پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۸۸ - ۱۳:۱۹
از سال آینده به بهره‌برداری صنعتی می‌رسد:

تولید آزمایشی چای سبز در استان گیلان

رئیس مؤسسه تحقیقات چای کشور، گفت: رشد تولید جهانی چای 8/1 درصد و رشد مصرف آن دو درصد است كه نشان از سیر صعودی مصرف نسبت به تولید دارد و به همین دلیل تحقیقات در بخش چای برای نیل به خود اتکایی ضرورتی روزافزون داشته و در این بخش اگر از یافته‌های تحقیقاتی استفاده نکنیم، موفق نخواهیم بود.
رئیس مؤسسه تحقیقات چای کشور، گفت: تولید آزمایشی چای سبز در کشور سال آینده به مرحله بهره‌برداری صنعتی می‌رسد.
به گزارش "لاهیگ"، دکتر مهران غلامی روز دوشنبه در سومین همایش ملی انتقال یافته‌های تحقیقاتی چای در مركز آموزش عالی میرزا كوچك خان رشت، افزود: این مؤسسه در راستای عمل به وظایف تحقیقاتی در زمینه تهیه دستورالعمل‌های ترویجی، انتشار مجله‌های علمی، گزارش‌ها و توانمندی‌های حوزه چای به فعالیت می‌پردازد و تاکنون 50 طرح تحقیقاتی را به انجام رسانده که بسیاری از آن‌ها در مرحله دستورالعمل اجرایی قرار دارند.
وی ‌از تولید آزمایشی چای سبز در گیلان به عنوان مهم‌ترین طرح تحقیقاتی در دست اجرا نام برد و اضافه کرد: از سال آینده این پروژه آزمایشی به تولید صنعتی می‌رسد.
وی از تولید نهال‌های چای پیوندی به عنوان دیگر طرح تحقیقاتی موفق این مؤسسه نام برد و گفت: با تولید انبوه و توسعه کشت این نهال چای به‌جای نهال‌های فرسوده و قدیمی، تحولی در تولید کمی و کیفی چای کشور بروز می‌کند.
رئیس مؤسسه تحقیقات چای كشور ارتباط بخش تحقیقات، ترویج و اجرا را در توسعه كمی و كیفی چای مؤثر عنوان كرد و تصریح نمود: با ساماندهی در زمینه چای، بخش تحقیق، ترویج و اجرا تقویت شده و نتایج بهتری را به بخش اجرا منتقل می‌كند.
غلامی با اشاره به شعار FAO كه امنیت غذایی را در سال 2009 بیان كرده است، گفت: کشور ایران یازدهمین تولیدکننده چای، دهمین کشور واردکننده ‌و سومین کشور مصرف‌کننده چای در دنیا است.
وی، افزود: رشد تولید جهانی چای 8/1 درصد و رشد مصرف آن دو درصد است كه نشان از سیر صعودی مصرف نسبت به تولید دارد و به همین دلیل تحقیقات در بخش چای برای نیل به خود اتکایی ضرورتی روزافزون داشته و در این بخش اگر از یافته‌های تحقیقاتی استفاده نکنیم، موفق نخواهیم بود.
وی، گفت: برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی با دانشگاه‌های گیلان و گرگان درحال همکاری هستیم و در آینده نزدیک این همکاری‌ها گسترش خواهند یافت.
وی، اظهار داشت: توسعه كشت چای، صنعتی كردن و اقتصاد و بازرگانی برای رسیدن به خود اتكایی ایران اهمیت ویژه‌ای دارد كه با هماهنگی بخش‌های تحقیق، ترویج و اجرا این امر محقق می‌شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات چای كشور، خاطرنشان كرد: در گذشته بیشتر كارهای تحقیقاتی بر كشت توجه داشت، اما در حال حاضر طرح‌های تحقیقاتی در زمینه صنعتی و حوزه بازرگانی چای انجام می‌شود.
به گفته غلامی، اگر بخواهیم در تولید چای به خودكفایی برسیم و در اقتصاد و تولید چای موفق باشیم، باید جلوتر از این جایگاه حركت كرده و از یافته‌های جدید پژوهشی در كنار بخش اجرایی و ترویجی استفاده كنیم تا موجبات تحول در كشت، صنعت و بازرگانی چای را فراهم آوریم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این همایش با اشاره به این‌که، محور توسعه بخش کشاورزی، تحقیقات، آموزش و ترویج است، گفت: با استفاده از انتقال یافته‌های چای و توزیع آن در فعالیت‌های خود، می‌توانیم تولید چای در گیلان را به سمت اقتصادی شدن پیش ببریم.
ایرج بنیادی، افزود: انتقال یافته‌های تحقیقاتی به بهره‌برداران، یكی از روش‌های مؤثر برای رسیدن به تحقیقات كاربردی است که از این طریق می‌توان نیاز كشاورزان را طراحی و مشكلات و معضلات مربوط به تولید چای را حل نمود.
وی، خاطرنشان كرد: چای دومین محور بخش كشاورزی گیلان محسوب می‌شود كه بهره‌برداران می‌توانند با بهره‌گیری از انتقال یافته‌های تحقیقاتی، نتایج مؤثرتری را از تولید چای كسب كنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از محدودیت قطعات ملکی باغات چای به عنوان اصلی‌ترین مشکل این بخش نام برد و افزود: هم‌اکنون در سطح 34 هزار هکتار باغ چای، 70 هزار بهره‌بردار فعالیت دارند که این موضوع انتقال یافته‌های تحقیقاتی را مشکل می‌کند.
بنیادی، گفت: ما باید سطح دانش کشاورزان را با آموزش بالا ببریم تا کشاورزان به سمتی بروند که کارشان اقتصادی باشد.
در سومین همایش ملی انتقال یافته‌های تحقیقاتی چای، 11 مقاله علمی با عناوین شیوه‌های نوین مبارزه بیولوژیک در چای، طرح اصلاح ساختار چای، استفاده از کودهای زیستی در باغ‌های چای، کاربرد ضایعات چای، شیوه‌های مبارزه با علف‌های هرز در باغات چای، PH خاک باغات چای، کشت مخلوط در باغات چای، کیفیت چای خشک، استفاده از عصاره گیاه چریش به عنوان نماتد کش، ‌تولید برگ سبز چای و مطالعه زیست‌شناسی شپشک آرد آلود توسط محققان و کارشناسان ارائه می‌شود.
استان گیلان دارای 34 هزار هکتار باغ چای است که از محصول برگ سبز آن‌ها همه ساله حدود 34 هزار تن چای خشک استحصال می‌شود.
میزان مصرف سالیانه چای خشک کشور حدود 120 هزار تن است.
نظرات بینندگان