كدخبر: ۸۱۳۳
تاريخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۲
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
درگذشت دانشمند گیلانی در حادثه خونین مسجد الحرام
دکتر سید احمد حاتمی کلشتری ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فضایی ایران ـ در جریان حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام جان باخت.
دکتر سید احمد حاتمی کلشتری ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فضایی ایران ـ در جریان حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام جان باخت.
به گزارش "لاهیگ"، دکتر سید احمد حاتمی کلشتری زمانی که درحال کمک به مصدومان حادثه سقوط جرثقیل در نزدیکی کعبه در روز جمعه 20 شهریور بود، دچار سانحه ‌شد و پس از انتقال به بیمارستان، جان به جان آفرین تسلیم ‌کرد.



سید احمد حاتمی کلشتری متولد سال 1338 در خانواده‌ای اهل روستای کلشتر رودبار در تهران بود. دیپلم ریاضی را در مؤسسه دارالفنون در سال 1357 به پایان رساند، در دانشگاه تهران در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک ادامه تحصیل داد و پس از آن مدرک دکتری مهندسی مکانیک طراحی کاربردی را در سال 1376 از
دانشگاه منچستر و فوق دکتری مهندسی مکاترونیک را در سال 1380 از دانشگاه لیدز انگلستان اخذ کرد.
وی که عضو هیأت علمی پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران بود، دارای 28 سال سابقه کار در سطوح مختلف کارشناسی و مدیریتی در پژوهشگاه فضایی ایران و وزارت جهاد کشاورزی بود.
این دانشمند گیلانی مدیریت چندین پروژه ملی را در کارنامه خود دارد که از آن‌جمله می‌توان به طراحی و آزمایش مدل مقیاسی حامل، طراحی و آزمایش مدل مقیاسی رحا و ساخت دستگاه کشش نخ بدون تماس نوری اشاره کرد.
حاتمی کلشتری دارای چندین ثبت اختراع در ایران و انگلستان و مقالات متعدد علمی در نشریات معتبر و کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی نیز بود.
مراسم ختم مرحوم سید احمد حاتمی کلشتری از ساعت 17 تا 19 روز دوشنبه 30 شهریور در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین تهران برگزار می‌شود.

در این ارتباط، یکی از دوستان و همکاران
مرحوم سید احمد حاتمی کلشتری با اشاره به ویژگی‌های این دانشمند کشورمان گفت: اگر حادثه مکه رخ نمی‌داد، حاتمی همچنان ناشناخته بود.
جهان‌‌نما در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: با وجود این‌که دکتر حاتمی از تحصیلات بسیار عالی برخوردار بود، اما شخصیت بدون ادعایی داشت و هرگز دیده نشد از سوابق تحصیلی خود تعریف کند.
وی با بیان ویژگی‌های اخلاقی حاتمی یادآور شد: تواضع و فروتنی از ویژگی‌های اخلاقی مرحوم حاتمی بود و با این‌که فرد عالمی در بحث‌های علمی بود، شخصیت بسیار متواضعی داشت، متدین و بسیار صبور بود.
این پژوهشگر افزود: از سال 1376 که با این بزرگوار آشنا شدم، به یاد ندارم یک بار هم عصبانیت ایشان را دیده باشم و همیشه با حوصله و مهربانی زیاد با اطرافیان رفتار می‌کردند.
جهان‌نما با اشاره به جایگاه علمی دکتر حاتمی یادآور شد: وی در حوزه علمی دارای ایده‌های نویی بود که شاید ظرفیت پذیرش همه آن‌ها وجود نداشت و چه‌بسا ایده‌هایی که با سرمایه‌گذاری بر آن‌ها می‌شد به‌طور مفید از آن بهره گرفت.
وی با ذکر خاطره‌ای از آخرین دیدار خود با حاتمی گفت: چند روز قبل از رفتن به حج او را دیدم و درحالی که وقت چندانی نداشت، حدود نیم ساعت با حوصله و مؤدبانه به سخنان من گوش کرد. روز دوشنبه 16 شهریور نیز وقتی که در جده بود، با یکدیگر صحبت کردیم.
این پژوهشگر اضافه کرد: در باورهای اعتقادی دکتر حاتمی تزلزل راه نداشت و همیشه باورمندانه در صراط مستقیمی که انتخاب کرده بود، حرکت می‌کرد.
