رئيس سازمان چاي كشور از خريد تضميني و آزاد حدود 129 هزار و 229 تن چاي از چايكاران گيلان و مازندران در سال جاري خبر داد.
حميد نصري در گفتوگو با خبرگزاری فارس، ميزان خريد آزاد چاي را 4 هزار و 481 تن عنوان كرد.
وي طلب چايكاران را 8 ميليارد تومان ذكر كرد و اظهار داشت: از اين مبلغ 5/5 ميليارد تومان به حساب چايكاران واريز شده و 5/1 ميليارد تومان ديگر واريز ميشود و سپس با كشاورزان تسويه حساب خواهد شد.
نصري ميزان طلب چايكاران را از تاريخ 15 تير ماه امسال تا به امروز اعلام كرد.
وي خريد 5 هزار تن چاي و توزيع آن بين مردم را يكي از راههاي برونرفت از مشكلات چاي برشمرد.
رئيس سازمان چاي كشور وظيفه اين سازمان را اعمال مديريت براي افزايش كيفيت برگ سبز، كنترل كيفي برگ سبز چاي و نظارت بر فرآوري توليد چاي خشك عنوان كرد.
نصري درباره وضعيت كارخانههاي چايسازي، خاطرنشان كرد: 178 كارخانه چايسازي در گيلان و مازندران وجود دارد كه آماده به كار هستند.
وي، ادامه داد: از اين تعداد 12 كارخانه فعال بوده و 52 كارخانه درحال برداشت دوم چين تابستانه برگ سبز چاي در گيلان و مازندران هستند.
رئيس سازمان چاي كشور، اظهار داشت: روزانه 700 تن برگ سبز چاي تحويل كارخانههاي چايسازي ميشود.
نصري چاي ايراني را سالمتر از چاي خارجي دانست و گفت: به دليل عدم سمپاشي در باغهاي چاي، چاي ايراني سالم است.
وي، افزود: سمپاشي روي ارگانيك و سلامت محصول چاي تأثير دارد؛ درحالي كه استفاده از كود شيميايي به اندازه نياز گياه است و بايد فرهنگسازي شود.
رئيس سازمان چاي كشور، چاي ايران را داراي قابليت صادرات خواند و تصريح كرد: 500 تن چاي ايراني به كنيا صادر شده است؛ درحالي كه اين كشور 369 هزار تن چاي خشك توليد ميكند و مصرف چاي آنها پنج درصد است.
نصري، تأكيد كرد: چاي گيلان ميتواند در مقابل چاي خارجي رقابت كند.
وي از توليد چاي سبز در لاهيجان خبر داد و گفت: استقبال از چاي سبز بسيار خوب است، زيرا نوع فرآوري آن متفاوت بوده و هر كيلوي آن 11 هزار تومان به فروش ميرسد.
رئيس سازمان چاي كشور بستهبندي و عرضه چاي داخلي با نشان ويژه را از راهكارهاي تأثيرگذار در افزايش مصرف چاي ايراني ذكر كرد.
نصري با اشاره به راهاندازي كارخانه بستهبندي چاي در املش با همكاري تانزانيا، خاطرنشان كرد: با ايجاد اين كارخانه سال آينده مشكل بستهبندي چاي برطرف ميشود.