كدخبر: ۹۵۷۸
تاريخ انتشار: ۲۸ دي ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۴
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
تولیدکننده چای در لاهیجان ؛
استفاده از کلیدواژه «چای سنواتی» برای ضربه زدن به چای ایرانی است/ چای ایرانی خالی از هرگونه سمی است
یک کشاورز و تولیدکننده چای در لاهیجان با بیان اینکه کلیدواژه “چای سنواتی” باعث القای بار منفی بر بازار حاکم چای ایرانی می شود گفت: خیلی ها از این واژه برای این که یک بازار مکاره ای ایجاد کنند، سوء استفاده می کنند تا سر تولید را بزنند و زمین گیرش کنند و برگ سبز چای را به ناچیزترین قیمت بخرند.
به گزارش " لاهیگ " به نقل از لاهیجان ، بهزاد سازنده تولیدکننده چای در لاهیجان با اشاره به اینکه چای سنوات بدین معنی نیست حتما فاسد است افزود: این چای مشمول زمان شده و در تمام دنیا نیز وجود همچین چای متداول است، چای سنواتی موجود در کشور به دلیل عاری بودن از هرگونه سم، تنها یک عامل می تواند باعث فسادش شود و آن هم کپک زدگی و رطوبت است و در این حالت است که این چای غیرقابل شرب می شود.

وی با بیان اینکه تا زمانی که چای این خصیصه را نداشته باشد، نمی توانیم آن را کالای فاسد تلقی کنیم و در جامعه انتشار خبر دهیم گفت: اکثریت شنوندگان که اسم چای سنواتی را به گوششان می رسد تصور میکنند که ماده مخدر کشف شده، در صورتی که این تصور اشتباه است.

سازنده با بیان اینکه خیلی ها از کلیدواژه “چای سنواتی” برای این که یک بازار مکاره ای ایجاد کنند سوء استفاده می کنند تا سر تولید را بزنند و زمین گیرش کنند و برگ سبز چای را به ناچیزترین قیمت بخرند افزود: اسم چای سنواتی این بار منفی را بر بازار حاکم بر چای ایرانی القاء می کند که چای ایرانی آلوده به چای سنواتی است، چای سنواتی وارد بازار مصرف چای داخلی شده؛ پس شما چای ایرانی را نخرید تا از این طریق بتوانند بازار خارجی را در بازار ایران تثبیت کنند.

این فعال حوزه چای با بیان اینکه بحث دیگری وجود دارد که عده ای می خواستند چای انبار شده را به کیلویی ۴۰ تومان به همین بهانه بخرند و بعد آزادانه در بازار بفروشند گفت: در بحث فروش ایرادی وجود ندارد و اگر چای سنواتی را بسته بندی کنید و به فروش برسانید هیچ خطری برای مصرف کنند ندارد، تا اینکه خلاف این ادعا در آزمایشگاه غذا و دارو ثابت شود و مرجع تشخیص آزمایشگاه است.

بهزادسازنده افزود: اینکه فردکارشناس به طور چشمی تشخیص دهد این چای یا غذا فاسد است چیزی در حد معجزه است؛ شما باید این را مثل همه محصولات در آزمایشگاه اثبات کنید و این امر متولی خاص خودش را دارد که سازمان چای نیست؛ شبکه بهداشت و معاونت غذا و دارو نهاد رسیدگی کننده به این امر است.

سازنده در ادامه با بیان اینکه این قبیل رفتارها بهانه ای است برای افرادی که می خواهند چای ایرانی را زمین گیر کنند و کشاورز، کارگر و در نهایت کارخانه دار را به بدبختی و فلاکت برسانند گفت: شما در کجای دنیا مشاهده کرده اید بدون حکم و دستور مرجع قضایی، درب یک کارخانه تولیدی در این شرایطی که رکود اقتصادی برکشور حاکم است توسط حراست سازمان چای به صورت خودسرانه پلمپ شود. این چه وضعیتی است که یک حراست به خودش اجازه بدهد درب یک کارخانه تولیدی را به بهانه واهی اثبات نشده پلمپ کند.

وی با بیان اینکه این گونه دخالت های بی مورد موجب ناامن شدن بازار چای ایرانی می شود و هیچ سرمایه گذاری علاقه مند به ورود در بخش چای ایرانی نخواهد بود و در نهایت چای روی دست کارخانه دار می ماند افزود: نتیجه این می شود که ۲کیلو چای برای تامین هزینه ی، یک کیلوچای فروخته می شود و با بدبختی بهای برگ سبز کشاورز تامین می شود و این موارد نتیجه دخالت های غیرمسئولانه ی دستگاه های مباشر در خرید است.

این تولیدکننده چای با بیان اینکه وظیفه سازمان چای خرید تضمینی برگ سبز چای از کشاورز با ۶۰درصد کاهش و فروش به کارخانه است گفت: نظارت بر تولید مواد خوراکی وظیفه معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت است. دخالت در امور دستگاه های دیگر دخالت بی مورد و غیرقانونی است که این کار سازمان چای، مخرب بازار است. آیا شما می توانید کامیونی که در حال حمل بار است را با یک تلفن بگوئید بار فاسد دارد؟


نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"