رئیس هیأت تصفیه سازمان چای كشور، گفت: برای پرداخت دیون 190 میلیارد تومانی سازمان سابق چای، املاك و مستغلات آن به مزایده گذاشته میشود.
محمدعلی مجیری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سئوال كه با توجه به مصوبه دولت در احیای مجدد سازمان چای، چه نیازی به فروش اموال سازمان سابق چای به قیمت ارزان و خرید اموال مشابه به قیمت گران برای سازمان جدید چای است، گفت: خود من به عنوان رئیس تصفیه سازمان چای مخالف فروش اموال آن سازمان هستم، اما برای پرداخت دیون آن كه تا پایان سال 1387 به بیش از 190 میلیارد تومان رسیده، طبق قانون تجارت مجبور به مزایده و فروش املاك و مستغلات این سازمان هستیم.
وی، افزود: سازمان چای سابق كه به صورت شركت سهامی چای ایران بود، در سال 1383 منحل شد و یكسری دیون بدهی به سیستم بانكی كشور دارد كه بابت پرداخت این بدهی، چارهای جز این نیست كه املاك و مستغلات آن سازمان را بفروشیم.
رئیس هیأت تصفیه سازمان چای كشور، افزود: چند سال است پیگیری میكنیم و حتی یكسری اموال و مستغلات سازمان سابق چای كه دست مركز تحقیقات چای یا سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج كشاورزی بود و یكسری اموال دست سازمان جدیدالتأسیس چای شمال كه از ارتقاء اداره كل چای شمال بهدست آمده است، را باید بهدست آوریم و سپس تعیین تكلیف شود.
وی، افزود: بحث راه افتادن سازمان جدید چای كشور در دولت تصویب شد و حكم ریاست آن توسط وزیر سابق جهاد كشاورزی برای آقای حمید نصری صادر شده است.
وی، افزود: بحثهای مختلفی در مجامع انجام شد و بهترین راهكار برای انتقال املاك و مستغلات سازمان چای سابق این است كه به هیأت دولت ارسال شود و با تصویب دولت، دیون این سازمان به دولت منتقل شود و اموال و املاك سازمان سابق به سازمان جدید چای انتقال پیدا كند.
مجیری، تأكید كرد: اگر الآن بخواهیم املاك و مستغلات سازمان چای را بفروشیم، ارزان خواهند خرید و بعد كه سازمان جدید چای بخواهد همان اموال یا املاك را خریداری كند، گرانتر خواهد خرید. به این دلیل پیشنهاد دادیم میزانی از دیون سازمان چای سابق برعهده دولت قرار گیرد و انتقال املاك از سازمان سابق به سازمان جدید چای انجام شود.
رئیس هیأت تصفیه سازمان چای كشور، افزود: با این روش هیأت تصفیه نیز میتواند سریعتر ختم تصفیه را اعلام كند و این بهترین راه حل بهنظر میرسد كه در نشست امروز به وزیر جدید جهاد كشاورزی پیشنهاد كردیم.
وی، افزود: تاكنون طبق قانون تجارت، مطالبات دستگاهها از سازمان سابق چای از فروش املاك و مستغلات آن تعیین تكلیف شدهاند و اگر چیزی بعد از پرداخت دیون باقی بماند، طبق قانون بین سهامداران كه اشخاص حقوقی دولتی هستند تقسیم خواهد شد.
مجیری، تأكید كرد: پیشنویس نامه هیأت تصفیه برای انتقال املاك این سازمان به سازمان جدید چای به هیأت دولت ارسال میشود كه بعد از كنترل نهایی باید در دولت به تصویب برسد.
رئیس هیأت تصفیه سازمان چای كشور، افزود: وزرای عضو مجمع سازمان چای سابق، شامل وزیر جهاد كشاورزی، اقتصادی و امور دارایی، بازرگانی، صنایع و معادن و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور هستند كه امیدواریم هرچه زودتر این پیشنویس را تصویب كنند.
مجیری، افزود: سازمان چای سابق، هزار و 800 كارمند داشت و از آن تعداد، 19 نفر باقی ماندهاند. اكثراً اختیاری یا اجباری بازخرید شده و تعدادی نیز در سازمانهای دیگر وزارت جهاد كشاورزی جذب شدهاند.
وی، افزود: اگر سازمان چای به صورت ملی راهاندازی شود، در صورت خودداری از فعالیت تصدیگری به عنوان یك سازمان حامی و ناظر و سیاستگذار میتواند وظایف حاكمیتی را به خوبی انجام دهد.
مجیری، پیشنهاد كرد: ای كاش نام آن به سازمان چای ایران تصویب شده بود، تا جنبه ملی در آن مشخص شود و فقط افراد شمالی نسبت به آن احساس تعصب نكنند.
رئیس هیأت تصفیه سازمان چای كشور، افزود: امكان دارد همانگونه كه برنج از شمال به شهرهای دیگر برای كشت و كار انتقال یافت، در آینده نیز باغهای چای علاوه بر شمال در سایر استانها احداث شود.