جهان‌نما تصریح کرد: در ایران شخصیت‌‌های بی‌ادعایی وجود دارند که بی‌ هیچ ادعایی فعالیت علمی خود را انجام می‌دهند.
وی اضافه کرد: اگر حادثه مکه رخ نمی‌داد، ابعاد شخصیتی ایشان که در حال حاضر به‌نوعی درحال بروز پیدا کردن است، متبلور نمی‌شد.
این پژوهشگر با اشاره به نحوه شهادت این دانشمند ایرانی گفت: خداوند نگذاشت اخلاص وی بی‌پاسخ باقی بماند و در بهترین موقعیت زمانی و زمینی که در مهاجرت الی الله است، از دنیا رفت. این برای ما بسیار درس‌آموز است.
همچنین مدیر سازمان فضای مجازی سراج به تشریح آخرین پروژه‌ شهید دکتر احمد حاتمی پرداخت.
منصور امینی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در تشریح آخرین پروژه‌ شهید حاتمی گفت: پروژه "پیش‌بینی رفتار انسان در فضای مجازی" که در نهایت منجر به "انسان مجازی" می‌شد، آخرین پروژه کاری شهید دکتر حاتمی بود.
وی افزود: این پروژه با استفاده از ابزار‌ها و فنآوری‌های نوین، کاملاً رفتارهای انسان‌ها و تصمیم‌گیری‌های آینده آن‌ها را پیش‌بینی می‌کند.
مدیر سازمان فضای مجازی سراج خاطرنشان کرد: دکتر حاتمی مدیر پروژه "پیش‌بینی رفتار انسان در فضای مجازی" بود و این پروژه به‌ سفارش سازمان فضای مجازی سراج از 2 سال پیش آغاز به کار کرد.
امینی در ادامه تصریح کرد: دکتر حاتمی روز قبل از اعزام به حج، نسخه نهایی پروژه "پیش‌بینی رفتار انسان در فضای مجازی" را کامل کرد و ارائه داد که از این پروژه تست گرفته شد و خوشبختانه بخش عمده‌ای از اهداف پروژه محقق شده است.
وی با اشاره به این‌که دکتر حاتمی علاوه بر این‌که در حوزه فضایی یک نخبه بود، متخصص فضای مجازی، دیجیتال و فنآوری‌‌های نوین هم بود، گفت: دکتر حاتمی در دل پروژه "پیش‌بینی رفتار انسان در فضای مجازی" چند پروژه دیگر را نیز به نتیجه رساند و از چند نرم‌افزاری که تنها نمونه خارجی داشت، خروجی گرفت.
مدیر سازمان فضای مجازی سراج تأکید کرد: از جمله نرم‌افزارهایی را که دکتر حاتمی به نتیجه نهایی رساند، نرم‌افزار "تشخیص اندازه فشار خون و ضربان قلب تنها با تصویربرداری از چهره" است که نتایج آن دقیق‌تر از دستگاه‌های متداول امروزی است.
امینی به ابعاد شخصیتی دکتر حاتمی اشاره کرد و گفت: شهید حاتمی دارای مدرک فوق‌ دکتری بود و سالیان سال در خارج از کشور به تحصیل و تدریس پرداخته بود. حتی همسر ایشان (که یکی از نخبگان کشور است) در خارج از کشور با حجاب کامل (چادر) برای تدریس در کلا‌س‌های درس دانشگاه‌ها حاضر می‌شد.
وی با اشاره به این‌که دکتر حاتمی یک انسان متواضع بود، افزود: دکتر حاتمی سال گذشته در مراسم پیاده‌روی میلیونی اربعین حسینی(ع) حضور داشت. وی در مراسم‌های مذهبی حضور فعال داشت.
مدیر سازمان فضای مجازی سراج خاطرنشان کرد: شهید دکتر حاتمی را یک روز پیش از اعزام به حج زیارت کردم و به‌گونه‌ای با من خداحافظی می‌کرد که شهادت به وی القاء شده بود. دکتر حاتمی برای تحویل پروژه نزد من آمد و اعلام داشت: "حلالم کنید که دیگر همدیگر را نخواهیم دید."
نظرات بینندگان:
امیر: پیکر ایشون به‌طور مشکوکی 3 روز گم و پس از پیدا شدن مشخص شد که ضربه‌ای به‌طور افقی خورده و موبایل‌شون هم پیدا نشد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"