پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۷:۰۸

ابهام در سلامت برنج‌های دانه بلند وارداتی جدی است

رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور، گفت: نداشتن چسبندگي برنج‌هاي دانه بلند خارجي، سلامت اين برنج‌ها را در هاله‌اي از ابهام قرار داده است و احتمال دستکاري شيميايي در اين ارقام نيز وجود دارد.
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور، گفت: تحقيقي که روي کيفيت برنج‌هاي دانه بلند خارجي انجام شد، بر ابهام سلامت اين ارقام افزوده است.
دکتر عباس شهدي کومله در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا، اظهار داشت: نداشتن چسبندگي برنج‌هاي دانه بلند خارجي، سلامت اين برنج‌ها را در هاله‌اي از ابهام قرار داده است و احتمال دستکاري شيميايي در اين ارقام نيز وجود دارد.
وي، خاطرنشان کرد: داشتن کيفيت و ضد آفت بودن بسياري از اين برنج‌ها مي‌تواند از دو طريق ترکيبات شيميايي غيرمجاز و دستکاري ژنتيکي در طي فرآوري حاصل شده باشد که مصرف اين ارقام در هر دو حالت براي سلامت و ايمني انسان مضر هستند.
وي، افزود: پژوهش‌هايي که در اين مؤسسه انجام گرفته است، نشان مي‌دهد که برنج‌هاي دانه بلند موجود در بازار ممکن است بعد از پخت از اندازه و بزرگي مناسبي برخوردار باشند، ولي فاقد ساير ويژگي‌هاي طبيعي برنج، نظير "ويسکوزيته" (چسبندگي) هستند.
وي، تصريح کرد: ترکيبات برنج‌هاي وارداتي دانه بلند مشخص نيست و اين ترکيبات مانند هر کالاي ديگري بايد براي واردکنندگان و مصرف‌کنندگان مشخص شده و بر روي بسته‌هاي آن قيد شود.
شهدي کومله، اظهار داشت: جمع شدن تمام ويژگي‌ها در يک رقم برنج از نظر علمي امري غيرعادي و غيرمعمول است و اين امر شائبه مضر بودن اين برنج‌ها براي سلامت انسان را دامن مي‌زند.
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور، گفت: ادعاي داشتن مجموعه ويژگي‌هاي کيفي، ضد آفت و رژيمي بودن و ري آمدن در يک رقم برنج بدون دستکاري ژنتيکي و استفاده از مواد شيميايي از نظر علمي کاري غيرمعمول تلقي مي‌شود.
وي، تأکيد کرد: کشورهايي که چنين ادعايي در مورد برنج‌های دانه بلند دارند و هر سال مقدار زيادي از آن را به کشور ما صادر مي‌‌کنند، از نظر علمي تفاوت چنداني با کشور ما ندارند.
وي، يادآور شد: پژوهشگران کشور ما نيز اگر مطمئن بودند که تغييرات ژنتيکي و استفاده از مواد شيميايي که با تکنيک‌هاي معمولي و عادي هم دست‌يافتني است، براي سلامت و محيط زيست انسان خطري دربر ندارد، به اين کار اقدام مي‌کردند.
شهدي کومله، افزود: روي کيفيت برنج‌هاي دانه بلند وارداتي موجود در بازار توسط يکي از محققان برجسته مؤسسه تحقيقات برنج کشور، کاري آزمايشگاهي و علمي انجام گرفته و در اين تحقيق مشخص شده است که ويسکوزيته (چسبندگي) اين برنج‌ها در هنگام پخت با متدهاي علمي شناخته‌شده دنيا مغايرت دارد و قوام و عطر لازم را نيز نداشته و با تمام برنج‌های تست شده معمولي متفاوت هستند.
وي، خاطرنشان کرد: نتيجه اين بررسي مورد تأييد مؤسسه تحقيقات بين‌المللي برنج (IRRI) واقع در فيليپين قرار گرفته است.
به گفته وي، اين محقق که در يک دوره آموزشي کيفيت برنج در اين مؤسسه در سال گذشته شرکت کرده بود، توانست به رتبه اول در اين زمينه دست يابد.
نظرات بینندگان