كدخبر: ۹۴۳۸
تاريخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
عصر امروز در مراسم بزرگداشت میرزا کوچک جنگلی در رشت :
سروش اکبرزاده : بعد از ۱۰۰سال هنوز موزه جنبش جنگل نداریم / قربانی : گیلان تاکید کرد: همه باید برای گیلان بهتر تلاش کنیم / جعفر زاده : خیلی تلاش کردم رئیس مجلس را به سراوان ببرم/ سراوان هیچ ندارد بجز مگس / دکتر لاریجانی : ناموفقیت میرزا به دلیل تفرقه میان سران جنبش بود
عصر امروز رئیس مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان، در مراسم بزرگداشت نود و ششمین سالگرد شهادت میرزا کوچک جنگلی- که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در رشت برگزار شده بود- تاکید کرد: متاسفانه بعد از ۱۰۰سال از جنبش جنگل که منجر به تشکیل نخستین جمهوری در آسیا شد، هنوز موزه اسناد جنبش جنگل نداریم.


سروش اکبرزاده، رئیس مجلس شورای اسلامی را یکی از ذخایر فرهنگی انقلاب توصیف کرد و با بیان پرسشی در ابتدای سخنان خود گفت: اینکه در آذرماه با تعدد مراسم میرزا کوچک خان روبرو هستیم، به این دلیل است که میرزا یکی از مولفه های هویتی ما خاصه گیلانیان و اسطوره مبارزه بر علیه استبداد و استکبار در تمام ایران است.

وی با اشاره به سلسله همایش هایی که مجمع فرهنگیان از سال ۱۳۸۱ تاکنون برگزار کرده است، تصریح کرد: باید ابعاد مختلف اهداف، اندیشه ها و راهبردهای این مبارز نستوه واکاوی شود.

این چهره فرهنگی افزود: متاسفانه بعد از ۱۰۰سال هنوز بسیاری از اسناد جنبش جنگل در خانه ها و آرشیو اسناد دیگر کشورهای حاشیه دریای کاسپین بخصوص، خاک می خورد. بنابراین برگزاری چنین همایش هایی می تواند زمینه جمع آوری این اسناد و بازخوانی آنها را فرآهم نماید.
سروش اکبرزاده تاکید کرد: گیلان با وجود آنکه به میرزا و اولین جمهوری آسیایی افتخار می کند، اما هنوز فاقد اسناد جنبش جنگل است.

دبیر اجرایی همایش نقش کسما در جنبش جنگل، با اشاره به بازخوانی اسناد کسما در همایش سال گذشته یادآور شد: سال گذشته ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور با حضور در همایش مذکور وعده داد که زمینه آوردن اسناد جنبش جنگل از آرشیو اسناد وزارت خارجه کشورهای حاشیه دریای کاسپین را فراهم می کند و اخیرا این وعده دکتر نوبخت محقق شد. بنابراین برگزاری چنین همایش هایی با حضور چهره های ملی دست آوردهای بزرگی برای بازخوانی اسناد جنبش جنگل دارد.

اکبرزاده جریان های فکری جنبش جنگل را هم تشریح کرد و افزود: دو جریان چپ و راست که در دل هر دو هم جریان رادیکالیزم بود، شکاف میان رهبران نهضت را بیشتر کرد و در نهایت آرمان های میرزا یخ زد.

سروش اکبرزاده افزود: اینکه جنبش جنگل با چند گانگی قرائت مواجه است، به این دلیل است که هنوز بسیاری از اسناد جنبش جنگل همچنان در گونی ها و انبار های سفارتخانه ها خاک می خورد. و بسیاری از چهره های تاثیر گذار نهضت در هاله ای از ابهام هستند.

بنابراین ضرورت دارد نه تنها رسمی، بلکه هر سال و به مناسبت ۲۵آذر و هفته پژوهش ، زمانی را برای پژوهش در حوزه جنبش جنگل اختصاص دهیم.

اکبرزاده برضرورت پژوهش روشمند در حوزه جنبش جنگل تاکید کرد و ابراز نمود: در نهضت جنگل دو جریان چپ و راست داشتیم و راست روی رادیکال و چپ رادیکال موجب شد کمر میرزا شکسته شود.اگر رادیکالیزم در نهضت جنگل وجود نداشت، جمهوری میرزا در گردنه گیلوندان از بین نمی رفت.

