كدخبر: ۸۴۴۹
تاريخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶
ارسال به دوستان
نسخه چاپي
خلاقیت خوشمزه بانوی جوان انزلیچی
ابتکار بانوی گیلانی در تولید کیکهای لواشکی این روزها مشتریان زیادی را به بندر انزلی کشانده و باعث کارآفرینی برای 20 نفر شده است.
ابتکار بانوی گیلانی در تولید کیکهای لواشکی این روزها مشتریان زیادی را به بندر انزلی کشانده و باعث کارآفرینی برای 20 نفر شده است.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "ایران"، این بانوی 37 ساله که از 10 سال قبل تولید کیکهای لواشکی را آغاز کرده است، زندگی موفق را در سایه تلاش و پشتکار میداند و میگوید حمایتهای همسرش همیشه پشتیبان او بوده و امروز با خریدن دو باب مغازه توانسته است 40 نوع کیک لواشکی را به تولید برساند.
خدیجه مرتعشی این روزها در کارگاهش از استعدادی که خدا به او داده است استفاده میکند و کیکهای لواشکی را تولید و روانه بازار میکند که طعم آن زبانزد بسیاری از مردم انزلی است.
او از روزی که برای نخستین بار تصمیم گرفت با خشکبار کیکهای لواشکی درست کند اینگونه میگوید: فرزند دوم خانواده هستم و 37 سال قبل در انزلی به دنیا آمدم. پدرم شغل آزاد داشت و گاهی اوقات نیز کشاورزی و یا میوه فروشی میکرد. تحصیلاتم را تا دیپلم ادامه دادم و همیشه سعی میکردم بهترین شاگرد مدرسه باشم. بعد از ازدواج با همسرم که در کار خشکبار بود سعی میکردم در پخت غذا و انجام کارهای خانه از خودم ابداعاتی نشان بدهم. همیشه به دنبال نوآوری بودم و سعی میکردم تا کارهایی انجام بدهم که از تکرار به دور باشد. با خشکبار و ترشیجات لواشکهایی درست میکردم و از آنجاکه همه فامیل علاقه زیادی به این لواشکها داشتند سعی میکردم با لواشک کیکها را تزئین کنم تا جلوه بهتری داشته باشند. بعد از مدتی کیکهای لواشکی را به عنوان دکور و تزئین ویترین مغازه همسرم درست میکردم و آنها را داخل ویترین قرار میدادم اما این نوع کیکها با استقبال عجیبی مواجه شد. مردم وقتی برای خرید خشکبار به مغازه همسرم میآمدند با دیدن این کیکها آنها را میخریدند و استقبال آنها انگیزهای شد تا من از استعداد و هنری که در این زمینه داشتم استفاده کنم.
وی ادامه داد: 6 سال از به دنیا آمدن دختر بزرگم میگذشت و دختر دومم دو ماهه بود که تصمیم به این کار گرفتم. در آن لحظات به چیزی جز موفقیت فکر نمیکردم زیرا معتقد بودم که میتوانم از این هنری که دارم درآمد خوبی کسب کنم. ابتدا در خانه شروع به تهیه کیکهای لواشکی کردم و بعد از آن کارگاهی را در پایین خانه به راه انداختم و شروع به تهیه کیکهای لواشکی کردم و از سه سال قبل نیز این کار را به شکل حرفه ای و تمام وقت انجام میدهم. ابتدا تنها خَمَس یا همان (آلوچه پخته و له شده در زبان محلی) را درست میکردم و در مغازه همسرم میفروختیم و بعد آن لواشکهای رولتی را درست کردم که با استقبال فراوان روبرو شد.
استقبال روزافزون مردم باعث شد تا به شکل جدی به دنبال تهیه انواع مختلف کیکهای لواشکی باشم. سعی میکردم هر روز یک مدل کیک و لواشکهای رولتی درست کنم و ابتدا آنها را داخل ویترین قرار میدادم.
بسیاری از مردم انزلی مشتریان ثابت این کیکها بودند و از شهرهای مختلف نیز برای خرید این کیکها به مغازه ما میآمدند.
این بانوی کارآفرین درباره خرید دوباب مغازه و کارآفرینی برای 20 نفر گفت: سفارش برای این کیکها هر روز بیشتر شد و با ابتکار خودم کیک لواشکی ترش و شیرین با 7 نوع میوه درست کردم که مورد توجه قرار گرفت.در تولید این کیکها مهمتر از همه چیز برای من بهداشت بود و به هیچ عنوان در لواشکها جوهرلیمو، رنگ و اسانس وجود ندارد و داخل کیکها از آرد یا خامه استفاده نمیکنم و تنها مواد تشکیلدهنده آنها برگه زردآلو، زغاللخته، آلبالو و آلوچه است. من از ترشی زیاد استفاده نمیکنم چون به معده آسیب میرساند. این کیکها را طوری درست میکنم تا ترشی بیش از اندازه نداشته باشد و به همین دلیل مشتریها همیشه تعداد زیادی از این کیکها را میخرند. خوشبختانه دو باب مغازه خریدیم و توانستم برای 5 نفر به طور مستقیم و برای 15 نفر به شکل غیر مستقیم اشتغالزایی کنم.
با بیشتر شدن سفارش هر روز صبح زود تا شب در کارگاه مشغول درست کردن کیکهای لواشکی هستم و به خاطر علاقه زیادی که به این کار دارم متوجه گذر زمان نمیشوم. در کنار این کار به کارهای خانه هم رسیدگی میکنم و دختر بزرگم به من کمک میکند. وقتی کار تولید کیکهای لواشکی را آغاز کردم دختر کوچکم دو ماه داشت اما اشتیاق زیاد به این کار باعث شد در کنار توجه به او و دختر بزرگم کارم را با دقت انجام بدهم.
خدیجه مرتعشی درباره دلایل موفقیت خود گفت: شوق و هیجان مردم نسبت به محصولات جدید بخصوص ترشیجات رمز موفقیت من در این کار است و گاهی اوقات مشتریانم از من درباره نحوه درست کردن این نوع کیکها و راز موفقیت میپرسند. برخی از آنها تصور میکنند من کلاسهای آموزشی کیک پزی را گذراندهام و باور نمیکنند که با استعداد و دانش خودم این کیکها را درست میکنم.
افتخار میکنم که به عنوان یک زن توانستهام برای چند نفراز همشهریانم کارآفرینی کنم. این روزها وقتی میهمان به خانه ما میآید با این کیکها از آنها پذیرایی میکنم و در مراسم و جشنها نیز به جای کیکهای خامهای از این کیکها سفارش میدهند.
کیفیت برای من از اهمیت بالایی برخوردار است و هیچگاه کمیت را فدای کیفیت نمیکنم. چند بار اداره بهداشت محصولات تولیدی ما را تحت آزمایش قرار داده است و خوشبختانه هیچ مورد غیربهداشتی در آنها وجود نداشت. میخواهم در آینده نزدیک با خرید دستگاههای مکانیزه تولید کیکهای لواشکی را افزایش بدهم و آن را تبدیل به یک برند کنم. در همه مراحلی که تا به امروز پشت سر گذاشتهام همسرم پشتیبان من بوده و اگر حمایتهای او نبود امروز در این جایگاه نبودم.
یوسف حیدری