كدخبر: ۸۳۰۰
تاريخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
امضای پروفسور صادق‌زاده پای شناسنامه ربات ملی سورنا 3
ربات انسان نمای "سورنا 3" که نخستین و پیشرفته‌ترین ربات انسان نمای کشور و یکی از هفت ربات برتر انسان نمای جهان است، رونمایی شد.
ربات انسان نمای "سورنا 3" که نخستین و پیشرفته‌ترین ربات انسان نمای کشور و یکی از هفت ربات برتر انسان نمای جهان است، امروز با حضور دکتر سورنا ستاری (معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور) و پروفسور رمضانعلی صادق‌زاده (معاون توسعه فنآوری و صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) رونمایی شد.
به گزارش "لاهیگ"، این ربات که محصول دانشگاه تهران و یکی از هفت ربات انسان نمای برتر جهان است، با قدی برابر 190 سانتی‌متر و وزنی حدود 98 کیلوگرم در زمره ربات‌های انسان نما با اندازه واقعی انسان بالغ قرار دارد.
محمود نیلی احمدآبادی (رئیس دانشگاه تهران)، محمود کمره‌ای (رئیس پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران) و جمعی از استادان دانشگاه در مراسم رونمایی سورنا 3 شرکت داشتند.
این ربات در مقایسه با نسل دوم آن از 31 درجه آزادی برخوردار است و سرعت گام برداری در سورنای 3 به 0.7 کیلومتر بر ساعت افزایش یافته است. این ربات توانایی شناسایی اشیاء از پیش تعیین شده، تشخیص و تعقیب صورت افراد در تصویر و تشخیص وضعیت بدن افراد را دارد. از 31 درجه آزادی سورنا 3، 12 درجه آزادی در پاها، 16 درجه آزادی در دست‌ها، دو درجه آزادی در گردن و یک درجه آزادی در کمر قرار دارد.
هر پای ربات دارای 6 درجه آزادی است؛ 3 درجه آزادی در ران، یک درجه آزادی در زانو و دو درجه آزادی در مچ، و سرعت گام برداری این ربات در مقایسه با نسل قبلی این ربات، افزایش هفت برابری داشته است.
با ارتقاء سطح هوشمندی، اکنون سورنا 3 می‌تواند اشیاء را تشخیص داده و موقعیت آن را برای گرفتن جسم در اختیار سیستم کنترلی قرار دهد. همچنین شناسایی و تعقیب صورت افراد درحال حرکت از دیگر قابلیت‌های سورنا 3 است. همچنین این ربات قابلیت بینایی و شنیدن مجموعاً 200 کلمه (فارسی ) را دارد.
ربات سورنا 2 از قابلیت بینایی و شنوایی برخوردار نبود. این ربات همچنین دارای توانمندی‌های حرکتی در روی سطوح ناصاف، حرکت بر روی سطح شیب دار، پله، دور زدن، حرکت رو به عقب و کنار، شوت زدن و برداشتن و تحویل اشیاء را دارد.



معاون توسعه فنآوری و‌ صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در
آیین رونمایی از ربات ملی سورنا 3 گفت: ربات سورنا 3 جزء پروژه‌های ملی بوده است که در حوزه فنآوری‌های پیشرفته در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با همکاری‌ دانشگاه‌های تهران، خواجه نصیرالدین طوسی، شریف، علم و صنعت و شیراز به مدت چهار سال و با هزینه بیش از دو میلیارد تومان رونمایی شد.
پروفسور رمضانعلی صادق‌زاده با بیان این‌که سورنا 3 هفتمین رباتی است که در سطح بین‌المللی به مرحله عملیاتی رسید، افزود: متأسفانه در هیچ‌یک از بخش‌های صنعت کشور ما بیش از ۱۰ درصد نیروی متخصص نداریم. باید از ظرفیت موجود در دانشگاه‌ها در راستای پیشرفت و تخصص در صنعت استفاده کنیم. برای نمونه همین پروژه سورنا 3 که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری روی تحقیقات دانشگاهی هزینه نیست و سرمایه‌گذاری‌های ما در بخش تحقیقات دانشگاهی در طی 15 سال گذشته ثمرات خوبی را در پی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: دیدگاهی که در هیأت دولت وجود دارد این است که تحقیقات هم‌راستا با کاربرد در صنایع درنظر گرفته شود و با استفاده از اسناد بالادستی، از جمله تأکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی، سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، قوانین و مقررات برنامه ششم توسعه و بودجه‌های سالانه کشور، باید مسیر استفاده از تحقیقات در صنایع پیشرفته نیز درنظر گرفته شود.
به گفته
معاون توسعه فنآوری و‌ صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، رسیدن به تولید ملی، صادرات محصولات و رقابت‌پذیری بدون استفاده از تحقیق و صنایع پیشرفته امکان‌پذیر نیست. بنابراین باید با سرمایه‌گذاری در این مسیر، تحقیقات بنیادی و کاربردی را در جهت ارتقاء صنایع به‌کار گرفت.




نظرات بینندگان:
زینب: دم‌شون گرم!
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"