پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۸۸ - ۱۱:۴۸
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان، خبر داد:

تولید دستگاه تبدیل چای سنواتی به چای قابل شرب

اردشیر روحی ماسوله درباره این‌كه، چای سنواتی طبق نظر كارشناسان غیرقابل شرب است، گفت: در این راستا با وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد هماهنگی‌های لازم صورت گرفت و با حضور آن‌ها نشستی در تهران برگزار و آزمایش تبدیل چای سنواتی به چای شرب انجام شد و قرار است یك ماه آینده تأییدیه استاندارد و بهداشت را در این زمینه بگیریم.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان، گفت: چای‌های سنواتی تبدیل به چای قابل شرب و استفاده می‌شوند.
اردشیر روحی ماسوله در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به وضعیت چای‌های سنواتی در انبارهای كارخانجات چای، افزود: اقدام مثبتی برای این نوع چای‌ در تهران توسط معاون وزیر جهاد كشاورزی آغاز شده است.
وی، ادامه داد: دستگاهی را تولید كردند كه چای سنواتی را تبدیل به چای قابل استفاده می‌كند و اكنون 80 درصد مراحل تحقیقاتی آن انجام شده و نتیجه مثبت بوده است.
وی، اظهار داشت: اگر نتیجه تحقیقات به صددرصد مثبت برسد، می‌توانیم از چای سنواتی بهینه‌سازی خوبی داشته باشیم و به نحو مطلوب از آن استفاده كنیم كه ظرف مدت یك ماه آینده این امر محقق می‌شود.
روحی ماسوله درباره این‌كه، چای سنواتی طبق نظر كارشناسان غیرقابل شرب است، گفت: در این راستا با وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد هماهنگی‌های لازم صورت گرفت و با حضور آن‌ها نشستی در تهران برگزار و آزمایش تبدیل چای سنواتی به چای شرب انجام شد و قرار است یك ماه آینده تأییدیه استاندارد و بهداشت را در این زمینه بگیریم.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان، تصریح كرد: به‌طور یقین پس از گرفتن تأییدیه، چای سنواتی را تبدیل احسن می‌كنیم و با بسته‌بندی خوب وارد بازار و به‌ویژه صادرات خواهیم كرد.
وی بحث فرآوری چای را از اقدام‌های مهم خواند و خاطرنشان كرد: نواب مولا ـ تاجر آفریقایی ـ است كه وارد گیلان شده و كارخانه چای نمونه را خریداری كرده كه دو ماه آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
روحی ماسوله درباره فعالیت این كارخانه، اظهار داشت: در این كارخانه، چای تولیدی با فرآوری‌ و بسته‌بندی‌های خوب تبدیل به چای صادراتی می‌شود.
وی با اشاره به ورود بازرگانان خارجی در فرآوری چای گیلان، افزود: نمونه‌ای از چای ایرانی در هلند مورد آزمایش قرار گرفت كه نشان داد یكی از پررنگ‌ترین و بهترین چای‌های دنیا است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان با اشاره به تولید عصاره نوشابه از چای ایرانی، خاطرنشان كرد: هلندی‌ها این نوشابه را از چای ایرانی استحصال كردند و امیدواریم بتوانیم صنعت چای را فعال كنیم.
وی از راه‌اندازی صنایع بسته‌بندی چای در املش خبر داد و گفت: این كارخانه اقدام بزرگی است كه امیدواریم با راه‌اندازی آن مشكل بسته‌بندی چای برطرف شود.
روحی ماسوله فرآوری چای را از مشكلات آن دانست و گفت: با بهره‌برداری كارخانه چای نمونه، مشكل فرآوری چای نیز برطرف می‌شود.
وی، اضافه كرد: در حال حاضر كارخانه چای یاورزاده لاهیجان چای سیاه و سبز را با طعم‌های مختلف تولید كرده و با فروشگاه‌های رفاه سراسر كشور قرارداد بسته است كه اقدام خوبی بوده و سبب می‌شود تا حتی نیم كیلو چای هم بر زمین نماند.
روحی ماسوله، اظهار امیدواری كرد: تجار و بازرگانان گیلانی به سمت فرآوری چای بروند تا نیاز آن‌ها تأمین شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان درباره وضعیت خرید چای خشک سال‌های 1387 و 1388، گفت: این كار طبق مصوبه توسط سازمان تعاون روستایی انجام می‌شود كه در حال حاضر بخشی از این چای‌ها در قالب بسته‌بندی در مراکز و سازمان‌های بهزیستی توزیع شده، ولی هنوز فراگیر نشده است.
همچنین معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی گیلان، گفت: نتایج فعالیت‌های تحقیقاتی ‌كشاورزی باید سبب رشد در این بخش شود.
