نماينده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی، گفت: نمايندگان استان گيلان طي نشستي با رئيس جمهوري خواستار افزايش اختيارات اداره کل چاي شمال شدند.
اسدا... عباسي در گفتوگو با خبرگزاری ايرنا، افزود: در اين نشست که دوشنبه شب هفته جاري تشکيل شد، نمايندگان گيلان خواستار افزايش اختيارات اداره کل چاي شمال در بخش خريد برگ سبز چاي، کارشناسي و نظارت بر خريد و توليد چاي شدند.
وی، اضافه کرد: براي رفع مشکلات چاي در استان، کارگروه چاي به رياست استاندار تشکيل شده است که هماکنون مشکل چاي مانده در انبارها در دستور کار آن قرار دارد.
عباسي، گفت: چاي خشک موجود در انبارها که بخشي از آن مربوط به سالهاي قبل از 1382 است هماکنون قابل استفاده نيست و تاريخ مصرف آن گذشته است.
وي، اظهار داشت: چاي خشک توليدي سالهاي 1383 و 1384 نيز بايد با اضافهکردن اسانس و در يک فرآيند بينالمللي و از مجاري قانوني به فروش برسد.
وي، ادامه داد: چاي خشک توليدی سالهاي 1385، 1386 و 1387 نيز که توسط سازمان تعاون روستايي خريداري شده و قابل مصرف در سبد خانوار است، توسط سنديکاي کارخانجات چاي شمال بستهبندي شده، ولي تاکنون در سبد خانوار قرار نگرفته است که بايد اقدام شود.
وي، گفت: بخشي از چاي موجود در انبارها کيفيت لازم را ندارد؛ درحالي که چاي بايد با کيفيت و فرآوري بالا توليد شود که اينگونه عمل نکردهاند.
وي، اضافه کرد: مديريت چاي بايد به شکل سازمانيافتهاي دربيايد تا فرآيند چاي، فرآوري و مصرف آن نيز بهدرستي مديريت شود.
وي، ادامه داد: اداره کل چاي شمال بايد تقويت شود تا قيمت خريد برگ سبز و چاي خشک متناسب تعيين شود و کشاورز و کارخانهدار بتوانند با فروش چاي مرغوب، درآمد لازم را کسب کنند.
وي همچنين، اظهار داشت: افراد سودجو و فرصتطلب که وارد بازار چاي شدهاند، بايد شناسايي شوند تا موجب اختلال در بازار چاي نشوند.
وي، ادامه داد: اين افراد فرصتطلب در بسياري از مراکز نفوذ کردهاند و در ساختار چاي نيز کارشکني کردند و درحال از بين بردن صنعت چاي هستند تا سود کلاني از چاي به جيب بزنند.
وي، گفت: رئيس جمهور و مسئولان استان درخصوص چاي مسئوليت دارند؛ چون حل مشکل چاي عزم ملي را ميطلبد.
وي، افزود: افراد فرصتطلب و سودجو بايد شناسايي و با آنان برخورد جدي شود؛ چون نفوذ اينگونه افراد موجب شده تا کارخانهاي مانند کارخانه چاي نمونه در لاهيجان بهرغم داشتن تکنولوژي بالا و توليد چاي مرغوب و صادراتي تعطيل شود، لذا مسئولان بايد به صورت جدي پيگير چاي باشند.
رئيس هیأتمدیره سنديکاي کارخانجات چاي شمال نیز روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاری ايرنا خواستار حمايت و پيگيري جدي نمايندگان استانهاي گيلان و مازندران درخصوص حل مسأله چاي شده بود.
سعید رحمت سميعي، افزود: نمايندگان مجلس رسالت دارند تا پيگير اجراييشدن مصوبات هيأت دولت درخصوص چاي باشند که تاکنون اجرايي نشده است.
وي، اظهار داشت: نمايندگان مجلس، بهويژه نمايندگان استان بايد بر وضعيت چاي نظارت داشته باشند تا مصوبات هيأت دولت در استان اجرايي شود.
وي همچنين خواستار مقابله جدي با قاچاق چاي به منظور حمايت از صنعت چاي کشور شد.
استان گيلان داراي 32 هزار هکتار باغ چاي است.