كدخبر: ۹۱۷۴
تاريخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
مدیر سابق روابط بین الملل دانشگاه گیلان :
شهردار باید در شناسایی مولفه مدیریت شهری توانمند باشد
مدیر روابط بین الملل دانشگاه گیلان گفت:شهردار شایسته باید توانایی لازم را در شناسایی مولفه‌ها و پارامترهای دخیل در مدیریت بهینه‌ی شهری و تامین زمینه‌های لازم برای رفاه شهروندان داشته باشد.


مدیر روابط بین الملل دانشگاه گیلان گفت:شهردار شایسته باید توانایی لازم را در شناسایی مولفه‌ها و پارامترهای دخیل در مدیریت بهینه‌ی شهری و تامین زمینه‌های لازم برای رفاه شهروندان داشته باشد.

دکتر منصور افشار محمدیان در گفتگو با ایسنا منطقه گیلان،در خصوص ملاک اصلی انتخاب شهردار گفت:ملاک اصلی در انتخاب شهردار مناسب شناسایی و اولویت‌بندی معیارهایی است که یک فرد باید برای شهردار شدن در یک کلانشهر با معضلات عدیده زیرساختی، ترافیکی و زیست محیطی در عین داشتن منابع غنی انسانی داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه همین معضل اولویت‌بخشی منافع فردی و گروهی اعضای شورا  و دیگر اعضای دخیل در انتخاب یک شهردار باعث شده آنگونه که باید، در انتخاب شهردار، شایسته سالاری در اولویت قرار نگیرد و بیشتر میزان حصول به منابع افراد دخیل در انتخاب شهردار و امتیازهای بعد از انتخاب شهردار،اهمیت بیشتری داشته باشد و البته امیدوارم در آینده اینگونه نباشد و منتخبین شورا به وعده‌های خود در این خصوص عمل کنند. 

افشار محمدیان، ادامه داد:من برخلاف بسیاری از دوستان که فکر می‌کنند شهردار باید لزوما متخصص رشته‌ی شهرسازی و یا رشته‌های وابسته باشد، فکر می‌کنم که شهردار در درجه اول باید یک مدیر شایسته باشد و مدیر شایسته کسی نیست که در تمام و یا اغلب بخش‌های مرتبط با امور شهری تخصص داشته باشد، زیرا اساسا با عنایت به گسترش روزافزون علم در گرایش‌های مختلف شهری، چنین چیزی امکان ندارد و لذا گشتن دنبال ابن سینایی که امروزه این تخصص‌ها را تواما داشته باشد، اشتباه است.

وی با بیان اینکه شهردار شایسته باید توانایی لازم را در شناسایی مولفه‌ها و پارامترهای دخیل در مدیریت بهینه‌ی شهری و تامین زمینه‌های لازم برای رفاه شهروندان داشته باشد،خاطرنشان کرد:مهمتر از همه اینکه شهردار به عنوان یک مدیر شایسته باید بداند که بهترین نوع مدیریت، بهترین و بیشترین استفاده از منابع غنی انسانی متخصص در حوزه‌های مختلف شهری و زیست محیطی در قالب کمیته‌های تخصصی و مشورتی و اجرایی کردن اموریست که در کمیته های مذکور کارشناسی و مصوب شده است.  

مدیر روابط بین الملل دانشگاه گیلان تصریح کرد:مهمترین آفت مدیریت در حوزه شهری، خود محوری و سلیقه‌ای عمل کردن یک شهردار و عدم استفاده از تجارب و نتایج آزمون و خطاهای صورت گرفته در جهان امروز است که متاسفانه تاکنون کم و بیش این چنین بوده است.

وی ادامه داد:با توجه به ویژگی‌هایی که برای یک شهردار به عنوان یک مدیر شایسته در حوزه شهری عرض کردم، به نظر بنده بومی بودن در عین اهمیتی که دارد، یک الویت محسوب نمی‌شود، زیرا اگر در جوامع پیشرفته ی جهان نیز بررسی کنید، هیچ تحقیقی نشان نداده که بومی بودن، عامل اصلی موفقیت بهترین شهرداران شهرهای مختلف پیشرفته ی جهان بوده است.

افشار محمدیان اضافه کرد:البته در یک سیستم پیشرفته و جا افتاده‌ی شهری که ضوابط بر روابط غالب است، اگر یک مدیر بومی خصایص لازم برای مدیریت شهری را داشته باشد، در شرایط مساوی بر مدیران غیربومی الویت دارند، ولی نباید به عنوان یک اولویت، خصوصا در جوامعی مثل جامعه ی کنونی ما که متاسفانه اصل غالبیت روابط بر ضوابط حاکم است، در اولویت قرار گیرد و چه بسا الویت دادن به بومی‌گری در چنین شرایطی، یکی از موانع و عوامل دست و پا گیر در آینده برای اجرای مصوبات کارشناسی شده در کمیته‌های تخصصی خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان گفت: شهردار باید در مورد اجرای مصوبات کارشناسی شده در کمیته‌های تخصصی مشورتی که زمینه‌ساز پیشرفت زیرساخت‌های دخیل در توسعه و ارتقای رفاه شهروندان می‌شود، بدون مماشات و بدون در نظر گرفتن منافع افراد و یا تشکیلات خاص عمل کند، همان‌گونه که در جوامع توسعه یافته عمل می‌شود . 

وی اظهار کرد:عملکرد شورای چهارم را باید در مقایسه میزان ارتقای پارامترهای لازم و دخیل در توسعه‌ی شهری و میزان افزایش رفاه شهروندان نسبت به دوره شورای سوم  ارزیابی کرد که در این خصوص من فکر می‌کنم در عین تغییرات ساختاری صورت گرفته در ظاهر شهر رشت، این توسعه همه جانبه نبوده است و بیشتر در مرکز شهر متمرکز شده و این مغایر با اصل توسعه‌ی همه جانبه پایدار در یک کلانشهر است.

افشار محمدیان،یادآور شد: عدم استفاده بهینه از منابع غنی انسانی در قالب کمیته‌های تخصصی و نیز عدم استفاده از مشاوره کارشناسان و متخصصین امر در حوزه‌های مختلف شهری مشکل شورای چهارم بود و نتیجه این می‌شود که در عین هزینه‌های گزاف صورت گرفته و تغییرات ظاهری انجام شده، در ارتقای سلامت روحی و روانی و زیست محیطی و رفاه شهروندان و مشکلات ترافیکی و ... تغییر محسوسی دیده نمی‌شود. گرچه به نظر بنده نیز برخی از این تغییرات، مثل پیاده راه کردن اطراف میدان شهرداری، لازم و درست بود، کاری که به درستی سالهاست در برخی نقاط شهرهای پیشر
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"