ایرج بنیادی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، تحقیقات چای را از اقدام‌های مهم خواند و محصول چای را یكی از اركان تأثیرگذار در فعالیت اقتصادی بخش كشاورزی استان دانست.
وی، ادامه داد: دو استان گیلان و مازندران در زمینه تولید چای كشور فعالیت می‌كنند كه نیمی از چای مصرفی كشور را دربر می‌گیرد.
به گفته بنیادی، محور توسعه بخش كشاورزی بر پایه تحقیقات، آموزش و ترویج است كه باید ارتباط تنگاتنگ بین آن‌ها پدید آید.
وی، اظهار داشت: باید اهرم‌های تحقیقاتی، طرح‌های مورد نیاز كشاورزی را برای پاسخگویی به نیاز‌های تولیدكنندگان این بخش انجام دهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی گیلان، رشد و توسعه در سطح جهانی را حاصل تكنولوژی و نتایج طرح تحقیقاتی در مراكز مرتبط خواند و گفت: نتایج حاصل از تحقیقات به سطح باغ‌ها و مراكز تولید ارائه می‌شود.
وی، تصریح كرد: تولید چای برای بهره‌برداران مقرون به صرفه نیست، زیرا ما نتوانسته‌ایم نتایج تحقیقات را به صورت كاربردی در اختیار بهره‌برداران قرار دهیم.
بنیادی با بیان این‌كه، طرح‌های خوبی توسط مؤسسه تحقیقات چای كشور در دست اجرا است، خاطرنشان كرد: اگر نتایج این طرح‌ها به صورت مناسب به بهره‌برداران ارائه شود، در ساختار تولید اثرگذار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی گیلان، اظهار داشت: انتقال یافته‌های تحقیقاتی می‌تواند ما را به سمت اقتصادی شدن و بازرگانی چای سوق دهد.
وی تعداد بهره‌برداران در بخش چای استان‌های گیلان و مازندران را 70 هزار نفر ذكر كرد و افزود: 34 هكتار سطح زیر كشت چای در كشور است كه نیمی از نیاز كشور را تأمین می‌كند.
رئیس اداره هماهنگی ترویج و امور تشكل‌های سازمان جهاد كشاورزی گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، انتقال یافته‌های چای را سبب ایجاد تحول در بخش كشاورزی دانست.
علی‌اصغر داداش‌پور توانمندسازی تولید‌كنندگان و بهره‌برداران را عمده‌‌ترین و اساسی‌ترین وظیفه بخش ترویج عنوان كرد.
وی با اشاره به اهمیت سلامت غذایی و محصولات كشاورزی، اظهار داشت: چای جزء معدود محصولات تولیدی سالم است.
داداش‌پور، تصریح كرد: در توانمندسازی كشاورزان و تولید باید به سمت كار علمی پیش رویم و نگاه تحقیقات به بخش كشاورزی نیز كاربردی باشد.
رئیس اداره هماهنگی ترویج و امور تشكل‌های سازمان جهاد كشاورزی گیلان، اضافه كرد: به دنبال این هستیم تا طیف مخاطبان را در توانمندسازی كشاورزی از طریق رسانه‌های مختلف و صدا و سیما افزایش دهیم.
وی فرارسیدن هفته انتقال یافته‌ها را در رسیدن به كشاورزی علمی و كاربردی بسیار مؤثر عنوان كرد و ادامه داد: حدود 700 فارغ‌التحصیل رشته كشاورزی در زمینه ترویج محصول برنج ساماندهی شدند و شركت‌های خدمات مشاوره‌ای را در دهستان‌ها ایجاد كرده‌اند.
داداش‌پور، گفت: این افراد در ارائه خدمات به تولیدكنندگان و ترویج در آینده جایگزین بخش دولتی هستند و از آن‌جا كه هنوز تجربه كارشناسان خوب بخش دولتی را ندارند، برای آن‌ها كلاس‌های مختلف آموزشی برگزار می‌شود.
رئیس اداره هماهنگی ترویج و امور تشكل‌های سازمان جهاد كشاورزی گیلان، افزود: 80 شركت در 80 دهستان گیلان مستقر و برای افزایش آن‌ها برنامه‌ریزی شده است.
وی، خاطرنشان كرد: گیلان 109 دهستان دارد كه در بین 2 هزار و 400 دهستان كشور از نظر ایجاد شركت‌های مشاوره‌ای و ترویج رتبه خوبی را به خود اختصاص داده است.
داداش‌پور بحث اقتصادی كردن تولید كشاورزی سنتی و حركت به سمت علمی شدن را در بهبود اقتصاد كشاورزان مؤثر خواند.
نظرات بینندگان