كدخبر: ۸۴۷۶
تاريخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
حضور دو گیلانی در ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدال گرایان تهران
دو نامزد گیلانی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عضویت در ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس درآمدند.
دو نامزد گیلانی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عضویت در ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس درآمدند.
به گزارش "لاهیگ"، درپی نامزدی الیاس حضرتی و علی نوبخت حقیقی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس، ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان، حزب اعتدال و توسعه و حامیان دولت، نام این دو نامزد گیلانی را در "لیست امید" قرار دادند.
الیاس حضرتی متولد سال 1340 در هشترود، از انقلابیون اسلامی ایران و عضو جریان موسوم به "خط امام" است.
وی یکی از مؤسسان سپاه پاسداران گیلان و از افراد پیشرو در مبارزه با گروهک‌های مسلح، از جمله سازمان مجاهدین خلق بود که در یکی از عملیات‌های ضد خرابکاری توسط اعضای این سازمان مورد اصابت گلوله قرار گرفت و از ناحیه دست مجروح شد.
حضرتی همچنین مدت کوتاهی به فرماندهی سپاه گیلان منصوب شد و طی آن مدت، سپاه گیلان توانست ارتفاعات استراتژیک ماووت عراق را فتح کند. پدر وی نیز یکی از افراد محبوب میان پاسداران گیلانی بود، چون با وجود کهولت سن به سپاه پیوسته و برای رزمندگان یک نانوایی راه انداخته بود و به آنان خدمت می‌کرد.



وی سپس سپاه را برای کاندیداتوری مجلس سوم ترک کرد و توانست به‌عنوان نماینده مردم رشت به مجلس راه پیدا کند. البته افتخارات جنگی او و روحیه فرماندهی‌اش و همچنین اختلاف برخی پاسداران با نماینده ولی فقیه فقید گیلان (آیت‌الله احسانبخش) در این انتخاب شدن بی‌تأثیر نبود. او توانست در دوره‌های چهارم و پنجم نیز به‌عنوان نماینده مردم رشت و همچنین در دوره ششم به‌عنوان نماینده مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند.
حضرتی برای سه دوره پیاپی نماینده مردم رشت بود، درحالی که رشت با جمعیت چند صد هزار نفری در آن دوره‌ها، نهایتاً دو تا سه نماینده در مجلس داشت. رقیب اصلی وی، محمدباقر نوبخت حقیقی (معاون رئیس جمهوری دولت یازدهم) بود که چهار بار نمایندگی مردم رشت را در کارنامه داشت و در چند دوره مجلس به‌طور مشترک با حضرتی، رشت را نمایندگی کرده است.
او در مجلس ششم خواست تا به‌عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شود که با بی‌مهری حزب مشارکت که خود یکی از مؤسسان آن بود، مواجه شد. حزب مشارکت آن روزها حزب برتر ایران بود و نفراتی که در لیست سی نفره کاندیداهای این حزب در تهران بودند، بی‌شک جزء نفرات برتر انتخابات می‌شدند.
حزب مشارکت در آن سال سیاست جدیدی را درپیش گرفت و اسامی جدیدی را در لیست حزب قرار داده بود که عمدتاً دانشگاهی بودند و سابقه هیچ‌گونه کار اجرایی و حتی قدرت اداره کمپین برای شرکت در انتخابات را نداشتند و صرفاً آکادمیک بودند.
به نظر کارشناسان، یکی از مهم‌ترین عوامل سقوط حزب مشارکت، گرایش به نخبه‌گرایی محض و دور شدن از توده ملت بود. این درحالی بود که حزب مشارکت بسیار نزدیک به رئیس جمهور خاتمی بود و حضرتی نیز یکی از مؤثرترین افراد در به قدرت رسیدن خاتمی، به‌خصوص در استان گیلان بود، حالا با خیانتی بزرگ از طرف حزب مواجه شده بود؛ اما او ناامید نشد و با اتکاء به استعداد ذاتی خود در فرماندهی و به‌خصوص امر اداره انتخابات که نشانه آن پیروزی در سه دوره گذشته بود، توانست درحالی که عمده تیم انتخاباتی او در شهر رشت بوده و در انتخابات تهران همراهش نبودند، با رأی بیشتر از اکبر هاشمی رفسنجانی به‌عنوان یکی از سی نماینده تهران وارد مجلس ششم شود.
