كدخبر: ۹۴۱۴
تاريخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
واکنش سخنگوی شورای شهر رودسر به بازداشت یک مدیر شهرداری :
ما نیز شکایت داریم!/ آیا یکبار آقایان آورده اند تا فرایند دفع زباله شهر را در این مصیبت تماشا کنند؟
سخنگوی شوزای شهر رودسر نسبت به بازداشت رییس اداره خدمات شهری شهرداری رودسر به دلیل مسائل مدیریت پسماند این شهر واکنش نشان داد.





























به گزارش لاهیگ ، در یادداشتی که سعید فرج پور در اختیار گیل خبر قرار داده شده آمده است:

صبح یکی از روزهای هفته گذشته رییس اداره خدمات شهری شهرداری رودسر با سراسیمگی و عدم درک صحیح واقعیت مدیریت پسماند در رودسر بازداشت و با قرار کفالت آزاد شد.

این برخورد قاطع دستگاه قضا در شهرستان بیشتر از قاطعیت،نشان از بخشی نگری مدیریت در شهرستان دارد و بخشهای مختلف مدیریتِ منابع در شهرستان گویا خود را پیوند خورده با سایر دستگاهها و واقعیات منطبق بر آنها نمی دانند.

اینکه بگوییم در ((شهر رودسر بحران زباله را جدی بگیرید))مرتبط با مسائل پسماند در ده سال گذشته شهرستان است امروز باید بگوییم((مراقب باشید در بحران پسماند رودسر زنده بمانید)).

خوب واقعیت این است که کارخانه کمپوست رودسر با حداکثر راندمان خود پیش نمی رود شورای پنجم شهر رودسر و شهردار محترم مسائل این کارخانه را از مهمترین اولویتهای خود تلقی نموده و تا کنون در چارچوب قرارداد موجود پیمانکار را به انجام کارهایی ترغیب نموده و فضای تفاهم قابل قبولی را فراهم آورده است.

هم اکنون مقرر است کارخانه با تزریق لااقل ۱۰ نیرویِ برخط و راه اندازی دستگاه کمپکت پلاستیک، نصب کاتر،و راه اندازی خط دوم پردازش،راندمان خود را به حد مطلوب تری مماس نموده تا کارخانه بدون بو و کاهش سایر عوارض به کار خود ادامه دهد و از طرفی سطح زباله بازگشتی از پردازش یا ریجکت را به حداقل ممکن برساند.

اما باید پرسش نمود که این آیا کافیست و حل بحران‌زباله آیا تنها در گروی این است که شهرداری به درستی به کار خود بپردازد؟طبق قانون مدیریت پسماند مصوب سال ۱۳۸۳و بر اساس ماده ۷ شهرداری ها موظف به جمع آوری و پردازش پسماند هستند و بسیاری از دستگاههای دولتی دیگر از جمله وزارت محترم کشور سازمان جهادکشاورزی سازمان حفاظت محیط زیست و… باید بخشی از این پازل مدیریتی را پرنموده و اقداماتی انجام دهند.

هماکنون قریب به دوسال است که شهر رودسر مکان دفع زباله ندارد و این یک ((ابَر فاجعه)) است که کمتر شهری در سراسر کشور با آن روبروست.

وقتی شما مکان دفن ندارید و از طرفی راندمان کارخانه کمپوست تان نزدیک به ۵۰ درصد وزن است(در بُعد حجم این راندمان بسیار پایین تر است)بنابراین از لااقل ۵۰ تا ۶۰ تن زباله شهر و بخش مرکزی،۳۰ تن روزانه ریجکت باقی می ماند.

به نظر آقایانی که رای به بازداشت و برخورد قضایی می دهند و یا گزارش های غیر واقع بینانه تهیه می کنند این مقدار زباله باید کجا و چگونه دفع شود؟!آیا یکبار آقایان تشریف آورده اند تا فرایند دفع زباله شهر و بخش را در این مصیبت تماشا کنند؟متاسفانه وقتی مکان دفنی وجود ندارد شهرداری بصورتی غیر متعارف و مخاطره آمیز مجبور است با صاحبان برخی اراضی توافق کند تا برای بالا آوردن سطح زمینهایشان مخلوطی از پسماند و خاک را (برای خاک پوشی)در آن تخلیه کند.

چه کسی است که نداند این عمل مخاطره آمیز است؟چه کسی است که نداند ما چه داریم بر سر شهرمان به دلیل بی تدبیری می آوریم؟اما بررسی کنیم‌ببینیم هر یک از مدیران در این خشکسال بی توجهی به بحران پسماند چه مقدار بی تدبیری را به میدان مدیریت آورده اند؟آیا دستگاه قضایی به ماده۹ قانون مدیریت پسماند عنایت داشته اند که چه مسولیتی را بر گرده ی چه کسی گذارده است؟یا آیا عنایتی به ماده ۱۲ همین قانون داشته اند که چه دستگاهی متولی تعیین و تهیه زمین برای دفع پسماند است و کدام دستگاه ناظر آن است؟آیا عنایت دارند که کمیته پسماند را چه دستگاهی در چه مقامی مدیریت می کند و کدام نظارتی بر عملکرد این کمیته وجود داشته است؟آیا بازپرس محترم مایل هستند بیش از ۵ مصوبه تقدیمشان کنیم که دستگاههای متولی موظف شده اند در چند سال گذشته در مقاطع زمانی مختلف محل دفن را برای شهرداری تعیین نماید و این اتفاق بوقوع نپیوسته است؟آیا اینها مصداق ترک فعل نیستند و سرباززنندگان نباید یک بار پاسخگو باشند؟حالا که شهرداری درصف قرار گرفته و دیگر دستگاهها در ستاد فرماندهی مدیریت پسماند آرمیده اند باید تنها با شهرداری برخورد قانونی شود؟چه کسی است که نداند برداشت ماسه غیر قانونی است و نیمرخ سواحل را تخریب کرده و زیستگاه بسیاری از نرم تنان و پرندگان و..را تخریب می کند؟

