كدخبر: ۸۴۸۷
تاريخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
وقتي مجلس در رأس امور است
دکتر هادی حق‌شناس
مجلس قوه قانون‌گذاری در كشور است و طبیعتاً تأثیرات بسیار زیادی بر همه امور كشور دارد. مجلس پویا، می‌تواند موتور پویایی و تحرك جامعه نیز باشد. اگر مجلس به معنای واقعی كلمه مجلس باشد و بتواند از ظرفیت‌های قانون اساسی بهره جوید، به معنی واقعی و به تعبیر امام خمینی(ره) می‌تواند در رأس امور باشد.
اگر ما به دنبال مجلس كارآمدی كه بتواند در سرنوشت ملت تأثیرگذار باشد، هستیم، باید از فرصت انتخابات بهره‌ گیریم و بهترین افراد را با درست‌ترین تفكرات و عملكرد راهی خانه ملت كنیم تا مجلس بتواند هم قانون را تدوین و تصویب كند و هم نظارت كامل بر اجرای قانون را در دستور كار قرار دهد؛ در این حالت می‌توانیم از این عبارت استفاده كنیم و با اطمینان بگوییم مجلس در رأس امور است.
در برخی از مجالس اخیر حوادثی رخ داد؛ از جمله به وزیری كه فكر می‌كردند مدرك دكترا دارد، رأی اعتماد داده شد و بعد وقتی خلاف آن ثابت شد، رأی اعتماد پس گرفته شد. این بیانگر آن است كه برخی تصمیمات مجالس اخیر از عمق كافی برخوردار نبود. البته همین مجالس در برخی از قوانین تصمیمات كارگشایی را اتخاذ كرده بودند، مثل تصویب برنامه "برجام" كه معضل بیش از یك دهه گذشته را حل كرد؛ اما با توجه به سابقه ٩ دوره مجالس قانون‌گذاری در سال‌های بعد از انقلاب، انتظار این است كه مردم در یك شرایط رقابتی، بهترین‌ها را برگزینند.
امروز برای كسب اطلاعات تك‌تك نامزدها نیاز نیست زمان و هزینه زیادی صرف كرد؛ تنها كافی است كه با فضای مجازی یا از طریق فضای مجازی تقریباً همه اطلاعات، سوابق و رزومه كاندیداها را اخذ كرد و سپس با مقایسه آن‌ها، بهترین را برگزید. اگر چنین عملی در مورد كاندیداها انجام گرفت، می‌توان گفت كه حداقل از سمت مردم حداكثر تلاش برای استقرار مجلس كارآمد انجام شده است.
وجود تخصص‌های مختلف در مجلس بااهمیت است و طبعاً فقط در یك لیست سی نفره تهران نباید متخصصان همه رشته‌ها حضور داشته باشند، بلكه ٢٦٠ نماینده از سایر نقاط كشور باید انتخاب شوند كه مطمئناً در بین آن‌ها، همه رشته‌های تخصصی بر اساس تجارب گذشته وجود دارد. مضاف بر این‌كه باید به این نكته نیز توجه كرد كه در بعضی از لیست‌های تهران متخصصانی وجود دارند كه در چند دوره گذشته در مجلس حضور داشتند، ولی كارآیی و كارآمدی از آن‌ها دیده نشد.
در یك ارزیابی كلی، همان‌طور كه در ابتدا گفته شد، مجالس ابتدای انقلاب خیلی موفق‌تر از مجالس اخیر بودند؛ درحالی كه تعداد متخصصان مجالس اخیر به مراتب بیشتر از گذشته است. لذا برای بحث كارشناسی مجلس و تقویت مركز پژوهش‌های مجلس می‌توان در صورت عدم ورود متخصصان برخی رشته‌ها، جبران كار كارشناسی انجام گیرد.

• نماینده مردم بندر انزلی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی
•• روزنامه اعتماد، شماره 3475، 6 اسفند 1394
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"