پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۱:۱۰
سخنگوی مؤسسه تحقيقات برنج كشور:

واردات بی‌رويه، بازار تقاضای برنج داخلی را كند كرد

غلامرضا خانكشي‌پور با تقدير از صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و نمايندگان شمالي در جلوگيري از تبليغات برنج خارجي، اظهار داشت: مؤسسه تحقيقات برنج كشور در زمينه برنج‌هاي وارداتي يك نظر علمي كه مرتبط با سلامت انسان‌ها بود را مطرح كرد.
سخنگوي مؤسسه تحقيقات برنج كشور، گفت: انتظار تقاضا از بازار برنج داخلي به دليل واردات بي‌رويه برنج خارجي و انبار شدن آن در منازل و مغازه‌ها به كندي انجام مي‌شود.
غلامرضا خانكشي‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با تقدير از صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و نمايندگان شمالي در جلوگيري از تبليغات برنج خارجي، اظهار داشت: مؤسسه تحقيقات برنج كشور در زمينه برنج‌هاي وارداتي يك نظر علمي كه مرتبط با سلامت انسان‌ها بود را مطرح كرد.
وي، ادامه داد: وقتي مشكوك شديم كه اين برنج‌ها براي سلامت افراد مضر هستند، ديگر منتظر نتيجه قطعي نشديم و اين شك و ترديد را به مصرف‌كننده اعلام كرديم.
خانكشي‌پور با اشاره به اين‌كه با اعلام ترديد در سلامت برنج خارجي، تقاضا براي خريد آن قطعاً كاهش مي‌يابد، اظهار داشت: تقاضاي مؤثر از بازار برنج خارجي به سمت بازار برنج مرغوب داخلي حركت مي‌كند و ما انتظار افزايش قيمت برنج در داخل را به سرعت نخواهيم داشت.
وي با بيان اين‌كه، برنج وارداتي در مغازه‌ها، انبار واردكنندگان و منازل مصرف‌كننده‌ها ذخيره شده است، تصريح كرد: در نتيجه اين امر، انتظار تقاضا از بازار برنج داخلي به كندي صورت مي‌گيرد.
عضو هيأت علمي مؤسسه تحقيقات برنج كشور، ادامه داد: به همين دليل به‌طور طبيعي مانند هر سال با دروي محصول و ورود محصول جديد به بازار برنج، شاهد يك كاهش قيمت هستيم كه به دليل افزايش عرضه صورت مي‌گيرد، اما متعاقب آن انتظار افزايش قيمت برنج را خواهيم داشت.
مشاور اقتصادي مؤسسه تحقيقات برنج كشور، خاطرنشان كرد: توصيه ما در روند تعيين قيمت برنج به تجار، كارخانه‌هاي برنج‌كوبي گيلان و مازندران و اصناف مرتبط با توليد و عرضه برنج داخلي اين است كه الزاماً بايد با هم همراه شوند.
وي، تأكيد كرد: افراد مذكور بايد به سرمايه‌گذاران بيگانه خارج از استان اين اجازه را ندهند كه قيمت برنج را به‌طور تصنعي به بالاتر از 2 هزار و 500 تومان ببرند؛ در غير اين صورت پيش‌بيني مي‌شود كه اگر قيمت برنج داخلي به بالاتر از اين حد افزايش يابد، رشد هزينه توليد در سال بعد به گونه‌اي خواهد بود كه مصرف‌كننده به ناچار به دليل كشش درآمدي قادر به خريد برنج داخلي نخواهد بود و چالش جديدي براي بازار برنج ايجاد مي‌شود.
سخنگو و عضو هيأت علمي مؤسسه تحقيقات برنج كشور به تمام افرادي كه در داخل استان‌هاي گيلان و مازندران در مسير توليد و توزيع برنج داخلي قرار دارند، توصيه كرد كه به يك همگرايي براي كنترل بازار و همراهي و همكاري با دولت برسند.
وي، گفت: بدون ترديد دولت نيز از اين همياري و همكاري استقبال مي‌كند و اجازه واردات بي‌رويه را از واردكننده‌هاي سوداگر سلب خواهد كرد.
نظرات بینندگان