كدخبر: ۹۳۰۱
تاريخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
آقای روحانی، شرایط عادی شده است، مراقب باشید!
مصطفی داننده
رئیس جمهور روحانی در ایام انتخابات توقع مردم را بالا برد و حالا مردم بر اساس آن شعارها، خواهان رفع دغدغه‌های خود هستند. بعد از روی کار آمدن حسن روحانی، شرایط ایران عادی شده است. در اواسط دهه 80 و اوایل دهه 90 مردم ایران با شرایط غیرعادی روبه‌رو بودند و هر روز شاهد نوسان و بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بودند. شاید هنوز مردم ایران فراموش نکرده باشند که وقتی می‌خوابیدند، اجناس در ایران یک قیمت داشت و صبح که بیدار می‌شدند، یک قیمت. چند صباحی است که آرامش به کشور برگشته است و مردم با ناآرامی‌های اقتصادی روبه‌رو نیستند. همین آرامش باعث شده است بخشی از جامعه به سراغ دغدغه‌های دیگر خود، از جمله مسائل اجتماعی و فرهنگی بروند. همین مسأله یک هشدار بزرگ برای حسن روحانی است.
روحانی باید بداند امروز بخشی از جامعه، دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگی دارند و نمی‌تواند به‌راحتی از آن‌ها چشم بپوشاند. امروز دختران می‌خواهند به ورزشگاه بروند. امروز بخشی از مردم انتظار دارند مشکل سپنتا نیکنام ـ عضو زرتشتی شورای شهر یزد ـ حل شود و او به شورا برگردد و ... . آقای روحانی، شرایط عادی شده است، مواظب باشید!


عمده کسانی که این انتظارها را از دولت اعتدال دارند، درست کسانی هستند که به روحانی رأی داده‌اند. این رأی هم به‌خاطر شعارهایی بود که روحانی در ایام انتخابات با صدای بلند آن را فریاد می‌کرد. امروز برای این افراد "نمی‌توانم" و "نمی‌گذارند" معنایی ندارد، چون رئیس جمهور در ایام انتخابات گفته بود اگر رأی بالایی بیاورد، بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.
رئیس جمهور روحانی در ایام انتخابات توقع مردم را بالا برد و حالا مردم بر اساس آن شعارها، خواهان رفع دغدغه‌های خود هستند. اگر روحانی به این خواسته‌ها توجه نکند، بحران ناامیدی در کشور رواج پیدا خواهد کرد. در سال 1392 وقتی روحانی به قدرت رسید، ابر امید بر سر ایران سایه انداخت. صبحی که روحانی در مجلس سوگند خورد، صبح زیباتری نسبت به روز قبل خود بود. این امید تا انتخابات سال 1396 ادامه داشت و ایرانیان باز هم به روحانی رأی دادند تا تفکر مقابل روحانی به قدرت نرسد. حالا اما به نظر می‌رسد کسانی که به روحانی رأی دادند، کم‌کم درحال ناامید شدن هستند و از سکوت روحانی در بسیاری از مسائل دلخور.
بخشی از رأی دهندگان به روحانی ممکن است بعد از این حس ناامیدی، دیگر در انتخابات شرکت نکنند و حرف‌های افرادی مانند روحانی را باور نکنند. تاریخ نشان داده است قهر مردم با صندوق یعنی روی کار آمدن افرادی که می‌توانند باز هم شرایط ایران را غیرعادی کنند. متهم اصلی غیرعادی شدن ایران در آن زمان، حسن روحانی و اصلاح‌طلبان مجلس هستند. شاید بتوان گفت امروز اصولگرایان به‌خاطر برخی تصمیمات روحانی و اعضای فراکسیون امید در مجلس، لبخند رضایت به لب دارند و خود را آماده حضور مجدد در قدرت می‌کنند.
چشم برهم زدنی دو انتخابات سال 1398 مجلس و 1400 ریاست جمهوری، از راه می‌رسد و شاید دیگر كسي به داد جریان اعتدال و اصلاحات نرسد. روحانی و اصلاح‌طلبان اگر می‌خواهند تداوم پیدا کنند، باید حواس‌شان به خواسته‌های بخشی از جامعه باشد.

www.asriran.com
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"