رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از اجرای طرح شناسایی 20 محصول كشاورزی در حوزه گردشگری استان خبر داد.
محمدحسین مهدیپور در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: بهزودی از طریق دفاتر خدمات مسافری و جهانگردی به منظور شناسایی ظرفیتهای گردشگری روستایی و رونق محصولات كشاورزی استان، طرح سفر در 20 منطقه گیلان با هدف شناسایی 20 محصول كشاورزی اجرا میشود.
وی ایجاد انگیزه و رونق محصولات كشاورزی، افزایش سطح اقتصاد روستاییان و افزایش جاذبههای گردشگری برای گردشگران را از جمله اهداف این سفر عنوان كرد.
مهدیپور، اظهار داشت: برقراری ارتباط نزدیك و ملموس با كشاورزان و محصولات زراعی، از جمله اهداف اصلی برنامه سفر مذكور است.
وی فروش بدون واسطه محصولات كشاورزی استان به عنوان محصولات گردشگری را از جمله سیاستهای مهم حوزه گردشگری عنوان كرد و گفت: كاهش هزینههای واسطهگری، كاهش معضلات حمل و نقل و بازار فروش از برنامههای مهم طرح سفر است كه این امر سبب افزایش انگیزه در كشاورزان و استقبال گردشگران از محصولات با هزینههای پایین و بهینه است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، اضافه كرد: در این راستا مذاكرات اولیه با سازمان جهاد كشاورزی انجام شد و به زودی اقدامهای لازم در قالب تورگردانی و خدمات گردشگری آغاز میشود.
مهدیپور شناسایی و احیای ظرفیتهای گردشگری گیلان در حوزههای مختلف را از جمله برنامههای اساسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان كرد.
وی، ادامه داد: تفاهمنامههایی نیز در حوزه صنعت با هدف شناسایی صنایع استان برنامهریزی شده است كه در آینده نزدیك اجرایی میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، اظهار داشت: حوزه میراث فرهنگی استان بسیار ناشناخته است و ظرافت فوقالعاده در این زمینه سبب هدایت بقیه دستگاههای اجرایی میشود.
مهدیپور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را یك سازمان مأموریتی خواند و تصریح كرد: گسترش فعالیتهای سازمان در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی، تاریخی و اقتصادی سبب سنگینی وظایف و حساسیت مسئولیتها در حوزه میراث فرهنگی شده است.
وی نقش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در تهاجم فرهنگی بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: این سازمان در خط مقدم مقابله با ناتوی فرهنگی قرار دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، افزود: این سازمان با معرفی جاذبههای موجود كشور و معرفی كاركردها از طریق گردشگری و سفر میتواند توطئههای دشمنان را خنثی كند.
مهدیپور، گفت: ایجاد و توسعه این سازمان سبب از بین رفتن حاشیه و ورود به متن با اجرای برنامههای مؤثر در حوزههای فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
وی ایجاد نشاط اجتماعی در قالب افزایش جاذبههای گردشگری و اجرای برنامهها و جشنوارههای سنتی را بسیار مهم برشمرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان همچنین از راهاندازی تورهای گردشگری ورزشی در استان خبر داد و گفت: به منظور بهینهسازی فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و بهبود مهندسی رفتارهای فرهنگی و اجتماعی، این سازمان با ارائه طرحهای ابتکاری سعی در توسعه گردشگری ورزشی در استان گیلان دارد.
وی، اظهار داشت: در همین راستا قرارداد و تفاهمنامهای نیز با هیأت مدیره تیم ملوان بندر انزلی به منظور توسعه گردشگری ورزشی در استان و معرفی میراث فرهنگی گیلان منعقد شده است.
مهدیپور، ادامه داد: در زمان برگزاری مسابقه تیم ملوان بندر انزلی و استقلال تهران، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اجرای برنامههای ویژه، از قبیل تورهای گردشگری برای هواداران، بازیکنان و مدیران باشگاهها و اهدای محصولات صنایع دستی و فرهنگی، اقدام به معرفی جاذبههای تاریخی، گردشگری و فرهنگی استان کرد.
وی، گفت: در زمان برگزاری مسابقه ملوان و استقلال تهران، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اهدای تندیس نمونهسازی شده "جام مارلیک" به عنوان یکی از نمادهای شاخص استان، اولین گام را در جهت توسعه گردشگری ورزشی در گیلان برداشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، یادآور شد: تندیس "جام مارلیک" از یافتههای باستانشناسی در گیلان است که توسط استاد مهدی حافظی نمونهسازی شده است.