پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۹۳۸
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۶:۳۹
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، خبر داد:

تهيه و اجرای 32 طرح ابتكاری توسعه گردشگری

محمدحسین مهدی‌پور، گفت: برگزاری جشنواره و رویدادهای فرهنگی، شامل جشنواره‌های غذا، انار، نوروزبل، خرمن و ... به عنوان یكی از زمینه‌های ارتقاء فرهنگی و جذب گردشگر از سال 1385 تاكنون اجرا می‌شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از تهیه و اجرای 32 طرح توسعه گردشگری به ‌صورت ابتكاری و ویژه در این سازمان خبر داد.
محمدحسین مهدی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به مجموعه طرح‌های ابتكاری و ویژه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و اجرای بسیاری از آن‌ها به صورت طرح ملی در سطح كشور، اظهار داشت: طرح‌های ابتكاری سازمان برای نخستین بار در كشور انجام گرفته است.
وی، ادامه داد: برگزاری جشنواره و رویدادهای فرهنگی، شامل جشنواره‌های غذا، انار، نوروزبل، خرمن و ... به عنوان یكی از زمینه‌های ارتقاء فرهنگی و جذب گردشگر از سال 1385 تاكنون اجرا می‌شود.
مهدی‌پور اجرای طرح نظارت مستمر بر ساخت و ساز خدمات مراكز اقامتی و پذیرایی از طریق بخش خصوصی را از دیگر طرح‌ها عنوان كرد.
وی، افزود: پیشنهاد و تصویب ایجاد پارك مینیاتوری آثار، ابنیه و محوطه‌های تاریخی و باستانی در شهر رشت در سال 1385 مطالعه و سال 1387 اجرا شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان طراحی، تصویب و اجرای مطالعات تفصیلی ویژه گردشگری استان با اخذ مصوبه هیأت وزیران از سال 1385 تاكنون را از دیگر طرح‌ها عنوان كرد.
مهدی‌پور، تصریح كرد: همكاری مشترك با هیأت باستان‌شناسی كره‌ای در سه فصل درباره مطالعات دوره سنگ و پارینه‌سنگی از سال 1386 تا‌كنون منحصراً در گیلان انجام گرفت.
وی انعقاد تفاهم‌نامه‌های همكاری با دستگاه‌های مختلف برای استفاده از ظرفیت‌های موجود در دیگر دستگاه‌ها به ‌منظور ایجاد هم‌افزایی بین‌ بخشی را از دیگر طرح‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در بخش گردشگری عنوان كرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، خاطرنشان كرد: طراحی 70 مسیر گردشگری، اجرای سفرهای ارزان‌قیمت و گیلان‌گردی از طریق دفاتر فعال، ارائه طرح ساماندهی خانه‌های استیجاری و خصوصی (مسافر كاشانه‌ها) و تصویب و اجرای آن به عنوان طرح ملی از جمله طرح‌ها است.
مهدی‌پور، اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری تخصصی با علایق ویژه در استان و استفاده از موضوع‌ها و ظرفیت‌های موجود دیگر دستگاه‌های اجرایی درباره توسعه گردشگری دریایی، از جمله طرح‌هایی است كه منجر به صدور حكم مرجع ملی توسعه گردشگری دریایی كشور برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از سوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شد.
وی طراحی و اجرای نظام فكری تأسیس مناطق نمونه گردشگری ویژه گیلان، تأسیس شورای راهبری این مناطق برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ، گسترده و متنوع را از دیگر طرح‌ها ذكر كرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اجرای طرح جامع ساماندهی هنرهای سنتی و صنایع دستی، اجرای طرح مدرسه و هنرهای صنایع دستی، طرح آرامگاه میرزا كوچك جنگلی، آموزش عمومی تمامی دست‌اندركاران خدمات گردشگری، ایجاد گنجینه‌های هنرهای سنتی و صنایع دستی استان با استفاده از تولیدات و محصولات هنرمندان فعال، طراحی تورهای گردشگری ویژه 20 نوع محصولات كشاورزی گیلان و ... را از جمله طرح‌های ابتكاری این سازمان اعلام كرد.
مهدی‌پور، گفت: برای نخستین بار در كشور، برنامه گردشگری ورزشی ویژه لیگ برتر توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اجرا شد.
وی، افزود: این برنامه در راستای اهداف كمیته گردشگری ورزشی استان و طی جلسات مشترك با مدیران باشگاه ملوان انزلی برای نخستین بار در كشور اجرا شد.
وی طرح مذكور را شامل چند بخش خواند كه مهم‌ترین آن‌ها، برگزاری تورهای ویژه برای هواداران، مدیران، مربیان و بازیكنان تیم فوتبال ملوان انزلی به عنوان نماینده گیلان در لیگ برتر فوتبال كشور است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، اضافه کرد: تیم‌هایی كه در طول فصل مقابل ملوان بازی می‌كنند نیز جزء بخش‌های تور گردشگری ورزشی می‌شوند.
مهدی‌پور اهدای بسته‌های تبلیغاتی از جاذبه‌های گردشگری و محصولات هنرهای سنتی و صنایع دستی ویژه گیلان به بازیكنان تیم‌های مقابل ملوان را از جمله این اقدام‌ها برشمرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، خاطرنشان كرد: اهدای تندیس نمونه‌سازی شده از اشیای تاریخی گیلان از طرف كاپیتان تیم ملوان به سرگروه تیم‌های مقابل قبل از آغاز بازی در میانه میدان مسابقه، جزء برنامه‌های طرح مذكور است.
وی اجرای برنامه گردشگری ورزشی را با هدف تقویت و بهبود مهندسی رفتارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه ورزشی از طریق معرفی هرچه بهتر جاذبه‌های موجود در میراث فرهنگی استان نامید.
مهدی‌پور، گفت: تاكنون طرح گردشگری ورزشی طی چند مرحله در دیدارهای ملوان انزلی و استقلال تهران، فولاد خوزستان و سپاهان اصفهان به انجام رسیده است و تا پایان لیگ برتر فوتبال كشور در سال جاری ادامه می‌یابد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، خاطرنشان كرد: در حال حاضر همكاری‌های مفید و مؤثر قابل توجهی بین این سازمان و دیگر دستگاه‌های استان برقرار است كه امیدواریم هرچه سریع‌تر شاهد بروز نتایج فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مشترك در گیلان باشیم.
نظرات بینندگان