پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۹۱۸
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۸۸ - ۰۹:۵۶
مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران:

چای ضايعاتی با بیش از 3 سال عمر قابل مصرف نيست

مهدی پورهاشم با انتقاد از مسئولان سازمان چای كه به اشتباه چای‌ خشك مانده در انبار از سال‌های قبل را به نام "سنواتی" ذكر می‌كنند، گفت: طبق مصوبه شورای عالی اقتصاد به امضای رئیس جمهور این چای‌ها با گذشت بیش از سه سال از تاریخ تولید، قابل مصرف نبوده و چای ضایعاتی به‌شمار می‌رود.
مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران، گفت: چای تولید داخل با بیش از 3 سال عمر قابل استفاده نیست و به عنوان ضایعاتی و نه سنواتی به‌شمار می‌رود.
مهدی پورهاشم در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با انتقاد از مسئولان سازمان چای كه به اشتباه چای‌ خشك مانده در انبار از سال‌های قبل را به نام "سنواتی" ذكر می‌كنند، گفت: طبق مصوبه شورای عالی اقتصاد به امضای رئیس جمهور این چای‌ها با گذشت بیش از سه سال از تاریخ تولید، قابل مصرف نبوده و چای ضایعاتی به‌شمار می‌رود.
وی، خاطرنشان كرد: این چای‌ها به واسطه داشتن قارچ و مضر بودن برای سلامتی، فقط برای استخراج كافئین و كاربرد به عنوان كود كشاورزی قابل استفاده است و به درد آشامیدن و مصرف انسانی نمی‌خورد.
وی، افزود: چای موجود در بازار ـ چه داخلی و چه خارجی مرتبط ـ مورد آزمون قرار می‌گیرد و یك‌سری چای ضایعاتی از سال‌های قبل در انبارهای شمال كشور باقی مانده كه این چای‌ها طبق مصوبه شورای عالی اقتصاد به عنوان چای ضایعاتی تلقی می‌شود.
وی، افزود: گرچه برخی از دست‌اندركاران صنعت چای آن را چای سنواتی می‌گویند، اما طبق مصوبه شورای عالی اقتصاد، چای ضایعاتی به حساب می‌آید.
پورهاشم در مورد حجم چای ضایعاتی، گفت: بیش از 80 تا 90 هزار تن چای ضایعاتی قطعی در كشور وجود دارد كه از نظر بنده باید كافئین استخراج شده یا این‌كه برای استفاده كود كشاورزی به كشاورزان فروخته شود.
وی با انتقاد از رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی كه گفته بود، چای سنواتی یا ضایعاتی به صورت رایگان به مردم واگذار شود، گفت: لطفاً این چای را به مردم ندهید، بلكه برای استفاده كود به كشاورزان بدهید تا كشاورزی تقویت شود.
پورهاشم، اضافه کرد: عمر مفید چای تولیدی دو سال است و اگر چای در این عمر مصرف شود، مشكلی ندارد و بیش از سه سال قابل مصرف نیست.
وی، افزود: چای‌های ضایعاتی را تست (آزمون) كردیم كه اكثراً غیرقابل شرب بوده و در آن انواع قارچ‌های سمی، فضله پرندگان و سایر ضایعات به چشم می‌خورد كه به هیچ وجه قابل شرب نیست و باید به عنوان كود استفاده شود.
مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران، افزود: چای‌های ضایعاتی از دهه 1370 در انبارها مانده كه قارچ‌های سمی در آن‌ها به اثبات رسیده و خطرناك است.
وی، افزود: روی سخن من با مسئولان سازمان منحله چای است كه اصرار دارند، به‌جای چای ضایعاتی، لفظ چای سنواتی به‌كار ببرند و ابراز كنند كه قابل شرب است.
پورهاشم، افزود: طبق آزمایش‌های مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، بخش عمده‌ای از این چای‌ها در انبار مانده و دارای سموم قارچی و غیرقابل شرب است.
وی، گفت: قبلاً برای غلات مانند برنج، گندم و ذرت فقط از نظر حد مجاز مایكوتوكسین‌ها آزمون می‌شد، ولی هم‌اكنون علاوه بر آن آزمایش باقی‌مانده حد مجاز سم دفع آفات نباتی و فلزات سنگین بر روی این محصولات انجام می‌شود.
پورهاشم، خاطرنشان كرد: آزمایشگاه مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی تنها آزمایشگاه مرجع دولت است كه دادگستری هم آن آزمایشگاه را فصل‌الخطاب می‌داند و تمام آزمایشگاه‌های زیرنظر استاندارد مرجع و قانونی مانند پزشك قانونی هستند.
وی در مورد استعلام واردكنندگان برنج قبل از واردات، گفت: از ما استعلام نشده و خبر نداریم، ولی برنج موجود در بازار توسط آزمایشگاه‌های مؤسسه استاندارد آزمون شده و میزان آفلاتوكسین آن در حد مجاز زیر 30PPB مشاهده شده است.
پورهاشم، تأكید كرد: ما به عنوان یك سازمان حاكمیتی و دولتی هیچ‌گونه انگیزه سیاسی و یا اقتصادی در اعلام نتایج آزمایش شیمیایی در مواد غذایی نداریم و به هیچ وجه قصد گران كردن یا ارزان كردن هیچ محصول داخلی یا خارجی را با این كار نداریم.
وی، افزود: دو گونه آزمون، یكی در هنگام ورود به كشور در مبادی گمرك بر روی مواد غذایی و دیگری به وسیله خرید نمونه‌های كاملاً تصادفی از بازار محصولات داخلی انجام می‌شود.
مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران، افزود: ممكن است برخی از مواد غذایی از مرزهای سیستان و بلوچستان و افغانستان به صورت قاچاق وارد شود كه ما به عنوان وظیفه قانونی، بازار مصرف كشور را زیر كنترل داریم و مواد غذایی به روش كاملاً تصادفی چك می‌شود.
نظرات بینندگان