پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۱۱۰
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۸۷ - ۱۹:۲۸
رئيس سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری گيلان، خبر داد:

ثبت 532 قلم اشيای موزه تاريخ چای ايران در لاهيجان

محمدحسين مهدي‌پور درخصوص ساماندهي اشياي فرهنگي در گیلان، بيان داشت: شناسايي، تفكيك و مستندسازي اموال فرهنگي تاريخي گيلان از سال 1386 در موزه‌هاي استان اجرا شد و هر شيئي بر مبناي اطلاعات قابل شناسايي مورد بررسي قرار گرفت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان از ثبت 532 قلم اشياي موزه تاريخ چاي ايران در لاهيجان و ساماندهي اموال فرهنگي و تاريخي این استان خبر داد.
محمدحسين مهدي‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، افزود: از تعداد اشياي موزه تاريخ چاي، 89 قلم مربوط به اسناد متعلق به مرحوم كاشف‌السلطنه پدر چاي ايران و ديگر تجار محلي است.
وي، اظهار داشت: گنجینه تاريخ چاي ايران از سال 1375 در كنار مقبره كاشف‌السلطنه در لاهيجان افتتاح شد و اين موزه با امتياز تخصصي بودن، مجموعه‌اي از ابزار و ادوات تهيه و مصرف چاي را در خود دارد.
مهدي‌پور درخصوص ساماندهي اشياي فرهنگي در گیلان، بيان داشت: شناسايي، تفكيك و مستندسازي اموال فرهنگي تاريخي گيلان از سال 1386 در موزه‌هاي استان اجرا شد و هر شيئي بر مبناي اطلاعات قابل شناسايي مورد بررسي قرار گرفت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، اضافه كرد: در حال حاضر، ثبت مشخصات اوليه تمام اموال موزه‌ها در شناسنامه‌هاي عمومي، جزء برنامه است و در مرحله دوم نيز اين اموال به صورت تخصصي در فرم‌هاي خاص به ثبت خواهد رسيد.
مهدي‌پور مكانيزه كردن اطلاعات و ايجاد بانك اطلاعات اموال منقول فرهنگي ـ تاريخي را از جمله اقدام‌هاي سازمان ميراث فرهنگي براي ساماندهي اشياي تاريخي عنوان كرد.
وي همچنين از تهيه طرح نحوه دسترسي به اطلاعات اشياي ساماندهي‌شده توسط كاربران اداره كل موزه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگری كشور خبر داد.
مهدي‌پور، خاطرنشان كرد: تهيه آمار دقيق و قابل اعتماد از آثار، اشراف بر موجودي آثار ملي و منقول ميراث فرهنگي، فراهم كردن مقدمات لازم براي پژوهش دوباره آثار و برنامه‌ريزي براي نمايشگاه‌هاي موزه‌اي از مهم‌ترين اهداف ساماندهي اموال فرهنگي و تاريخي در گيلان است.
نظرات بینندگان