مناطق روستایی موقعیت منحصر به فردی برای توسعه گردشگری دارند که با اجرای طرحهای مختلف گردشگری میتوان در جذب گردشگر، تبادل فرهنگی و رونق اقتصادی روستاها گامهای مؤثری برداشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، طرح مسافر کاشانه (خانههای استیجاری) در روستاها راهکار مناسبی برای سوق دادن گردشگران به دل روستاهاست که این امر میتواند در پویایی اقتصاد منطقه مؤثر باشد.
همینطور سالیانه در ایام تعطیلات نوروز و تابستان، تعداد زیادی از مردم به مسافرت میروند و همین امر باعث میشود هر ساله با کمبود مراکز اقامتی و پذیرایی و افزایش نرخهای این مراکز در کشور مواجه شوند.
بدین ترتیب مردم مجبور میشوند از مراکز غیرمجاز با قیمتهای زیاد و یا از فضای پارکها و ... استفاده کنند که این کار مشکلات زیادی برای شهروندان و مسافران به همراه خواهد داشت.
طرح مسافر کاشانه بهرغم رونق گردشگری در مناطق روستایی، در ارتقاء امنیت و کاهش مشکلات مسافران و گردشگران مؤثر خواهد بود؛ زیرا این طرح با مشارکت نیروی انتظامی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ساماندهی خانههای اجارهای به گردشگران اجرا میشود.
مدیرکل دفتر روستایی و عشایری استانداری گیلان با اشاره به اهمیت مسافر کاشانه در جذب گردشگر در گفتوگو با خبرگزاری مهر، اظهار داشت: با شناسایی روستاها و ترغیب روستاییان به ایجاد مکانهای گردشگرپذیر، میتوان در توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگر در روستاها گامهای مؤثری برداشت.
سیدعیسی مهدوی همچنین از فعالیت 40 مسافر کاشانه برای جذب گردشگر در روستاهای این استان در سال جاری خبر داد و افزود: با توجه به ظرفیتهای موجود در استان گیلان، گردشگری روستایی باید تقویت شود.
وی با اعلام اینکه گردشگران باید به دل روستاهای گیلان هدایت شوند، ادامه داد: مسافر کاشانهها و خانههای استیجاری در روستاها از راهکارهای مناسبی است که میتواند گردشگران را به سوی روستاها سوق دهد.
مهدوی، ادامه داد: حضور گردشگران در روستاها موجب رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال، تبادل فرهنگی و ایجاد سرمایه میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در اینخصوص، گفت: برای توسعه مکانهای میهمانپذیر، طرح مسافر کاشانه امسال با شناسایی هزار و 450 واحد مسکونی در استان به اجرا درآمده است.
محمدحسین مهدیپور، افزود: در اجرای این طرح همزمان با تعطیلات نوروزی 600 واحد استیجاری که پروانه بهرهبرداری دریافت کردهاند برای پذیرش میهمان آماده شده است.
وی، ادامه داد: برای راهنمایی مسافران به هتلها، متلها، مکانهای میهمانپذیر و خانههای استیجاری، 25 مرکز اطلاعرسانی از اواخر اسفند ماه در ورودی شهرهای مهمانپذیر استان شروع به کار کرده است.
وی با اعلام اینکه استان گیلان نوروز پارسال در ساماندهی واحدهای اقامتی استیجاری (طرح مسافر کاشانه) در کشور ممتاز شده است، ادامه داد: این طرح برای نخستین بار در نوروز 1387 در شش استان کشور، از قبیل گیلان، مازندران، گلستان، قم، اردبیل و خراسان رضوی به صورت پایلوت به اجرا درآمد.
مهدیپور، بیان داشت: سال گذشته برای اجرای این طرح 900 واحد مسکونی مناسب در استان گیلان شناسایی و برای 400 واحد مجوز فعالیت صادر شد.
وی در ادامه، استقبال اقامت گردشگران در واحدهای استیجاری طرح مسافر کاشانه را بسیار خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: استقبال خوب گردشگران برای سکونت در این واحدها از دلایل برتری استان گیلان نسبت به سایر استانهای کشور بوده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان همچنین به اسکان مسافران نوروزی سال 1388 استان اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر مجموع ظرفیت مراکز اقامتی زیر پوشش سازمان، اسکان فرهنگیان نیز از طریق آموزش و پرورش با درنظر گرفتن 270 کلاس و در بخش خصوصی نیز 360 کلاس درس با تجهیزات در اختیار گردشگران قرارگرفته است.
مهدیپور، خاطرنشان کرد: همچنین از طریق مسافر کاشانهها و طرح ملی ساماندهی خانههای ابتکاری در بخش اقامتی با 826 تخت به مجموع مراکز اقامتی اضافه شده است.
وی مجموع تختهای درنظر گرفتهشده در مراکز اقامتی استان برای مسافران نوروزی را 12 هزار و 520 تخت عنوان کرد.
وی با ارزیابی ظرفیتهای مراکز اقامتی استان، گفت: مجموع اتاقهای مراکز اقامتی از سال 1384 تاکنون 30 درصد افزایش داشته است.
مهدیپور، ادامه داد: تعداد صندلی مراکز پذیرایی در سال 1384، 9 هزار و 420 صندلی بوده که در سال جاری با 125 درصد افزایش به 31 هزار و 61 صندلی رسیده است.
طرح "مسافر کاشانه" در ساماندهی منازل روستایی، بهویژه در مناطق گردشگرپذیر کشور برای جذب گردشگر بسیار مؤثر است و مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند.