كدخبر: ۹۴۱۳
تاريخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
در شانزدهمین جلسه شورای شهر رشت مطرح شد؛
نهضت آسفالت را ادامه دهید/ آرامش از خانواده شهرداری رشت سلب شده است/اختصاص ۹۰۰ میلیون تومان از بودجه‌ی مناسب‌سازی خیابان‌ها برای مواجه با بحران احتمالی برف
علوی به طرح برنامه‌ریزی بازدید از محلات در قالب تیمی منسجم برای ارتباط مستقیم مردم با مدیران شهری اشاره کرد. و همچنین تأکید کرد طرح‌های حوزه اقتصاد شهری آماده‌ی وصول هستند.





















مهدیه عطایی: شانزدهمین جلسه شورای شهر رشت عصر امروز دوشنبه ۱۳ آذر با تأخیر یک‌ساعته در عمارت اخوان برگزار شد.

غایب این جلسه فرهام زاهد رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه بود.

امیرحسین علوی رئیس شورای پنجم در ابتدای جلسه با گرامیداشت یاد سردار بزرگ گیلان، میرزا کوچک خان گیلانی و تبریک هفته وحدت، شهادت جوان‌ترین شهید مدافع حرم را چراغ جدید در پاسداشت نظام جمهوری اسلامی خواند.

علوی به طرح برنامه‌ریزی بازدید از محلات در قالب تیمی منسجم برای ارتباط مستقیم مردم با مدیران شهری اشاره کرد.  و همچنین تأکید کرد طرح‌های حوزه اقتصاد شهری آماده‌ی وصول هستند.

در ادامه جلسه رضا رسولی هم با اشاره به رهاوردهای اخلاقی نهضت جنگل تأکید کرد که نتوانستیم روش و منش الگو و اسوه‌ی آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی را حفظ کنیم.

او ادامه داد: انتظار ما در کمیسیون فرهنگی این است که در سال ۹۷ با پیگیری طرح خانه مشروطه ردپای پیشینیان را برای ارائه‌ی بهتر به آیندگان پررنگ کنیم.

درخواست تسریع در تصویب طرح «شفاف‌سازی»

رسولی با اشاره به طرحی که هفته پیش در حوزه شفاف‌سازی ارائه کرده بود خواستار تسریع فرایند تصویب آن شد. او این طرح را طرحی بسیط و مفصل نامید و تأکید کرد مردم حق‌دارند در تمام فرایندی که در شهرشان اتفاق می‌افتد به‌صورت گام‌به‌گام نظارت کنند و سیستم خود پایش و خود پالایش انجام دهند.

این عضو شورای پنجم همچنین به لایحه عوارض تشویقی اشاره کرد و افزود: این لایحه برای اولین بار در تاریخ رشت ارائه‌شده است و اگر سریع‌تر تصویب شود تا پایان سال به تمام پرونده‌ها در صورت پرداخت نقدی عوارض، تشویقی داده خواهد شد.

درخواست برای برگزاری جلسه با استاندار و امام‌جمعه و نمایندگان

احمد رمضانپور دیگر عضو شورا در نطق پیش از دستور خود از رئیس شورا خواست که با توجه به گذشت سه ماه از فعالیت شورای پنجم، جلساتی با استاندار گیلان، نماینده ولی‌فقیه استان و مجمع نمایندگان ترتیب داده شود تا این نهادها در کنار هم‌فکری برای استان و شهر کنند و حداقل خواسته‌های مردم را پیگیری نمایند.

او با انتقاد به وضعیت آسفالت کوچه و خیابان‌های رشت خطاب به رئیس شورا گفت: نهضت آسفالت که در شورای چهارم وعده داده‌شده بود را ادامه دهید.

از پل‌های رهاشده عابر پیاده تا خیابان نیمه کار

حامد عبدالهی، دیگر عضو بود که در نطق پیش از دستور انتقادات خود را مطرح کرد. او از پل‌های عابر پیاده که یک سال است کنار خیابان‌ها رهاشده‌اند و رفت‌وآمد مردم را مشکل کرده‌اند یاد کرد و همچنین اضافه کرد: مسکن مهر و جاده‌ای که زیرساخت‌های آن برای اتصال به بلوار باهنر مهیا شده است را رها کرده‌ایم و با توجه به بی‌نظمی‌های حمل‌ونقل شهری آسایش و آرامش مردم منطقه فراهم نشده است.

عبدالهی که محور بحث‌هایش سلب آرامش مردم رشت بود، از نصرتی شهردار رشت انتقاد کرد. عبدالهی گفت: دو ماه است که پاکبانان حقوق نگرفته‌اند و آرامش از خانواده شهرداری سلب شده است.

انتقاد از برخی انتصابات شهردار رشت

این عضو شورای شهر رشت به انتصابات روز گذشته در شهرداری رشت (اینجا بخوانید) که به گفته او نصب افراد غیربومی در رأس آن بود هم پرداخت و تصریح کرد؛ شخصی باتجربه  را برای رشت انتخاب کرده‌ایم که برای شهروندان و پرسنل شهرداری رشت آسایش فراهم کند اما این آرامش هرروز کمرنگ‌تر می‌شود.

اعتراض فرماندار به نحوه هزینه کرد چند ماده از بودجه شهرداری رشت

ادامه جلسه به بررسی لوایح گذشت.

ابتدا کارشناس حقوقی شورا از اعتراض فرماندار رشت به بند ۵ دستورالعمل نحوه هزینه کرد مواد ۱۶ و ۱۷ بودجه شهرداری رشت خبر داد. این کارشناس گفت: فرمانداری به چهاربند ایراد گرفت که بخشش جرائم کمیسیون ماده ۱۰۰ در سه بند خانواده شهدا، بد سرپرست و کم‌بضاعت بود و جواب شورا این بود که ازلحاظ قانونی منعی وجود ندارد.

پاسخ شورا به فرمانداری این بود که لایحه تنها کمک به افراد کم‌بضاعت بوده است که مبلغ مصوب مستقیماً به بدهکار پرداخت نمی‌شود بلکه به شهرداری منطقه اختصاص می‌باید تا تسویه بدهی مودی تصریح شود.

علوی دراین‌ارتباط گفت: در بخش عوارض چنین تسهیلاتی وجود دارد ولی در کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود ندارد و همین موجب اعتراض فرمانداری شده است.

جلال‌الدین شکریه هم با اشاره به موضوع گفت از نظر حقوقی باید اعتراض فرمانداری را بپذیریم و نیاز به ارسال پاسخ نیست .

در پایان این مباحث، با رای اعضا پاسخ شورا به فرمانداری ارسال می‌شود.

آیین‌نامه امور سرمایه‌گذاری و مشارکت شهرداری رشت

دستور دوم این جلسه آیین‌نامه امور سرمایه‌گذاری و مشارکت شهرداری رشت بود.

دراین‌ارتباط کمیسیون عمران پیشنهاد کرد تا با توجه به تأثیرگذاری شورای سازمان، هیات مدیره، کمیته فنی، رابطین سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری رشت در پروژه‌های آتی سرمایه‌گذاری نسبت به برگزیدند افراد دارای تخصص، تجربه و صلاحیت‌های لازم در خصوص قرارگیری در جایگاه‌های حقوقی مذکور اقدام و نتیجه اقدامات را به صحن شورا گزارش کند.

رضا رسولی دراین‌ارتباط گفت: ما در جذب سرمایه‌گذار با دو مشکل‌داریم که سرمایه‌گذار با ورود به شهر دوست دارد با تعداد کمی از افراد که توان اجرایی دارند مذاکره کند و دیگر اینکه زمان مذاکره به طول نینجامد.

این لایحه با پیشنهاد حاجی پور به جلسه بعد موکول شد.

لایحه جلوگیری از فوت فرصت و اجرای برنامه‌های باشگاه دستور دیگر بررسی‌شده امروز در شورای شهر رشت بود.

صدور مجوز برای باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری رشت و کمک‌هزینه از سازمان فرهنگی ورزشی برای باشگاه جهت اجرای برنامه‌های در نظر گرفته‌شده سازمان به مبلغ حدود ۸۰۰ میلیون تومان که به‌صورت دو فوریت ارائه‌شده بود که به‌صورت یک‌فوریت تصویب شد.

لایحه دوم  اصلاح و شفاف‌سازی وضع برخی مواد تعرفه عوارض و بهای خدمات که به‌صورت عادی به کمیسیون ها ارائه شد.

لایحه بعدی مبلغ ۱۵ میلیارد ریال از ردیف اعتباری ۳۰۵۰۱۰۱۰۰۵ مرکز، تحت عنوان مناسب‌سازی معابر که شامل طرح  احداث پارکها ایجاد فضای سبز و کمربند حاشیه ها و درختکاری  معابر  است کسر شود و برای ایمن سازی معابر در بحران برف و تهیه امکانات و ملزومات ستادهای بحران مناطق هزینه شود.

اسماعیل حاجی پور گفت:باید این طرح به‌صورت دو فوریتی تصویب شود چون ممکن است این بحران در دو سه روز آینده اتفاق بیفتد و نمی توان پیش بینی کرد.

شکریه گفت: ما همیشه در برف اول بد و در برف دوم خوب عمل می کنیم ولی باید حتما برای بحران برف ردیف بودجه در شهرداری در نظر گرفته شود و اکنون اعلام برف کرده‌اند و تن مردم شهر دارد می لرزد.

فاطمه شیرزاد هم گفت: در برنامه بودجه سال ۹۶ ردیف بودجه ای برای بحران در نظر گرفته نشده است که باید در سال ۹۷ حتما تعبیه شود ولی با این مبلغ مخالف هستم.

آمنه خدابخشی برای  توضیح  بابت این لایحه وارد صحن شد و گفت: به دلیل تجربه اتفاقات گذشته با مدیران مناطق صحبت هایی شده است و در نتیجه لایحه ای تنظیم شد و این مبلغ از ردیفی که اولین بار در بودجه ۹۶ تعریف شده بود  کسر خواهد شد که تا بحال هزینه از این ردیف انجام نشده است.

او گفت: با توجه به تجربه گذشته مبلغ ۲۵۰ میلیون برای هر منطقه در نظر گرفته‌شده است که باز هم قابل پیش بینی نیست که کافی باشد یا خیر و حتی به شهرداری اجازه داده‌شده که در هنگام بحران هزینه های لازم را انجام دهد. و بعد به شورا ارائه دهد ولی ما زودتر لایحه را پیش بینی کردیم.

بعد از توضیحات آمنه خدابخشی این لایحه به‌صورت دو فوریت پذیرفته شد.

حامد عبداللهی دراین‌ارتباط گفت: من سال گذشته به عنوانش هردار منطقه ۵ مشغول فعالیت بودم و حدود ۳۳ میلیون هزینه لجستیک و۲۰ میلیون هم هزینه لباس، غذا و غیره شد و این مبلغ بالاست.

حاجی پور گفت: اگر وضعیت بحرانی پیش بیاید مگر شورا جرات می کند هزینه نکند؟ وظیفه شهرداری است که باید هزینه کند. برای حوادث باید هزینه کنیم.

در ادامه با اختصاص ۱۵۰ میلیون برای هر منطقه و با مرکز مبلغ ۹۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد و اسماعیل حاجی پور به عنوان ناظر برای این موضوع در نظر گرفته شد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"