پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۶
استاندار گیلان، خبر داد:

توزیع رایگان 30 هزار تن چای بین خانوارهای کم‌بضاعت

روح‌الله قهرمانی، گفت: با توجه به تجارب ارزشمندی كه در زمینه چای به‌دست آورده‌ایم، می‌توانیم درخصوص سایر محصولات باغی و زراعی استان فعالیت‌های مثمرثمری داشته باشیم.

آخرین اقدامات انجام شده درخصوص وضعیت ساماندهی صنعت چای کشور بررسی شد.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، در نشست ساماندهی صنعت چای كه به ریاست استاندار گیلان و با حضور مدیركل چای شمال، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی، رئیس سازمان جهاد كشاورزی و فرمانداران مناطق چایخیز به منظور بهره‌گیری از زمان و با توجه به فشردگی برنامه‌های هفته دولت در اتوبوس مسیر رشت ـ تالش برگزار شد، استاندار گیلان گفت: با پیگیری‌های به‌عمل آمده، سازمان چای شمال به منظور ساماندهی امور مرتبط با تولید برگ سبز، فرآوری و بازرگانی احیاء شده و در حال حاضر با اقدامات ارزشمندی كه درخصوص ساماندهی امور مرتبط با چای صورت گرفته است، بسیاری از مشكلات برطرف شده و در آینده شاهد رفع تمام محدودیت‌ها در این زمینه خواهیم بود.
روح‌الله قهرمانی، افزود: افزایش قیمت برگ سبز و خرید تضمینی چای خشك و پرداخت به‌موقع بهای برگ سبز تحویلی چایكاران، از جمله اقدامات مؤثری است كه در دو سال گذشته به ثمر رسید.
وی، اذعان كرد: در یك سال و نیم گذشته قیمت برگ سبز افزایش بسیار خوبی داشته و در سال 1387 با پیگیری‌های مستمر، بهای برگ سبز چای درجه یك از هر كیلوگرم 3650 ریال به 4500 ریال و درجه دو از 2140 ریال به 2700 ریال افزایش یافت و در سال 1388 نیز قیمت برگ سبز درجه یك و دو به ترتیب به 5400 و 2900 ریال افزایش پیدا كرد.
استاندار گیلان در ادامه، تأكید كرد: ارتقاء كیفیت برگ سبز چای تأثیر به‌سزایی در تولید چای خشك مرغوب و مطلوب دارد و هدف از فعالیت‌های بسیار زیادی كه درخصوص ساماندهی چای صورت پذیرفته، به منظور تحویل برگ سبز مطلوب و كیفی از جانب چایكاران به كارخانه‌داران بوده است.
قهرمانی همچنین، اظهار داشت: در نشست اخیری که با تعدادی از مسئولان كشوری به منظور حمایت از افراد كم‌بضاعت و ترویج فرهنگ مصرف چای داخلی برگزار شد، مقر گردید مقدار 30 هزار تن چای از سازمان تعاون روستایی خریداری و به‌طور رایگان در اختیار خانوارهای تحت پوشش مراكز حمایتی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، از خرید 5 هزار تن چای خشك توسط سازمان تعاون روستایی از كارخانه‌داران خبر داد و گفت: به منظور كاهش بدهی كارخانجات به دولت، مقدار 5 هزار تن چای خشك با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان از كارخانه‌داران خریداری می‌شود.
استاندار گیلان، تصریح كرد : همچنین به منظور حمایت از چای تولید شده در استان و كارخانه‌داران، 300 میلیون تومان اعتبار برای تهیه چای خشك در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار می‌گیرد تا چای مرغوب گیلان در سبد كالای كارمندان قرار داده شود.
قهرمانی كیفی نمودن برگ سبز را امری ضروری دانست و خاطرنشان ساخت: اصلاح باغات چای، یكی از ضروری‌ترین اقداماتی است كه چایكاران باید به منظور اصلاح بوته‌ها و تولید برگ سبز كیفی انجام دهند.
وی همچنین، افزود: در سال جاری اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان برای اعطای تسهیلات به‌زراعی به چایكاران درنظر گرفته شده و چایكاران می‌بایست پس از برداشت سوم برگ سبز نسبت به به‌زراعی باغات به صورت كف‌بر یا كمربر به‌طور دقیق و كارشناسی‌شده اقدام نمایند.
استاندار گیلان در ادامه با بیان این مطلب كه تولید و فرآوری برگ سبز بخش اعظمی از اقتصاد شهروندان گیلانی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، اظهار داشت: دولت و مسئولان دست‌اندركار با آگاهی كامل از این مسأله مهم تاكنون توجهات ارزشمندی به این صنعت باارزش و قدیمی داشته و در دولت دهم نیز توجه به این امر را در رأس امورات خود قرار داده است.
قهرمانی قاچاق چای، تغییر ذائقه مردم و واردات بی‌رویه چای را از مشكلات اساسی صنعت چای دانست و افزود: با توجه به شیوه فرآوری چای در كشورهای خارجی، چای تولید شده دارای مضرات بسیاری است و برای افراد همچون سم، ضرر بسیاری خواهد داشت.
وی، بیان داشت: با توجه به تجارب ارزشمندی كه در زمینه چای به‌دست آورده‌ایم، می‌توانیم درخصوص سایر محصولات باغی و زراعی استان فعالیت‌های مثمرثمری داشته باشیم.
استاندار گیلان همچنین با اشاره به تولیدات كشاورزی استان، اظهار داشت: به منظور ایجاد ارزش افزوده برای محصولات تولیدشده در استان، احداث صنایع تبدیلی بسیار ضروری است.
قهرمانی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به ایجاد كار گروه صیانت از تولید در كشور با حضور مستقیم رئیس جمهور پرتلاش و مردمی، خاطرنشان ساخت: به منظور حمایت از تولیدكنندگان و تداوم فعالیت صنایعی كه دارای سابقه قدیمی هستند و اشتغال زیادی را به خود اختصاص داده‌اند، كارگروه صیانت از تولید در كشور راه‌اندازی می‌شود و این كارگروه در زمینه صنعت چای نیز می‌تواند نتایج ارزشمندی را به ارمغان بیاورد.
وی همچنین در بخش دیگری از این نشست با اشاره به استعداد استان در زمینه توسعه خشكه‌كاری برنج، گفت: در حال حاضر با توجه به آمار موجود در كشور، حدود 700 هزار تن واردات برنج صورت می‌گیرد كه با گسترش خشكه‌كاری در مناطقی كه زمین‌های آن تحت كشت هیچ محصولی قرار نمی‌گیرد، می‌توانیم بیش از یك میلیون و 300 هزار تن برنج تولید كنیم و این رقم برای صادرات نیز اختصاص خواهد یافت.
در ادامه این نشست، استاندار گیلان توضیحاتی درخصوص تصویب طرح ساماندهی صنعت ابریشم در كمیسیون زیربنایی دولت، ضرورت ایجاد مراكز روغن‌گیری از دانه‌های روغنی مانند بادام، توسعه كشت دوم و سوم، طرح ساماندهی پره‌های صید ماهی و ایجاد پاسگاه‌های دریایی به منظور حفظ و حراست از ذخایر آبی بیان داشت.

نظرات بینندگان