اما پرسش اینجاست و یک نفر باید این معادله را حل کند:((۱-زمین مناسب برای دفن وجود ندارد۲-مجبوریم با راندمان پایین کارخانه معیوب تحویل گرفته شده کمپوست، ۶۰درصد ریجکت تولید کنیم و آن را بهرشکل ممکن مدیریت نماییم۳-باید این ریجکتها را گاه تا مرز مناطق مسکونی پیش ببریم۴-خوب اگر خاکپوشی نکنیم و از ماسه استفاده نکنیم یک نفر پاسخ دهد چه فرایند دیگری را می شود پیش گرفت؟))اصلا همان نفر خودشان تشریف بیاورند و در این شرایط مدیریت پسماندرا تحویل بگیرند.

 شورا تعهد می کند دو برابر حقوق و مزایای آقای مهندس صفری رییس اداره خدمات شهری شهرداری رودسر به ایشان حقوق و مزایا تقدیم نماید.

همین حالانزدیک به ۱۰۰ تن ریجکت در صحن کارخانه کمپوست دپو شده چون خاک و خاشاک نیست تا روی ریجکتهای دفن شده در اراضی مورد توافق ریخته شود.

کافیست یک بارندگی اساسی داشته باشیم و در پس آن آفتاب،آن وقت تمام شهر را بوی زباله فراخواهد گرفت!!!

تمام تلاش شورای پنجم و شهردار محترم‌این بوده که پسماند در صحن کارخانه باقی نماند اما در این پنج روز این اتفاق بوقوع پیوسته و قصه به شرایط گذشته بازگشته است. 

از طرفی در شورای پنجم به شهردار محترم تاکید شده چنانچه برخلاف مصوبه کمیته پسماند شهرستان هر شهرداری و یا دهیاری ریجکتهای حاصل از پردازش زباله خود را به منطقه خود حمل نکرد زباله از آنها تحویل گرفته نشود(تا کنون می شده است)خوب این خواست انجام می پذیرد اما با پا درمیانی مقامات در منطقه مجدد تاکید می شود که از چنین شهرداریها و دهیاریهایی زباله تحویل گرفته شود!مردم رودسر حق دارند بدانند که این به معنای این است که زباله سایر نقاط شهرستان نیز باید در رودسری دفع شود که خود فاقد مکان دفع است.

!چرا باید مردم شهر رودسر با این بی رسمی کنار بیایند؟!چرا باید با این سطح از سهل انگاری تنها رییس اداره خدمات شهری شهرداری که اتفاقا از آدمهای دردمند و درس خوانده این رشته است با عده ای مجهول الهویه و خلافکاردو ساعت در بازداشت بماند؟ایشان پس از این ناروایی مستقیما نزد شهردار رفته اند و خواستار برکناری و یا ارائه استعفای خود شده اند که با پادرمیانی تعداد زیادی از دوستان و دلجویی فعلا این مسولیت را ادامه می دهند.

قطعا شهرداری در این‌صحنه خروج از معیار دارد و کسی آن را نفی نمی کند اما این انحراف از معیارها خود معلولند نه علت؛معلول علتهایی که بخشهای دیگر از اجزاء و سازمانهای ذیمدخل در قانون مدیریت پسماند در شهرستان سبب ساز آنند.

انتظار شورای پنجم شهر این است که حالا که سطح حساسیتهای شورا نسبت به مسئله پسماند فزونی یافته سایر دستگاهها از جمله دستگاه قضا با درک صحیح شرایط با مدارای بیشتر وارد عرصه شوند و هر یک از آنها مسولیتهای خود را بپذیرند.

مسئله زباله در سه استان شمالی لاینحل باقی مانده چون این بحران هنوز برای تصمیم گیران کشور جدی تلقی نمی گردد.

باید از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی انتظار داشت مسئله پسماند را در راهروها و صحن علنی مجلس فریاد بزنند.

یک بار از وزیر محترم کشور ،جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در صحن علنی پرسشی طرح نمایند.

ارجاع خنده دار مسئله احداث زباله سوز در سه استان شمالی به صندوق توسعه ملی ریشه در عدم شناخت مدیران کشور از مجاری جذب اعتبار دارد.

استاندار محترم که خوشبختانه حل مسئله پسماند استان را از اولویتهایشان قرار داده اند لطفا دستگاهها را هماهنگ تر پیش ببرند و مداوم این بحران را در کریدورهای تصمیم ساز دولت فریاد بزنند اگر بناست در این زمینه اعتباری جذب گردد باید برای هر سه زباله سوز شرق مرکز و غرب گیلان همزمان اعتبار جذب کرد باید مداوم این موضوع از طریق رسانه ها و مدیران اجرایی و نماینگان محترم در ساختار تصمیم گیری کشور تکرار شود باشد که گوش شنوایی این بحران فاجعه بار را درک کند و نسبت به رفع آن تدبیری اتخاذ نماید.

آمارها خبر از ورود سالانه بیش از ۲۰ میلیون گردشگر به استان گیلان را می دهند بنابراین پسماندهای تولید شده در این استان تنها محصول زیست مردم منطقه نیست و حالا که با این آمار پذیرای پسماند یک سوم از جمعیت کشور هستیم باید انتظار داشته باشیم که به مدیریت پسماند استانمان در سطح ملی پرداخته شود.

نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"