پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۵:۰۳
فرماندار سابق رشت:

بیشترین شکوفایی‌ها را در دولت اصلاحات داشتیم

محمد زالفی در نشست فعالان سیاسی لاهیجان که با همکاری اعضای ستاد جوانان حامی سیدمحمد خاتمی در شهرستان لاهیجان برگزار شد، گفت: هدف ما آن‌قدر ارزشمند است که منافع و مفاسد رانت‌خواران را تهدید می‌کند و آن‌هایی که دموکراسی را نابودکننده همه چیز خود می‌دانند، نمی‌خواهند و نمی‌گذارند عدالت و اراده ملت حاکم شود.
فرماندار رشت در دولت اصلاحات، گفت: آن‌چه ما را دور هم جمع کرده، داشتن ایرانی آباد و آزاد است و هر ایرانی دوست دارد سربلند و بزرگ باشد، نه این‌که به خاطر ایرانی‌بودن‌اش در جهان شرمنده و سرافکنده باشد. حال آن‌که تمدن ما پرافتخارترین و کهن‌ترین است، اما در واقع دیگران ما را آن‌گونه که بودیم نمی‌بینند، بلکه آن‌گونه می‌بینند که در حال حاضر هستیم.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از یاری نیوز، محمد زالفی در نشست فعالان سیاسی لاهیجان که با همکاری اعضای ستاد جوانان حامی سیدمحمد خاتمی در شهرستان لاهیجان برگزار شد، با اشاره به تلاش روشنفکران درخصوص مبنای تغییر چنین ساختارهایی، اظهار داشت: روشنفکران و آگاهان جامعه برای رسیدن به هدف‌ها از خودشان سرمایه‌گذاری می‌کنند و هرچه هدف بزرگتر و بااهمیت‌تر باشد، سرمایه‌گذاری بیشتر است. اگر ما چنین هدف بااهمیتی داریم، نمی‌شود به همین راحتی آن را به‌دست آورد و در یک روز و پای صندوق‌های رأی همه چیز تمام شود.
وی، گفت: در تاریخ این نمونه‌ها فراوان است و تجربه نشان داده که قدرتمداران، رانت‌خواران و مفاسد حتی روبه‌روی 20 میلیون رأی و به عبارت دیگر، در برابر اراده ملت ایستادند و برای حفظ منافع خود مقابله کردند.
زالفی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: به نظر من این ساده‌انگاری است که بگوییم در سال 1376 رأی دادیم، ولی هیچ نشد. من فکر می‌کنم هدف ما آن‌قدر ارزشمند است که منافع و مفاسد رانت‌خواران را تهدید می‌کند و آن‌هایی که دموکراسی را نابودکننده همه چیز خود می‌دانند، نمی‌خواهند و نمی‌گذارند عدالت و اراده ملت حاکم شود.
وی، افزود: این‌ها که نمی‌آیند به راحتی بگذارند ما همین‌طور برنامه داشته باشیم و مدون کار کنیم؛ موانع ایجاد می‌کنند و به مقابله ناعادلانه برمی‌خیزند. ما در سال 1376 هدفی داشتیم که به آن نرسیدیم، اما باید یادمان باشد که ما با غول استبداد تاریخی می‌جنگیم، با جریانی می‌جنگیم که برای حفظ قدرت از هیچ کاری دریغ نمی‌کرده و نمی‌کند؛ مثل ماجرای کارناوال عاشورا.
عضو شورای منطقه جبهه مشارکت گیلان ضمن پذیرش کاستی‌ها و اشتباهات دولت اصلاحات، اظهار داشت: البته ما باید بپذیریم که کاستی‌هایی نیز وجود داشته، اما ما تمام توانایی‌مان را درنظر نگرفتیم؛ ضمن آن‌که باید ببینیم در چه شرایطی بودیم و چه اتفاقاتی در کشور می‌افتاد و امروز چه شده است؟ حال با این تجربه، هدف و سرمایه‌گذاری بزرگ، باید استراتژی تعریف کنیم و بعد از آن باید تاکتیک و مسیرها را اجرا کنیم که به هدف‌مان برسیم.
