پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۲:۰۴
رئیس اداره جهاد كشاورزی لاهيجان خبر داد:

كنترل مكانيكی نسل دوم آفت پروانه سفيد اشجار

علي اميري ميكال، گفت: شهرداري لاهيجان از تاريخ 10 مرداد ماه با به‌كارگيري امكانات ويژه، نظير بالابرهاي موجود نسبت به قطع شاخه‌هاي آلوده درختان در محدوده شهر اقدام و پس از جمع‌آوري شاخه‌هاي آلوده نسبت به امحاي آن‌ها مبادرت كرد.

رئیس اداره جهاد كشاورزي لاهيجان از كنترل مكانيكي نسل دوم آفت "پروانه سفيد اشجار" در مناطق شهري لاهيجان خبر داد.
علي اميري ميكال در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به وضعيت اجراي طرح مقابله با آفت پروانه سفيد اشجار، افزود: كنترل اين آفت طبق هماهنگي‌هاي به‌عمل آمده بين اداره جهاد كشاورزي و شهرداري لاهيجان انجام شده است.
وي، اظهار داشت: در اين‌باره ابتدا كارشناسان مديريت با نصب تله‌هاي نوري در مناطق مختلف شهر، روند تكاملي آفت را بررسي كردند.
اميري ميكال، ادامه داد: با بررسي روند تكاملي آفت، تعيين بهترين زمان مبارزه مكانيكي با لاروهاي سنين اوليه آفت كه فعاليت دسته‌جمعي دارند مشخص و به شهرداري لاهيجان اعلام شد.
به گفته وي، شهرداري لاهيجان از تاريخ 10 مرداد ماه با به‌كارگيري امكانات ويژه، نظير بالابرهاي موجود نسبت به قطع شاخه‌هاي آلوده درختان در محدوده شهر اقدام و پس از جمع‌آوري شاخه‌هاي آلوده نسبت به امحاي آن‌ها مبادرت كرد.
رئیس اداره جهاد كشاورزي لاهيجان، خاطرنشان كرد: اين اقدام در كنترل آفت‌هاي نباتات مي‌تواند ضمن جلوگيري از شيوع آفت‌ها در سطح منطقه و حفظ فضاي سبز و سالم شهري نقش عمده‌اي ايفا كند.
آفت سفيد اشجار بيشتر روي درختان توسكا، دورگ، افرا و گيلاس وحشي پخش مي‌شود و از برگ آن‌ها تغذيه مي‌كند و پس از بلوغ كامل به پروانه سفيد و زيبا تبديل مي‌شود.
به گفته كارشناسان، استفاده از سم‌هاي مختلف نظير "ديفلوانزورون" امكان مبارزه با اين حشره را فراهم مي‌آورد، اما وسعت جنگل‌هاي خسارت‌ديده امكان عمليات وسيع و پرهزينه‌اي را مي‌طلبد.
كارشناسان امر معتقدند اين نوع پروانه اصولاً درختان را از بين نمي‌برد، اما با تغذيه از برگ مانع رشد مناسب گياهان شده و چهره زشتي به طبيعت مي‌دهد.

نظرات بینندگان