پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۹۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۵:۴۳

پنج عنوان پروژه تحقیقاتی چای مورد بررسی قرار گرفت

مدیرعامل سازمان چای کشور، گفت: هفت ایستگاه تحقیقاتی، شامل ازبرم (سیاهکل)، تلارسر (رامسر)، خالسر (املش)، سکام (رضوانشهر)، فجر (لاهیجان)، فشالم (فومن) و نشتارود (تنکابن) در امر چای فعال است.
مدیرعامل سازمان چای کشور از بررسی پنج عنوان پروژه تحقیقاتی در کمیته علمی ـ فنی چای استان گیلان خبر داد.
حمید نصری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، افزود: ارزیابی تنوع ژنتیکی ارقام وارداتی و ژنوتیپ‌های چای در ایران با استفاده از نشانگر رپید و تعیین بهترین دما و زمان آنزیم‌ بری تولید چای سبز به روش برشته کردن در مقیاس نیمه صنعتی از مهمترین این طرح‌هاست.
وی، عنوان کرد: ارزیابی انرژی مصرفی در تولید چای خشک، برآورد میزان انرژی مصرفی برای تولید برگ سبز چای و تأثیر طول دوره برداشت قبل از هرس کف‌‌بر روی کمیت و کیفیت بوته‌‌های چای پس از هرس کف‌‌بر از دیگر طرح‌های تحقیقاتی چای است.
مدیرعامل سازمان چای کشور همچنین، اظهار داشت: هفت ایستگاه تحقیقاتی، شامل ازبرم (سیاهکل)، تلارسر (رامسر)، خالسر (املش)، سکام (رضوانشهر)، فجر (لاهیجان)، فشالم (فومن) و نشتارود (تنکابن) در امر چای فعال است.
وی در ادامه از خرید پنج هزار تن چای توسط سازمان تعاون روستایی برای توزیع در سبد خانوار خبر داد و خاطرنشان کرد: زمان توزیع این میزان چای بستگی به ابلاغ دستورالعمل اجرایی دولت دارد.
نصری، یادآور شد: چای به عنوان یک فرصت مناسب برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی در استان و کشور است و باید توجهی ویژه به این مهم شود.
وی، ادامه داد: چای در دو استان گیلان و مازندران با سطح زیر کشت 32 هزار هکتار تولید و افزون بر 60 هزار خانوار روستایی به‌طور مستقیم به این امر اشتغال دارند.
نظرات بینندگان