وی به آسیب‌شناسی کلی فعالیت جبهه دوم خرداد پرداخت و گفت: جریان مقابل همواره از شیوه‌های متفاوتی برای ضربه زدن به فعالین اصلاحات بهره برده که ما نباید از آن‌ها غافل باشیم که شاخص‌ترین آن این است که: 1- هزینه‌های کار اصلاحی را به هر نحو و به هر قیمت زیاد می‌کنند. 2- بعضی‌ها را با قدرت، ثروت و ... تطمیع می‌کنند. 3- عده‌ای را رد صلاحیت می‌کنند. 4- برخی را فریب می‌دهند. 5- تعدادی را با مأیوس کردن از هدف دلسرد می‌کنند و البته جنبش اصلاحات امروز نسبت به گذشته مجرب‌تر شده و مسائل را به خوبی تشخیص می‌دهد.
زالفی در ادامه، افزود: من معتقدم یکی از دام‌هایی که ما همه گریبان‌گیر آن شدیم، این مسأله بود که دولت اصلاحات موفق نبوده است. درحالی که بیشترین شکوفایی‌ها را در دولت اصلاحات داشتیم. از عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی که آزادی بیان و وجود افکار عمومی و فضای باز جامعه بود گرفته تا سیاست خارجی و حتی در حوزه‌های اقتصادی، دستاوردهای بزرگی دولت اصلاحات داشته است.
وی، بیان داشت: دولت خاتمی وقتی روی کار آمد، بالغ بر 35 میلیارد دلار بدهی خارجی داشت که سررسید آن رسیده بود. اما دولت با برنامه‌ریزی و بررسی کارشناسانه، از آن درآمد نفتی پایین به جایی رسید که صندوق ذخیره ارزی درست کرد و از بخشی از آن برای عرصه‌های اجتماعی و امور جوانان، از جمله ازدواج و مسکن جوانان هزینه می‌کرد. درحالی که دولت نهم با میانگین درآمد نفت 90 دلاری، اقتصاد کشور را بحرانی کرده است.
او، افزود: آن‌هایی که دولت اصلاحات را متهم به بی‌برنامه بودن در امور اقتصادی می‌کردند، با درآمد سرشار نفتی و فرصت‌های اقتصادی که در سال 1384 وجود داشت، چه کردند؟ چرا وضعیت اقتصاد بحرانی شده است؟
فرماندار سابق رشت در ادامه، تأکید کرد: در حوزه سیاست خارجی امروز می‌بینیم که در همین کشورهای همسایه عربی چه اهانت‌ها و توهین‌هایی به مقامات ایرانی در خارج می‌شود و چه کسانی متحدان دولت نهم هستند.
زالفی، تصریح کرد: در دولت اصلاحات رؤسای جمهور بزرگی به دیدن آقای خاتمی می‌آمدند و برای اولین بار رئیس جمهور آمریکا همه تلاش خود را به هر نحو ممکن انجام می‌دهد تا با آقای خاتمی ملاقات کند. خانم آلبرایت از ملت ایران به خاطر مسائل سال 1332 عذرخواهی می‌کند و ایران یکی از قطب‌های امنیت منطقه می‌شود. مگر دستاورد چیست؟
عضو شورای ائتلاف اصلاح‌طلبان گیلان، خاطرنشان کرد: جالب این است که در اردوگاه اصولگرایان هم هیچ مجال توجیهی نیست و آن‌ها هم از دولت ناامیدند و به دنبال گزینه دیگری در بین خود هستند و این‌گونه است که می‌بینیم به دیدن سایر گزینه‌های اصولگرا می‌روند و از آن‌ها برای حضور در انتخابات دعوت می‌کنند.
زالفی در پایان، گفت: یکی از چیزهایی که آقای خاتمی را در تردید قرار داده، اوضاع وخیم کشور و مسائل پیش‌آمده است. ایشان تنگناها را می‌بیند و دولت خاتمی نشان داده که در مقابل مشکلات و موانع به دنبال راهکاری منطقی بوده است و با توجه به ظرفیت‌ها و توانایی‌ها تصمیم می‌گیرد. درحالی که طرف مقابل هر کاری برای پیروزی می‌کند. چون در باور او، دغدغه‌های حفظ مردم و نظام نیست. آن‌ها با ایجاد نفاق و تفرقه می‌خواهند ما در بازی آن‌ها بیفتیم. بنابراین اصلاح‌طلبان باید رفتارهای مصلحانه داشته باشند و بر اساس منافع ملی عمل کنند و با حرکت آهسته و پیوسته در راستای اهداف بزرگ خود گام بردارند.
نظرات بینندگان