رئیس مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان همچنین گفت: مشروطه خواهی و جمهوری خواهی میرزا در گیلان زمین تحقق یافت و اگر از میرزا و ارمان هایش بگوییم ولی بهره عملی نبریم، سود نجسته ایم. بنابراین همه باید

حول منافع ملی وحدت داشته باشیم

دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت میرزا در رشت، ضمن تقدیر از قبول دعوت رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه دکتر لاریجانی که یک چهره اصولگراست و دعوت مجمع فرهنگیان گیلان را که صبغه اصلاح طلبی دارد، پذیرفته است ؛ باید قدر دانست. زیرا در دل جریان های سیاسی کشور، اعم از راست و چپ، چهره های دلسوز و فرهنگی وجود دارند که ذخایر انقلاب هستند.

اکبرزاده همچنین اظهار کرد: تا زیر ساخت های فرهنگی این کشور آگاهانه ایجاد نشود، نمی توان چشم انداز روشنی در حوزه سیاست تعریف نمود.

وی با اشاره به روزهای پرکار مجلس شورای اسلامی در بررسی بودجه سال آتی، تاکید کرد: حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در چنین شرایطی موجب می شود، ایشان از نزدیک دردمندیهای گیلان را – که زیر نقاب سبزش پنهان مانده- لمس نماید و امید داریم با آگاهی از این نیازمندیها، شاهد تخصیص اعتبار برای توسعه گیلان از جمله تکمیل راه آهن و آزادراه رشت به قزوین باشیم.

رئیس مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان تاکید کرد:باید تمامی چهره ها و ذخایر انقلاب را قدر دانست. و حول وحدت و منافع ملی و المان های فرهنگی نظیر میرزا کوچک جنگلی جمع شویم.



در ادامه این همایش رئیس مجمع نمایندگان گیلان ابراز امیدواری کرد: حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم، موجب شود در تدوین بودجه سال آتی کشور، به گیلان توجه ویژه ای شود.

این مراسم که به همت مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان و در سالن بانک صادرات تدارک یافته بود، محمد حسین قربانی خواستار توجه بیشتر رئیس مجلس در رفع محرومیت های گیلان شد.

رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان در این نشست گفت: دکتر لاریجانی با تمام مشغله هایی که برای بررسی بودجه داشتند، امروزدر این مراسم حضور یافتند . با اینکه ایشان امروز تا ساعت ۱۰ و نیم شخصا اداره مجلس را برعهده داشت.

محمد حسین قربانی اظهار کرد: حضور ایشان در آستانه تدوین بودجه، توفیقی است تا بتوانیم به کمک ایشان برای حل مشکلات استان اعتبار لازم را کسب نماییم.

وی ضمن تقدیر از بانیان این مراسم، افزود: نقش گیلانیان در شکل گیری فرهنگ تشیع توسط آل بویه انکار ناپذیر است. همچنین گیلانیان بانیان اولین جمهوری در کشور بودند.

قربانی برخی از مفاخر علمی و دینی و سیاسی گیلان را نام برد و تصریح کرد: از آیت الله بهجت، کوشیار گیلانی و پرفسور سمیعی همه گیلانی هستند و شهدای گیلانی که مقام معظم رهبری مدال افتخار را بر گردن یکی از سرداران گیلانی آویخت، مایه مباهات ماست.

رئیس مجمع نمایندگان استان همچنین گفت: میرزا شور انقلابی در سر داشت و با تکیه بر تقوا و آموزه های دینی تلاش کرد حکومت مینیاتوری اسلامی را در گیلان ایجاد نماید هرچند برخی خواستند نهضت میرزا را به بیراهه ببرند ولی میرزا تقکر استکبار و استبداد ستیزی داشت.

قربانی تاکید کرد: دیدار امروز باید زمینه ای برای وفاق، همدلی و هم افزایی باشد بنابراین باید همه برای رسیدن به گیلان بهتر تلاش نماییم.

وی ابراز کرد: امروز فرصتی است تا با وحدت و همدلی در جهت توسعه همه جانبه گیلان تلاش نماییم.


پس از رییس مجمع نمایندگان گیلان نماینده رشت ، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نیز در این مراسم از حضور رئیس مجلس شورای اسلامی تشکر کرد که بزرگوارانه دعوت مجمع اسلامی فرهنگیان را پذیرفته اند.

جعفرزاده ایمن آبادی در بخشی از سخنان خود گفت: ما به عنوان فرزاندان میرزا اعتقاد داریم، گیلانی برای ایران چیزی کم نگذاشته است. چه در جنبش مشروطه، نهضت جنگل و در رمان جنگ با تقدیم ۸۰۰۰ شهید سرافراز و ۲۲هزار جانباز و ایثار گر. بنابراین گیلان هیچ چیز برای ایران کم نگذاشته و نخواهد گذاشت و اگر روزی صهیونیست ها فریب تصمیم ترامپ دیوانه را بخورند، شک نکنید که گیلانیان در صف اول جنگ خواهند بود.

