پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۱۵۲
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۸۸ - ۱۹:۱۷

نمايشگاه بين‌المللی گردشگری گيلان گشايش يافت

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، گفت: معرفی داشته‌های فرهنگی در سراسر جهان با حضور گردشگران و تعریف مقصدهای گردشگری، جوامع را به سمت توسعه پایدار و اشتغالزایی سوق می‌دهد.

نمایشگاه بین‌المللی گردشگری استان گیلان عصر روز چهارشنبه با حضور استاندار، رؤسای سازمان‌ها و مدیران اجرایی گیلان، مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و جمعی از نمایندگان سفارتخانه‌های خارجی در ایران در محل نمایشگاه‌های دائمی گیلان در رشت گشایش یافت.

به گزارش "لاهیگ"، سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در آیین گشایش این نمایشگاه با اشاره به این‌كه، سیر اقتصاد جهانی در مسیر تبیین اهداف مشترك و در جهت منافع جهانی تكامل پیدا می‌كند، اظهار داشت: گردشگری به عنوان یك صنعت پاك با بن‌مایه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، می‌تواند كشورهای مختلف را در كنار هم قرار داده و بستر مناسب تعاملات بین آنان را افزایش دهد.

امید عزیزی، افزود: معرفی داشته‌های فرهنگی در سراسر جهان با حضور گردشگران و تعریف مقصدهای گردشگری، جوامع را به سمت توسعه پایدار و اشتغالزایی سوق می‌دهد.

وی بحران كنونی اقتصاد جهان را چالش بزرگ قرن نامید و گفت: صنعت گردشگری فرصتی برای ایجاد تعاملات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در راستای اهداف مشترك است.

وی، اضافه کرد: شرایط امروز جهان به گونه‌ای است كه ملل و اقوام مختلف در مسیر اهداف مشترك خود حركت كرده و جهت تأمین منافع فی‌مابین به دنبال دستیابی به تعاملات نزدیك هستند و گردشگری بی‌شك به عنوان یكی از بسترهای مهم تعامل و گسترش پیوندهای مشترك محسوب می‌شود.

عزیزی با اشاره به این‌که استان گیلان در كریدور توسعه شمال و جنوب واقع شده و از همه جاذبه‌های ممكن طبیعی بهره‌مند است، تصریح کرد: میراث معنوی گران‌قدر در كنار تمدنی كهن و روح میهمان‌پذیری مردمان آن و قرار گرفتن در یك حوزه فرهنگی با كشورهای همسایه، همگی از مزیت‌های بی‌شمار و انحصاری گیلان به‌شمار می‌‌آید.

وی با تأکید بر این‌كه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، شرایط مناسبی جهت سرمایه‌گذاری و تعامل با كشورهای دوست و همسایه فراهم كرده است، گفت: پایه‌گذاری دبیرخانه دائمی همایش‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های گردشگری كشورهای عضو اكو، ایجاد نظام بهره‌مندی از میراث معنوی كشورهای همجوار، برقراری مناسبات آموزشی و پژوهشی، تجاری‌سازی هنرهای سنتی و ایجاد بازارهای هدف مشترك، بهره‌گیری از شرایط اقلیمی و راه‌های مواصلاتی، ایجاد شرایط پایدار سرمایه‌گذاری و گردشگری، ایجاد سایت موزه‌های گوناگون در كنار موزه‌های مردم‌شناختی و باستان‌شناختی، از جمله این بسترسازی‌ها به‌شمار می‌رود كه برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده‌، بی‌تردید اهتمام جدی همه فعالان این عرصه مورد نیاز است.

همچنین استاندار گیلان در این مراسم، اظهار داشت: ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری، مهم‌ترین اصل توسعه است.

روح‌الله قهرمانی با اشاره به تنوع فرهنگی و توانمندی‌های بالای استان گیلان، اظهار داشت: احیای این ظرفیت‌ها نیازمند ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بوده و ایجاد زمینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاران خارجی نیز از مهم‌ترین نیازهای صنعت گردشگری در گیلان است.

وی با بیان این‌كه ایران در حال حاضر بیش از گذشته بسترهای همكاری منطقه‌ای و جهانی را ایجاد كرده است، افزود: همكاری مبتنی بر عزت ملی و گسترش فرهنگ سودمند دو طرفه زمینه‌های گسترش توسعه جهانی را افزایش می‌دهد.

قهرمانی با تأكید بر این‌كه گیلان به دلیل موقعیت منطقه‌ای و جاذبه‌های گردشگری، از قابلیت‌های بالای سرمایه‌گذاری برخوردار است، گفت: ایجاد زمینه‌های توسعه استان برای همكاری بخش خصوصی و با حمایت بخش دولتی فراهم است.

استاندار گیلان، خاطرنشان كرد: گیلان با قدمت چند هزار ساله، از تنوع گردشگری، میراث كهن فرهنگی و هنرهای بومی و سنتی برخوردار است، درحالی كه هنوز بسیاری از این ظرفیت‌ها بهره‌وری و شناسایی نشده‌اند.

وی وجود زیرساخت‌های فرودگاهی، جاده‌ها، بندر، منطقه آزاد انزلی و ... را از مزیت‌های سرمایه‌گذاری عنوان كرد و اظهار داشت: تعامل بین‌المللی منطقه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی سبب رشد اقتصادی و صنعت گردشگری استان می‌شود.

قهرمانی افزایش ضریب امنیت سرمایه‌گذاری را مهم‌ترین وظیفه كشور ذكر كرد و افزود: حمایت بخش خصوصی و گسترش امنیت اقتصادی سرمایه‌گذاران از طریق معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود امكان‌پذیر است.

استاندار گیلان برگزاری مناسبات بین‌المللی و ایجاد نمایشگاه‌های گردشگری را گامی ارزشمند در راستای به تصویر كشیدن توانمندی‌های استان و همچنین قابلیت‌های همكاری‌های بین‌المللی معرفی كرد.

به گزارش "لاهیگ"، نمایشگاه بین‌المللی گردشگری استان گیلان با 200 غرفه برپا شده كه از این تعداد، 13 غرفه به محصولات گردشگری كشورهای میهمان، از جمله پاکستان، افغانستان، اندونزی، فیلیپین، چین، سوئد، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان، آذربایجان، نخجوان، ونزوئلا و روسیه، 23 غرفه به استان‌ها، 26 غرفه به شركت‌های خصوصی گردشگری و 38 غرفه نیز به تأسیسات و دفاتر تفریحی مربوط به گردشگری دولتی و مؤسسات آموزش عالی كشور اختصاص یافته است.

نمایشگاه بین‌المللی گردشگری استان گیلان تا 15 آذر ماه همه روزه با اجرای موسیقی محلی، نمایش‌های آیینی، مسابقات و برنامه‌های فرهنگی از ساعت 15 لغایت 21 در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی گیلان واقع در جاده رشت ـ تهران پذیرای بازدیدكنندگان و گردشگران می‌باشد.

نظرات بینندگان