پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۰۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱

کشف و ضبط بیش از ۹۰۰ شی تاریخی در گیلان

۹۵۳ شی تاریخی توسط یگان‌حفاظت میراث فرهنگی استان در سال گذشته کشف و ضبط شده است.

به گزارش پایگاه خبری لاهیگ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، شهرود امیرانتخابی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: در سال گذشته ۲۴۴ حفار غیرمجاز دستگیر و ۵۴ دستگاه انواع فلزیاب نیز از متخلفان بدست آمده است.

او افزود: سرکشی از آثار تاریخی استان در یکسال گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل خود ۶۰ درصد رشد را نشان می‌دهد، بر جدیت هرچه بیشتر درخصوص حفاظت و حراست از اماکن و آثار تاریخی-فرهنگی استان تاکید کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: تشکیل پرونده قضایی علیه مجرمان و متخلفان حوزه میراث فرهنگی از ۶۲ فقره به ۸۸ فقره افزایش یافته که نشانگر رشد ۴۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

امیر انتخابی افزود:کشف ۱۳ مورد قاچاق و نگهداری اموال، پنج هزار و ۷۰۲ مورد نظارت بر پروژه‌های عمرانی، همراهی و اسکورت ۵۵ مورد محموله تاریخی، ۲۲۱ روز حفاظت از محل کاوش‌های باستان‌شناسی و ۱۰۸ مورد حفاظت از نمایشگاه‌ها و مراسم از دیگر فعالیت‌های یگان‌حفاظت میراث‌فرهنگی گیلان در سال ۹۸ بوده است.

او با بیان اینکه طی یکسال اخیر ۵۰ بنای تاریخی گیلان محوطه‌سازی و مرمت شدند. اعلام کرد: امیرانتخابی ادامه داد: این اداره کل در راستای حفاظت و صیانت از آثار تاریخی هرساله از محل اعتبارات استانی و ملی و نیز از طریق مشارکت‌های مردمی اقدام به فضاسازی، مرمت و بازسازی بنا‌های تاریخی می‌کند.

نظرات بینندگان