كدخبر: ۸۰۶۹
تاريخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
زمین دیگر جایی برای انسان‌ها ندارد
می‌گوید از ۸۵ سال عمری که از خدا گرفته، ۶۴ سالش را در تهران گذرانده است؛ شهری که از نظر او یک کشور است و طبیعت زیبای آن جای خود را به ساختمان‌های عریض و طویل می‌دهد.
می‌گوید از ۸۵ سال عمری که از خدا گرفته، ۶۴ سالش را در تهران گذرانده است؛ شهری که از نظر او یک کشور است و طبیعت زیبای آن جای خود را به ساختمان‌های عریض و طویل می‌دهد.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "همشهری"، حسین محجوبی از بزرگان نقاشی معاصر است. او سال 1309در لاهیجان به دنیا آمد و خیلی‌ها به نام نقاش طبیعت می‌شناسندش. محجوبی با شهرداران زیادی در پایتخت كار و برایشان بوستان و فضای سبز طراحی كرده است. او نقاشی است كه در رشته معماری درس خوانده و بوستان زیبای ساعی را برای همیشه در قلب پایتخت به یادگار گذاشته است. محجوبی این روزها مراحل پایانی تابلوی «خیام» را پشت‌سر می‌گذارد و قرار است از این اثر هنری در بزرگداشت خیام نیشابوری پرده‌برداری شود.

درخت و اسب، حیات و انرژی
محجوبی كه در بیشتر آثارش از درخت و اسب استفاده می‌كند، اسب را نماد انرژی و درخت را نماد حیات می‌داند و به همشهری می‌گوید: همه طبیعت زیبا را از بین برده و به جای آن برج ساخته‌ایم. 15سال دیگر اگر آب نداشته باشیم، باید همین برج‌ها را رها كنیم و به جای دیگری برویم. جمعیت زمین از 7میلیارد نفر هم بیشتر شده و این همه انسان مگر روی زمین جا می‌شوند؟ جمعیت بیش از حد تعادل زندگی و طبیعت را از بین می‌برد و واقعا نمی‌دانم با این جمعیت چه باید كرد. هر چیزی سیر طبیعی خود را دارد و ما انسان‌ها دنیا را به برهوت تبدیل كرده‌ایم. دغدغه من این است و همواره این دغدغه را در نقاشی‌هایم می‌آورم.
وی در ادامه تصریح می‌كند: به كشورهای زیادی سفر كرده‌ام ازجمله چین و هند كه مملو از جمعیت هستند و كشورهای اروپایی كه به‌گونه‌ای تعادل و توازن انسان و طبیعت در آن وجود دارد. ایران سرزمینی است با مجموعه طبیعت زیبا و فرهنگ‌هایش كه حریفی نداشته و ندارد. ایران هنوز هم ایران است. همه‌‌چیز در دنیا در حال حركت است و روی نظم خود پیش می‌رود و اساس قوانین طبیعی و الهی كل عالم در حال تغییر و تحول است.

شیوه خاص محجوبی
محجوبی علاوه بر علاقه‌ای كه به طبیعت دارد، در بخشی از آثار خود دنیای كودكی و زادگاهش را روایت می‌كند. او در پاسخ به این سؤال كه به كدام یك از مكتب‌های نقاشی تعلق دارد، می‌گوید: 50سال است از فضای سبز، درخت و طبیعت زیبا نقاشی می‌كشم. چه ما باشیم چه نباشیم، طبیعت كار خود را می‌كند. پدرم مینیاتوریست بود و من به واسطه و كمك او تمام این «ایسم»هایی را كه در نقاشی وجود دارد كار كردم اما به این نتیجه رسیدم كه باید شیوه مخصوص خودم را داشته باشم.

نگارگری بر بوم
وی می‌افزاید: برای من هر یك از اجزای طبیعت نماد خود را دارد. همه عالم مقدس است و درخت مقدس‌ترین آنهاست. سبك من نقاشی درخت است، اسب است و انسان. شیوه نقاشی محجوبی مانند هر نقاش بزرگ دیگر ویژه و منحصر به‌خود او است.
او درباره نوع نقاشی‌هایش می‌گوید: همانطور كه گفتم، هنر ما مینیاتور بود و این هنر مینیاتور در دنیا شاخص است. همیشه دوست داشتم و سعی كرده‌ام این لطافت نگارگری را در نقاشی‌هایم داشته باشم.

بزرگداشت و نمایشگاه محجوبی
حسین محجوبی با بیش از نیم قرن مطالعه و تحقیق در سیر تحول هنرهای تجسمی ایران و جهان تاكنون در 56نمایشگاه انفرادی و بیش از 60نمایشگاه گروهی در داخل و خارج ایران شركت كرده و بارها مورد تقدیر قرار گرفته است. او سال 1380نگارخانه آشیان نقش و مهر را برای ایجاد فضای مناسب معرفی جوانان هنرمند ایران به دوستداران هنر و فرهنگ تاسیس كرد.
مراسم بزرگداشت و رونمایی از تمبر استاد محجوبی نخستین جمعه شهریورماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد و همزمان نمایشگاه مرور بر آثار استاد محجوبی با نمایش 30 اثر نقاشی در معرض دید علاقه‌مندان قرارگرفت. این نمایشگاه تا 16شهریور در نگارخانه شماره یك فرهنگسرای ارسباران دایر است.

• فهیمه پناه‌آذر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
محمود منجمی: با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای استاد گرانمایه در کانون‌های هنری جهانی؛ پیشنهاد می‌شود نمایشگاهی از آثار ایشان در استان گیلان (رشت) و زادگاه استاد (شهرستان لاهیجان) برگزار شود.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"