء كيفيت اين محصول را فراهم كنيم.
در همین حال، نماينده مردم رودسر و املش در مجلس شوراي اسلامي نیز، صنعت چاي را از جمله صنايعي دانست كه نقش عمده‌اي در اقتصاد ملي كشور برعهده دارد.
اسدالله عباسي در گفت‌وگو با خبرگزاري ايسنا، افزود: در حال حاضر كارخانه‌داران چاي به علت نداشتن قيمت مناسب براي فروش چاي اعلام ورشكستگي كرده‌اند و بايد تمهيدات ويژه‌اي در اين‌خصوص انديشيده شود.
همچنین یک محقق بخش تحقيقات اقتصادي و اجتماعي مركز تحقيقات چاي كشور با بيان اين‌كه، كشت و صنعت چاي به دليل كاركردهاي مؤثر اقتصادي و اجتماعي در مناطق چايكاري شمال و هم در اقتصاد كلان كشور داراي اهميت فراواني است، گفت: گستردگي فرهنگ نوشيدن چاي و مصرف سرانه بيش از 5/1 كيلوگرم، چاي ايران را در زمره شش كشور مصرف‌كننده چاي جهان قرار داده است و كشور ايران با داشتن 34 هزار هكتار باغ چاي در مناطق گيلان و مازندران، تقريباً نيمي از نيازهاي چاي خشك داخلي را توليد مي‌كند.
حجت‌الله علوي، افزود: بررسي كشت و صنعت چاي نشان مي‌دهد كه اين صنعت همواره با موانع فني و ساختاري به همراه ناكارآمدي مديريت و فضاي نيمه انحصاري مواجه بوده است و اين موارد اثرات نامطلوبي بر روي كيفيت چاي توليدي داشته است، به‌طوري كه هم‌ سازمان چاي كشور را با چالش مواجه كرده و هم چاي توليدي نامرغوب در انبارها انباشت شده است.
وي، ادامه داد: به همين منظور، مركز تحقيقات چاي كشور اقدام به انجام پژوهش با عنوان "بررسي آثار اقتصادي و اجتماعي طرح اصلاح ساختار چاي" در راستاي اهداف خود از قبيل شناخت تأثير طرح اصلاح ساختار چاي كشور در كميت و كيفيت چاي خشك استحصالي، بررسي ميزان مشاركت‌هاي مردمي و تأثير تشكيل تعاوني چايكاران و تعاوني‌هاي كارخانجات در اين طرح و همچنن بررسي و شناخت تأثير اجراي طرح بر روي درآمد چايكاران و كارخانه‌داران چاي كرده است.
علوی، خاطرنشان كرد: از آن‌جايي كه فعاليت چايكاري در ايران با چالش‌هاي اساسي به عنوان محدوديت‌هاي ساختاري، نظير نظام غيريكپارچه و سنتي كشت، مسن بودن بوته‌ها و بازدهي غيراقتصادي، فرسودگي و قديمي بودن تجهيزات فرآوري و نظاير آن‌ها روبه‌رو است، بنابراين پيش از هرگونه اقدام، اصلاح در ساختار لازم است.
نظرات بینندگان