پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۸۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۸۸ - ۰۹:۰۶
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج كشور:

راه را بر برنج‌های خارجی ببنديم

دكتر عباس شهدي كومله، گفت: بر اثر تغييرات آب و هوايي و كم‌آبي‌ها و شوري‌ها، تغييرات كشت محصول را در تمام دنيا شاهد هستيم و بايد با ارتقاء عملكردها در واحد سطح، استفاده حداكثري از پتانسيل و شاليزارهاي كشور داشته باشيم.
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج كشور، گفت: همه ايرانيان غيرتمند بر واردات برنج حساس باشند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، دكتر عباس شهدي كومله با بيان اين‌كه گيلان با دارا بودن 40 درصد اراضي سطح زير كشت برنج، از استان‌هايي است كه مسئوليت مهمي در رسيدن به خودكفايي برنج كشور دارد، گفت: بر اثر تغييرات آب و هوايي و كم‌آبي‌ها و شوري‌ها، تغييرات كشت محصول را در تمام دنيا شاهد هستيم و بايد با ارتقاء عملكردها در واحد سطح، استفاده حداكثري از پتانسيل و شاليزارهاي كشور داشته باشيم.
وي با اشاره به واردات بي‌برنامه برنج خارجي به كشور، افزود: براي حساس بودن نسبت به واردات بايد از خود و براي ورود به كشت برنج سال آينده از همين امروز شروع كنيم.
شهدي كومله در ادامه، گفت: بايد تلاش كنيم با ارتقاء عملكردها از نظر كمي و كيفي و آشنايي كشاورزان با دانش و تكنولوژي روز دنيا در مقابل اثرگذاري رسانه‌ها درخصوص تبليغات برنج خارجي تأثيرگذارتر عمل كنيم.
وي با بيان اين مطلب كه با توجه به مزيت‌هاي فوق‌العاده ارقام بومي بايد درصدي از اراضي را به كشت اصلاح شده و درصدي ديگر را به هيبريد اختصاص دهيم، خاطرنشان كرد: بايد با تعامل يكديگر راه را بر برنج‌هاي ويتنام و هندوستان و ديگر برنج‌هاي خارجي ببنديم و با كنار گذاشتن مسائل حاشيه‌اي، فقط دغدغه ما خودكفايي برنج كشور باشد و نظريات كارشناسان كشاورزي در گذر از نواقص موجود بسيار مؤثر خواهد بود.
همچنین مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان، گفت: پروانه فعاليت كارخانه‌دارانی كه اقدام به تبديل و نوسازي واحدهاي خود نكنند، ابطال خواهد شد.
محمدعلی يوسفي در گفت‌وگو با خبرگزاري ايسنا، افزود: غيراستاندارد بودن برخي از واحدهاي برنج‌كوبي استان موجب افت محصول و افزايش هزينه كشاورزان شده است كه با مصوبه شوراي عالي استاندارد با واحدهايي كه اجراي قوانين استاندارد را در واحدهاي خود جدي نگيرند، برخورد خواهد شد.
وي با اشاره به اين‌كه استاندارد سازي برنجكوبي‌ها نقش اساسي در خودكفايي برنج دارد، اضافه کرد: امروز نبايد كسي به فكر منافع شخصي خود باشد و بايد با اتفاق نظر در استانداردسازي واحدهاي شاليكوبي و ساير بخش‌هاي كشاورزي، اقتصاد كشاورزي را در گيلان توجيه‌دارتر كنيم.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان نيز در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا، اظهار داشت: در راستاي كاهش ضايعات برنج و افزايش توليد براي جلوگيري از واردات برنج خارجي، وزارت صنايع و معادن به كمك وزارت جهاد كشاورزي رفته است و اين همكاري مي‌تواند گام مؤثري در ارتقاء بهره‌روي محصول برنج در كشور داشته باشد.
محمدحسین اصغريان، افزود: از 4 هزار كارخانه شاليكوبي موجود در كشور، 1800 واحد در گيلان مستقر هستند كه با سهم 45 درصدي گيلان از كارخانه‌هاي شاليكوبي برنج كشور مي‌توان با نوسازي ماشين‌آلات و تجهيزات كارخانه‌ها پرتي و ضايعات برنج را به حداقل رسانيد.
همچنین رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان نيز در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا، اظهار داشت: تاكنون 30 درصد اصلاح ساختار در كارخانه‌هاي برنج‌كوبي استان انجام شده است و از كارخانه‌داران دعوت مي‌شود براي تبديل و نوسازي واحدهاي خود هرچه سريع‌تر به سازمان مراجعه كنند و در غير اين‌صورت پروانه فعاليت آن‌ها ابطال خواهد شد.
اردشیر روحي با اشاره به اين‌كه با داشتن كارخانه‌هاي برنج‌كوبي مناسب از خرد شدن و پرتي برنج كاسته خواهد شد و از آن‌جايي كه از انجام هر اقدامي براي افزایش درآمد كشاورزان در گيلان نبايد چشم‌پوشي شود، گفت: با اصلاح ساختار كارخانه‌ها، افزايش كيفيت توليد و درآمد كشاورزان و پرتي 25 درصدي برنج نيز به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد يافت.
نظرات بینندگان