در پی افت شدید دما و بارش بیسابقه برف در استان گیلان، اکثر باغات چای این استان در معرض سرمازدگی قرار دارد، اما گویا چایکاران زیاد هم از بيبرنامگي دولت ناراضی نیستند. این درحالی است که اصولاً باید چایکاران از اینکه محصول خود را دیرتر برداشت میکنند و قسمتی از محصول را نیز بر اثر سرما از دست میدهند ناراحت شوند، اما مثل اینکه قهر دولت از قهر طبیعت زیانبارتر بوده است.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از سایت خبری تحلیلی "کلمه"، طبق روال هر ساله، از اواخر فروردین چایکاران آماده چینش برگهای سبز درختچههای چای میشدند، ولی امسال به علت برودت هوا و بارشهای پی در پی برف در استان، برداشت محصول باغات چای پانزده تا بیست روز به تعویق افتاده است.
این درحالی است که علیرغم نزدیک شدن فصل برداشت چای، بنا بر گزارشهای دریافتی، کارخانههای چای خشک کنی که باید در این وقت از سال آماده دریافت برگهای سبز باشند، هنوز از این آمادگی برخوردار نیستند.
چایکاران گیلانی که از بیبرنامگیهای دولت در حمایت از این قشر گلهمندند و درحالی که در سفر استانی هیأت دولت به گیلان، به استاندار این استان اختیار تام در مورد تصمیمگیری برای معضل چایکاران شده بود، اما شنیدهها حاکی است که تمام تصمیمات استانداری پس از انتقال به تهران دچار سرنوشت مبهمی شدهاند، و در این بین تنها این چایکاران زحمتکش گیلانی هستند که ضرر کردهاند.
رئیس هیأتمدیره سندیکای کارخانجات چای شمال در اینباره میگوید: عدهاي به دليل منافعشان مانع بهبود وضعيت چاي کشور و مانع اجراييشدن مصوبات ستاد راهبردي چاي ميشوند. اين درحالي است که با توجه به تفويض اختياري که از سوي رئيس جمهور به استاندار گيلان در مورد چاي شده است، مصوبات استانداري و ستاد راهبردي چاي به عنوان مصوبه هيأت دولت و رئيس جمهوري محسوب ميشوند. ولی تاکنون اين مصوبات يا بايگاني شده، يا به آنها جواب داده نميشود و يا آنها را رد کردهاند.
منابع محلی از افزایش 8 تا 15 تومانی قیمت هر کیلو برگ سبز چای نسبت به سال گذشته خبر میدهند و این درحالی است که اين قیمت تضميني حتی هزينه كارگر، حمل برگ سبز، كود، نهادههاي كشاورزي و ... را تأمین نمیکند و عملاً تولیدکنندگان چای را با زیانهای هنگفتی مواجه کرده و زنگ خطر از بین رفتن کشت چای را در کشور به صدا درآورده است.