كدخبر: ۸۵۹۰
تاريخ انتشار: ۲۹ دي ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۳
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لاهیجان
آبخیز داری شهرستان لاهیجان نیازمند توجه است
روستاهایی نظیر سرچشمه ، دیزبن ، آهندان ، سراش ، علیسرود و سوستان در این شهرستان وجود دارند که در مرحله فرسایش خاک و رانش زمین قرار دارند که با هزینه های پایین تر در بخش آبخیزداری آنها می توان از خسارت بیشتر و سایر هزینه ها پیشگیری کرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لاهیجان گفت: اجرای طرح های احیایی منابع طبیعی در حوزه مدیریت آبخیزداری این شهرستان به منزله کاستن از سایر هزنیه های انسانی و مالی نیازمند حمایت جدی است.
مهدی پور میرزایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روستاهایی نظیر سرچشمه ، دیزبن ، آهندان ، سراش ، علیسرود و سوستان در این شهرستان وجود دارند که در مرحله فرسایش خاک و رانش زمین قرار دارند که با هزینه های پایین تر در بخش آبخیزداری آنها می توان از خسارت بیشتر و سایر هزینه ها پیشگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان لاهیجان 10 هزار هکتار اراضی جنگلی دارد که عمدتا در مناطق کوهپایه ای و شیب دار واقع هستند و بزرگترین سرمایه در تلطیف هوا و حفظ خاک بشمار می روند که باید از این جنگل ها با کمک همه اقشار مردم نگهداری و حفاظت کرد.
وی توجه مسوولان به منابع طبیعی و حوزه آبخیز و اقدامات پیشگیرانه از قبیل اجرای طرح های آبخیزداری در شهرستان لاهیجان را بسیار مهم دانست و یادآورشد: اگر به این بخش توجه نشود ، خسارت های غیرمترقبه آن در آِینده به مراتب بسیار بیشتر از هزینه هایی اجرای طرح ها و اقدامات پیشگیرانه آبخیزداری خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مردم حاشیه جنگل ها و کشاورزان باغات چای از جمله کسانی هستند که در حفاظت از درختان جنگل بخاطر حفظ خاک و جلوگیری از رانش زمین پی برده و با منابع طبیعی همکاری دارند اظهارداشت: در سطح شهرستان لاهیجان چندین طرح در دست اجرا وجود دارد که هدف همه این طرح ها حفاظت از عرصه های طبیعی و تمامیت مالکیت دولت بر اراضی ملی است .
پورمیرزایی گفت: نصب بنج مارک در حد مرزی مسثنیات مردم و جنگل و طرح کاداستر بر تشخیص اراضی ملی و اشخاص از جمله مهمترین طرح های در حال اجرا هستند که برخی از ادارات مانند ثبت اسناد در اجرای این طرح ها هماهنگی و همکاری دارند .
وی از طرح کاداستر به عنوان حفاظت علمی و فنی از تمامیت اراضی ملی و حق و حقوق قانونی مردم ذکر کرد و افزود: در سال گذشته این طرح با اعتبارات ملی در سطح 6 هزار و 500 هکتار از اراضی اجرا شد که امسال در 2 هزار و 300هکتار دیگر در دست اقدام است .
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لاهیجان گفت: به منظور جلوگیر از رانش زمین ، فرسایش خاک و جلوگیر از رسوبگذاری بستر رودخانه ها و رودها و سدهای کوچک کشاورزی و حفاظت از آببندان ها در این شهرستان به اجرای طرح های ملی نیازمند هستیم ولی تاکنون موفق به اخذ اعتبارات شهرستانی در این بخش نبوده ایم.
وی خاطرنشان کرد: این طرح ها با توجه به جایگاه خاصی که مناطق تعریف شده خود دارند می توانند بزرگترین عوامل پیشگیرانه و بازدارنده حوادث ناگوار مانند رانش زمین باشند.
وی بر نقش مردم تاکید کرد و اظهارداشت : با اجرای طرح های آموزشی و ترویجی در روستاها و روستاهای بالای 20خانوار حاشیه جنگل ها می توان با فرهنگ سازی از مردم در قالب همیاران طبیعت به عنوان بهترین و موثرترین عناصر حفاظتی در بخش منابع طبیعی بهره برد.
وی گشت و مراقبت به صورت 24 ساعته از اراضی ملی را یکی از اقدامات منابع طبیعی و حوزه آبخیزداری لاهیجان بر شمرد و افزود: مردم ، دهیاران ، اعضای شوراهای اسلامی ، دستگاههای دولتی ،رسانه ها ،فرمانداری شهرستان ، مسوولان دادگسری لاهیجان و رودبنه ، فرماندهی پاسگاه ها ، سپاه و بسیج ، تشکلات مردم نهاد ،کوهنوردان و دوچرخه سواران همه در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی شهرستان با این اداره همکاری دارند.
پورمیرزایی افزود: شهر لاهیجان از جمله شهرهایی است که در داخل و اطراف شهر از مواهب ارزشمند جنگلی برخوردار است که همه اقشار در حفاظت از آنها اهتمام دارند.
وی از مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان بخاطر توجه خاص به منابع طبیعی لاهیجان و کمک به اختصاص اعتبارات ملی برای طرح های جنگلکاری قدردانی کرد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"