معاون بهبود توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي، گفت: فقر نهفته مردم گيلان به دليل تک محصولي بودن کشاورزي آن است و بايد به کشت دوم محصولات در اين استان توجه ويژه شود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمدرضا جهانسوز در نشست مديريت و تعديل اثرات خشکسالي در سال زراعي جدید، افزود: در دنيا کشت دوم به عنوان يکي از عوامل مؤثر در فقرزدايي و ايجاد اشتغال محسوب ميشود که با توجه به توانمنديهاي موجود در گيلان، توجه به اين امر مهم بسيار ضروري است.
وي با اشاره به محصول چاي گيلان، گفت: در زمان حاضر اقدامات بسيار خوبي درخصوص چاي در استان انجام شده و با فعاليتهاي دستاندرکاران شادي و نشاط خوبي در بين چايکاران بهوجود آمده است.
معاون وزير جهاد کشاورزي با اعلام حمايت مسئولان از چاي به عنوان طلاي سبز گيلان، اظهار داشت: چاي گيلان با توجه به کيفيت مطلوب آن جايگاه ويژهاي در ساير کشورها دارد و بايد توليد، فرآوري و بازرگاني اين محصول به منظور افزايش مقبوليت آن مورد توجه قرار گيرد.
وي، گفت: حرکتي در استان در راستاي حمايت از محصولات کشاورزي و کشاورزان درحال انجام است که ما نيز به اندازه توان خود براي تکميل تلاش مسئولان استان، تلاش خواهيم کرد.
جهانسوز با اشاره به خشکسالي سال زراعي گذشته در گيلان، گفت: حماسهاي که در فصل زراعي گذشته در استان بهوقوع پيوست، بينظير بود و اين رويداد مهم در تاريخ استان ثبت و ضبط شده است.
وي ساماندهي و جمعآوري نزولات آسماني که به دريا جاري ميشوند را به منظور تأمين آب زراعي در گيلان، امري اجتنابناپذير دانست.
استاندار گيلان نيز در اين جلسه، گفت: چاي يکي از محصولات کشاورزي مهم استان گيلان است که فعاليتهاي بسياري درخصوص ساماندهي توليد، فرآوري و بازرگاني اين محصول در استان انجام شده است.
روحا... قهرماني، افزود: چاي گيلان از مرغوبترين چايهاي موجود در کشور است که در شرايطي کاملاً بهداشتي توليد و عرضه ميگردد.
وي با اشاره به عمر بالاي بوته و باغات چاي گيلان، اصلاح باغات چاي را اقدامي مؤثر در توليد کيفي برگ سبز چاي برشمرد.
قهرماني، اظهار داشت: در سال جاري بهزراعي باغات چاي نسبت به سال گذشته مطلوبتر بوده و درخصوص توزيع کودهاي زراعي نيز اقدامات ارزشمندي صورت گرفته است.
وي، خاطرنشان کرد: براي تمامي کارخانجات چايسازي فعال در فصل برداشت برگ سبز، تسهيلاتي به منظور آمادهسازي و سرمايه درگردش درنظر گرفته شده است که اين تسهيلات از طريق سازمان صنايع و معادن گيلان پرداخت خواهد شد.
استاندار گيلان، تعيين مباشر و ابلاغ سازوکار را امري ضروري برشمرد و خواستار تسريع در اين زمينه شد.
قهرماني، تصريح کرد: دولت مصوبهاي درخصوص برگ سبز چاي داشته است که مسئولان استان خواهان تجديدنظر در اينخصوص هستند؛ زيرا با افزايش قيمت برگ سبز و همچنين افزايش نظارت بر تحويل برگ سبز به کارخانجات، چاي خشک کيفيتري توليد خواهد شد و ناظران کارخانجات در تحويل گرفتن برگ سبز حساسيت بيشتري خواهند داشت.
وي با اشاره به افزايش قيمت برگ سبز چاي، گفت: در زمان حاضر قيمت پايه چاي خشک تحويلي کارخانجات به سازمان تعاون روستايي 660 تومان است که پس از ارزيابيهاي کارشناسان، قيمت 760 تومان پيشبيني و به مسئولين کشوري پيشنهاد شد.
قهرماني، ادامه داد: در آينده نزديک با ابلاغ اين پيشنهاد استان، چاي با قيمت پايه 760 تومان از کارخانجات تحويل گرفته ميشود.
گفتني است، در اين نشست مواردي درخصوص اقدامات انجام شده در راستاي تعديل اثرات خشکسالي، بيمه محصولات کشاورزي، ضرورت مديريت بر حوزه آبريز سد سپيدرود، افزايش قيمت برگ سبز چاي و خريد چاي خشک به قيمت 760 تومان از کارخانجات توسط سازمان تعاون روستايي ارائه و تصميماتي در اين زمينه گرفته شد.