وی خطاب به لاریجانی ابراز کرد: با اینکه رئیس مجلس اخیرا به گیلان آمده بود اما، بزرگوارانه افتخار داده و دوباره به گیلان سفر کرد. آن هم در شرایط حساس تدوین بودجه کشور.

وی به تاریخچه احداث اولین راه آهن کشور در گیلان اشاره نمود و تصریح کرد: اگر تاریخچه راه آهن را بخو انید، اولین سوت قطار از پیربازار به انزلی رفت. اما سالهاست ما قانع به سوت قطار شده ایم.

ایا گیلان با اینهمه تلاش و ایستادگی پای نظام و استانی که اولین راه اهن را داشت، حق است که استان آخر باشد!

جعفرزاده خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به استانی آمده اید که ۱۰ درصد غذای کشور و ۴۰درصد برنج کشور را تولید می کند. اما زمین های کشاورزی ما از بی آبی رنج می برد.

وی افزود: بخاطر احداث سدهای بالادست، امروز میزان ابدهی به ۱میلیون و ۶۰۰هزار متر مکعب رسیده است الان ۱۶۰سد بالا دست ایجاد شده و حق ابه گیلان را نمی دهند. و ۵۳درصد کمتر اب به حوزه ابریز گیلان می ریزد.

جعفرزاده تصریح کرد: در شرایطی گیلان استان پرباران است که امکان جمع آوری و ذخیره آب شیرین را ندارد. دردآور است که ۵۴رودخانه داریم ولی ۲۷درصد آب شیرین ما به دریا می ریزد. ۲۷سد لاستیکی مطالعه شده ولی تنها چند سد لاستیکی احداث شده است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:هزار میلیارد برای احداث سد و تامین آب شیرین نیاز داریم.

سالی ۱۴۰۰میلیارد یارانه می دهیم با ۱۰۰۰میلیارد ریال چند سدمی توانیم ایجاد کنیم! استانی که اگر باران ببارد سیل ما را می برد ولی در تابستان مزارع خشک هستند.

جعفرزاده افزود: برای مزارع نیازمند شبکه توزیع آب هستیم. و احداث آن نیازمند اعتبار است.

وی در بخشی از سخنان خود وضعیت اسف بار و نامناسب زرجوب و گوهرررود را هم یااور شد و افزود: این رودخانه ها امروز فاضلاب روبازی هستند که به تالاب انزلی می ریزد.

جعفرزاده وضعیت بقرنج مرکز دپوی زباله سراوان را هم تشریح کرد و ابراز کرد: خیلی تلاش کردم شما را به سراوان ببرم ، ولی تیم حفاظت شما نگذاشت. امروز سراوان هیچ ندارد بجز مگس.

وی تاکید کرد: ۱میلیون تن زباله در سراوان انباشته شده و با یک رانش زباله، وسعت زیادی از جنگل های ما از بین رفت.

مردم گیلان امروز نه آب دارند و نه آسایش و نه محلی برای دفن زباله. اگر ان سوی سراوان گذر می کنید ببینید مردم چه عذابی می کشند.

جعفرزاده افزود: حق مردم گیلان نیست که هم غذای کشور را تولید کند و هم اینگونه رنج و محرومیت متحمل شود. بهترین برنج دنیا در گیلان تولید می شود. ما به واردادت برنج نیاز نداریم. جلوی واردادت برنج را بگیرید.

وی اظهار کرد: استانی رفتم که در کویر و بیابان ابیاری قطره ای دارند اما در گیلان اگر ۱۰درصد اب را تامین کنید، تضمین می کنیم غذای کشور را تامین نماییم.

وی تاکید کرد:مردم ما زیر چتر رهبر پای نظام و آرمان های انقلاب ایستاده اند.


در پایان این همایش سراسری مهمان ویژه همایش ، رییس مجلس دکتر علی لاریجانی که به دعوت مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان در سالن بانک صادرات حضور یافت؛ گفت: اگر میرزا در پیروزی جمهوری خود ناموفق بود، به دلیل تفرقه در میان سران جنبش بود.

وی تاکید کرد: در کشوری که ساختار دموکراتیک وجود دارد، اختلاف نظر هست ولی باید روی اصولی وحدت داشته باشیم.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"