رئیس انجمن فنآوریهای بومی ایران (شاخه خزر):
استانهای شمالی نیازمند مجاهدت مردم این سرزمین هستند
دکتر میلاد محقق، گفت: استانهای گیلان، مازندران و گلستان با بهرهمندی از بیشترین مواهب خدادادی که ثروتهای پایه محسوب میشوند نباید با واژههای ناخوشایندی مانند فقر آشنایی داشته باشند و اگر غیر از این را شاهد هستیم، باید اشکال کار را در خودمان جستوجو کنیم؛ چرا که برای ثروتمند شدن به چیزهایی احتیاج داریم که همه آنها در این سه استان موجود است.
رئیس انجمن فنآوریهای بومی ایران (شاخه خزر)، گفت: اگر با دقت درباره استانهای شمالی کشور مطالعه کنیم، خواهیم دید که این سرزمینها از ثروتمندترین مناطق دنیا میباشند.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از واحد مرکزی خبر، دکتر میلاد محقق، افزود: استانهای گیلان، مازندران و گلستان با بهرهمندی از بیشترین مواهب خدادادی که ثروتهای پایه محسوب میشوند نباید با واژههای ناخوشایندی مانند فقر آشنایی داشته باشند و اگر غیر از این را شاهد هستیم، باید اشکال کار را در خودمان جستوجو کنیم؛ چرا که برای ثروتمند شدن به چیزهایی احتیاج داریم که همه آنها در این سه استان موجود است.
وی با بیان اهمیت ایجاد و برقراری جریان فنآوریهای بومی در رشتههای مختلف در سرتاسر این مناطق، اضافه کرد: از آستارا تا بندر ترکمن شاهد وفور نعمت هستیم. در شمال دریا، در جنوب کوه، جنگل و مناطق زیبا و بینظیر ییلاقی و در میانه، جلگههای حاصلخیز و کوهپایههای سرشار از منابع طبیعی مختلف، که این داشتهها در هیچ نقطهای از دنیا نظیر ندارد و ما با وجود اینهمه نعمت، با فقر آشنایی دیرینه داریم. آیا زمان آن نرسیده تا به خود آمده و برای مردم این مناطق ثروت و دارایی به ارمغان بیاوریم؟
وی با اشاره به اینکه شاید برخی خوششان نیاید که این حرفها را بشنوند، اظهار داشت: آیا زمان آن فرا نرسیده که از خود بپرسیم که جامعه ما با بهرهمندی از اینهمه فارغالتحصیل دانشگاهی در مقاطع و رشتههای مختلف، چرا از فواید و فرآیندهای مثبت علوم مختلف بیبهره است؟ و آیا زمان آن فرا نرسیده که ما افکار عمومی جامعه شمالیها را به مقولهای نو و مهم به نام "جهل عتیق" و "جهل جدید" معطوف سازیم؟
محقق که با یکی از برنامههای شبکه خبر به عنوان مهمان تلفنی سخن میگفت، در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره جهل عتیق و جهل جدید، توضیح داد: منظور از جهل عتیق، همان است که ما در گذشته شاهد آن بودیم و تعداد بیسوادها و کمسوادها در جامعه بسیار بودند، اما اکنون که بسیاری از افراد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، جامعه هیچ بهرهای از معلومات آنها نمیبرد و فرقی با گذشته نداریم.
وی، افزود: به نظر من با توجه به شرایطی که بر استانهای شمالی حاکم است، بودن یا نبودن اینهمه فارغالتحصیل، علیالسویه است و برای رفع این واقعیت و بهوجود آوردن شرایط مطلوب باید جهادی دیگر تعریف شود.
رئیس انجمن فنآوریهای بومی ایران (شاخه خزر)، گفت: چند سال پیش مقام معظم رهبری در جمع فارغالتحصیلان دانشگاهی جمله زیبایی فرمودند که میتواند سرمشق جنبشی نو و کارآمد در جامعه قرار گیرد و آن جمله این بود: "هر تلاشی برای رفع عقبماندگی، مجاهدت است." من این جمله را بارها به عنوان هدیه برای دوستان خود ارسال کردم و امیدوارم اکنون که در ابتدای سال ۱۳۸۸ هجری شمسی هستیم و این سال از سوی ایشان به عنوان "اصلاح الگوی مصرف" نامگذاری شده است، بتوانیم همچون سالهای اول انقلاب با رفتارهای جهادگرانه خود، مجاهدت علمی و عملی مناسبی از خود نشان دهیم.
وی درباره اصلاح الگوی مصرف، اظهار داشت: معنای فرمایش مقام معظم رهبری بسیار گسترده است؛ چرا که بخشی از آن مربوط به مواردی میشود که اکنون درحال مصرف آنها هستیم و برخی دیگر نیز به زمینههای مصرف چیزهایی مربوط است که اکنون درباره مصارف آنها برنامه نداریم. درباره بخش نخست در روزهای گذشته کارشناسان اظهار نظراتی داشتهاند، اما من با موضوع دوم برخوردی نداشتهام و جا دارد که صاحبنظران امور مختلف درباره بخش دوم هم به مطالعه و اعلام نظر بپردازند. مصداق بارز این موضوع، ما شمالیها هستیم که هیچگاه آنگونه که باید و شاید در اندیشه بهرهبرداری بسیاری از نعمتها نبودهایم و جا دارد با دقت بر داشتههای خود، به بهرهبرداریهای نو و فنآورانه دست یابیم.
محقق در پایان، تأکید کرد: چه زیبا است زمانی که همه ما شاهد آن باشیم که مدیریتهای خرد و کلان استانهای شمالی کشور با تدبیر و بهکارگیری منابع سرشار طبیعی و انسانی موجود در منطقه، آنچه که مردم و مسئولان انتظار آن را میکشند، قابل مشاهده نمایند و این موضوع دور از دسترس نیست و ما شاهد علائمی از این رخداد هستیم.