وی این استعداد را در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ باز هم نشان داد؛ درحالی که احمدی‌نژاد و هاشمی به دور دوم انتخابات راه یافتند، در گیلان، مهدی کروبی با صحنه‌گردانی حضرتی، نفر نخست این استان شد. او در انتخابات ۱۳۸۸ به نشانه اعتراض به این‌که اصلاح‌طلبان همان اشتباهی را که در ۱۳۸۴ موجب شکست‌شان شد تکرار کردند (شرکت همزمان دو کاندیدا)، حاضر به همکاری با هیچ‌کدام از دو کاندیدای اصلاح‌طلب نشد و صرفاً حرفه جدیدش، یعنی روزنامه‌نگاری را دنبال کرد.
حضرتی که عضو هیأت موسس احزاب همبستگی و اعتماد ملی و مدتی نیز ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی را به‌عهده داشت، از سال ۱۳۸۱ روزنامه "اعتماد" و از سال 1393 روزنامه "تعادل" را بنا گذاشت و تا امروز به روزنامه‌نگاری مشغول است.
برای آشنایی با دیدگاه های الیاس حضرتی می توانید به پایگاه اطلاع رسانی www.hazraty.ir مراجعه و یا به کانال تلگرامی وی به نشانی https://telegram.me/elyas_hazrati بپیوندید.



علی نوبخت حقیقی متولد سال 1327 در رشت، فوق تخصص نفرولوژی (بیماری های کلیه)، متخصص بیماری های داخلی، استاد، عضو هیأت علمی و مدیر گروه فوق تخصصی نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی است.
وی هم اکنون نماینده رئیس‌ جمهور در شورای عالی جمعیت هلال‌ احمر، مشاور عالی معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، رئیس هیأت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان، عضو شورای اخلاق و میراث پزشکی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، عضو شورای عالی پیوند اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضو هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان، عضو هیأت امنای بیمارستان بانک ملی ایران، دبیر مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران، سرپرست بخش دیالیز بیمارستان مهر، دبیر انجمن علمی پیوند اعضای ایران و دبیر انجمن نفرولوژی ایران است.
نوبخت حقیقی همچنین پیش از این رئیس هیأت عالی انتظامی و قائم مقام رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون درمان و اداری و مالی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون آموزشی و پژوهشی بهداری استان تهران، عضو پیوسته، رئیس گروه علمی پیراپزشکی و دبیر فرهنگستان علوم پزشکی ایران بوده است.
وی که برادر بزرگتر دکتر محمدباقر نوبخت حقیقی (سخنگوی دولت و معاون رئیس جمهوری) است، نمایندگی امور بهداشت و درمان دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 و ریاست کارگروه بهداشت و درمان وی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را برعهده داشت.
برای آشنایی با دیدگاه های دکتر علی نوبخت حقیقی می توانید به پایگاه اطلاع رسانی www.alinobakht.com مراجعه و یا به کانال تلگرامی وی به نشانی https://telegram.me/dralinobakht بپیوندید.
نظرات بینندگان:
درود بر گیلانی‌های شجاع، به‌ویژه دکتر علی نوبخت، پزشک فوق تخصص و استاد فرهیخته و صاحب کرسی در جامعه پزشکی. رأی گیلانی‌های مقیم تهران انشاءالله مسلماً به این دو عزیز خواهد بود. پیروزی از آن ماست. پرچم گیلان در تهران روز جمعه به اهتزاز درمی‌آید.
حسن سلیمی: انشاء الله اگر شایسته باشند، پیروز شوند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"