كدخبر: ۹۱۶۱
تاريخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
مربی فصل گذشته آکادمی حجازی :
بايد در انتظار معجزه بود/در فوتبال پایه انديشه، ساختار و مديريت نداريم/به بحران هاي فوتبال پايه اي نمي نگريم
علی قیچی وند يکي از مربیان فوتبال کشورمان معتقد است علت بحران هاي گاه و بيگاه فوتبال ايران در طي سال هاي گذشته، نبود پايه فکري و اصولي براي فوتبال پایه است






















علی قیچی وند يکي از مربیان فوتبال کشورمان  معتقد است علت بحران هاي گاه و بيگاه فوتبال ايران در طي سال هاي گذشته، نبود پايه فکري و اصولي براي فوتبال پایه است 

به گزارش "لاهیگ" ؛ این مربی  که سابقه حضور در تیم های پایه و لیگ ۱ و دو را دارد در مورد علت اصلي مشکلات و بحران هاي فوتبال ايران مسائلی را بیان کرد که در ادامه به مصاحبه تفصیلی با وی  می پردازیم  

علی قیچی وند در رابطه با سوال خبرنگار لاهیگ در مورد  شرايط فوتبال پایه کشور گفت : 

 تنها ياد گرفته ايم که هر از چند گاهي با بروز اتفاق هاي تلخ، سروصدايي ايجاد شود و پس از يک سري حرف ها و مصاحبه ها و بحث هاي تکراري، کليشه اي و رسانه اي، به فراموشي سپرده شود.

 در واقع علت اصلي بحران فوتبال در ايران نبود انديشه، ساختار و مديريت مناسب و صحيح، اما متاسفانه اکنون آدرس هاي غلط، صورت مساله هاي نادرست و سوال هاي سطحي، افکار عمومي را تحت الشعاع قرار مي دهد. يا فدراسيون و يا سرمربي را مقصر اصلي اعلام  مي کنند. هر چند نقاط ضعف اين دو عامل مهم نيز در جاي خود بايد کارشناسي شود، اما در واقع مهمترين موضوع در راستاي بررسي و شناخت علل و عوامل بحران در فوتبال پایه  و به طور کلي ورزش کشور در درجه نخست، تعيين صورت مساله، روش شناسي موضوع و چگونگي پرداخت و تجزيه و تحليل آن است.

قیچی وند در مورد بحران در فوتبال پایه به خبرنگار لاهیگ گفت :

اصولا در بحث از تیم های پایه  در ايران، نگرش هاي اساسي جايگاهي ندارند، چرا که در هياهوي کر کننده برد و باخت ها و فضاي مسلط و عوامانه "توپ گرد و زمين دراز" علل و عوامل اصلي گم مي شوند که در نهايت به فقدان انديشه، فقدان ساختار و فقدان مديريت صحيح در فوتبال و ورزش کشور بازمي گردد و مثلث سياست، پول و رسانه در چنبره مافياي ورزش که در فوتبال کشور (و دنيا) لانه کرده است، به طور همه جانبه از آن حمايت مي کند. حال هر قدر مربيان و مدرسان دلسوز فوتبال بگويند و نويسندگان ورزشي علاقه مند به ايران بنويسند که مشکل فوتبال ما ريشه اي است، فوتبال ملي ما بدون سرمایه گذاری بر روی سطح های پايه است و چه بهتر است ريشه ها شناخت و سپس برای کاشت و داشت و برداشت برنامه ریزی مدونی داشت ، در غیر این صورت هرگز راه به جايي نبرده و نخواهد برد. 

براي بحث درباره بحران در فوتبال پایه کشور بايد سه سوال اساسي جواب دهيم. سوال اول اينکه آيا از انديشه اي که بايد پايه هاي فوتبال کشور و تيم ملي فوتبال را مستحکم کند، سخني راهگشا شنيده ايم؟ اصلا انديشه در فوتبال ملي و ورزش کشور چه معني و مفهومي دارد و جايگاه آن کدام است؟ 

سوال دوم اينکه آيا براي ساختار فوتبال پایه و ورزش کشور واجزا» سيستمي آن چند جلسه، ميزگرد، مقاله، گزارش، همايش يا... داشته اند و نتايج آن چگونه استفاده شده است؟ در فوتبال پایه و ورزش کشور آيا هيچ گونه ساختاري وجود دارد و اجزا» آن پويا و ثمربخش و هماهنگ هستند؟ 

و سوال سوم اينکه مديريت صحيح فوتبال پایه چه خصوصياتي دارد؟ و يا بايد داشته باشد؟ 

آيا منابع بالنده و زاينده انديشه، ساختار ومديريت صحيح در باورها، هنجارها و ظرفيت هاي  اجتماعي براي رفع بحران پنهان و آشکار در فوتبال پایه وجود ندارند؟ آيا مربيان دلسوز، مدرسان متخصص، کارشناسان مجرب، مديران ورزش دوست، نويسندگان فوتبال شناس، گزارشگران خبره، بازيکنان خودساخته، باشگاه هاي بازيکن ساز، مناطق فوتبال خيز در ايران کم هستند؟ همه مي دانيم که هرگز اين گونه نبوده و نيست،  علت آن است که مسايل فرعي و حاشيه اي درباره تيم ملي فوتبال و ورزش کشور و حرف و حديث هاي گسترده آنها به حدي زياد است که علل و عوامل اصلي مجال بحث و بررسي نمي يابند و يا در غوغاسالاري ها، خودبيني ها، پرداخت ها، نزاع ها و برد و باخت ها و... راه به جايي نمي برند و حکايت همچنان باقيست و معجزه هم اتفاق نمي افتد مگر اينکه اقداماتي به صورت ريشه اي و با خرد جمعي در فوتبال کشور چاره انديشي شود.

قیچی وند در پاسخ به مهمترین راه حل برای حل این مسایل به خبرنگار لاهیگ گفت :

مهمترين راه حل مشکلات فوتبال پایه، اوردن حامی و اسپانسر برای تیم های پایه ..بريدن دست دلالان و افرادی که ب فوتبال پایه ب عنوان درآمد مینگرند، نبود تبعیض بین فوتبال بزرگسالان و پایه و هدايت و نظارت بر محتواي باشگاه ها دانست
لاهیگ : در پایان اگر نکته ایی هست بفرمایید :

در پایان از همه دست اندرکاران و مربيان و مديران فوتبال پایه خواست بتدریج با همکاری و روی کار امدن افراد و مربیان کار بلد شاهد به وجود آ مدن يک فوتبال ملي مقتدر، قابل پيش بيني با کلاس فني قابل قبول در چارچوب يک انديشه، يک ساختار و يک مديريت صحيح فوتبال درخور ايران اسلامي و مردم سرافراز آن باشيم.




نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"