كدخبر: ۸۰۴۰
تاريخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
فرصت‌های سرمايه‌گذاری در لاهيجان
کاظم کسرایی
شهرستان لاهیجان با 440 کیلومترمربع مساحت و با جمعیت حدود 170 هزار نفر دارای پتانسیل‌های قوی جغرافیایی، فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی می‌باشد. در 40 کیلومتری مرکز استان گیلان واقع شده و محورهای توسعه این شهرستان در سه بخش گردشگری، کشاورزی و صنعتی با رویکرد حفظ محیط زیست و توسعه پایدار، مد نظر بوده و برنامه‌ریزی شده است و به همت مردم و سرمایه‌گذاران و مسئولان، گام‌های بزرگی برای توسعه شهرستان برداشته شده است. از پروژه‌های اولویت‌دار این شهرستان به تفکیک بخشی می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود.

پروژه راه بام سبز به دریا و منطقه ویژه اقتصادی
طرح راه توریستی ـ ساحلی بام سبز به دریا به طول حدود 27 کیلومتر که خود از راه‌های فوق‌العاده و ویژه کشور خواهد بود، با داشتن جاذبه‌هایی چون تله‌کابین ساحل به کوه، هتل‌های تفریحی، شهرک‌های توریستی، دهکده سلامت، استخرهای طبیعی در کنار مجتمع‌های تفریحی و مراکز خرید بین‌المللی و خدمات رفاهی در این مسیر، با سرمایه‌گذاری بیش از 5000 میلیارد ریال در شرف انعقاد قرارداد ساخت، اجرا و بهره‌برداری با مشارکت بخش خصوصی است و فوق‌العاده‌تر آن‌که این محور توریستی دقیقاً به منطقه ساحلی سحرخیز محله لاهیجان منتهی می‌شود که محل اجرا و احداث منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان است که با یک وقفه حدود 10 ساله با داشتن مصوبه مجلس شورای اسلامی و هیأت دولت و بر اساس اولویت‌های دولت "تدبیر و امید" با حمایت استاندار گیلان برای حدود 100 هکتار آن اعلام وضعیت شده و استعلامات ایجاد آن اخذ و در راستای جذب سرمایه‌گذار موجه و توانمند درحال طی مراحل قانونی صدور مجوز و واگذاری عرصه ملی است که در صورت تحقق آن در فازهای تجاری و اقتصادی، کشاورزی و گردشگری بیش از چند هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد شد.

ظرفیت‌های گردشگری
شهر لاهیجان به‌عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام، مناطق نمونه گردشگری علیسرود، بام سبز، تالاب بین‌المللی امیرکلایه و همچنین ده‌ها اثر ثبتی ملی و سایر جاذبه‌های طبیعی، همچون تالاب سوستان، مجتمع 15 هکتاری ابریشم در ورودی غربی شهر و همچنین ظرفیت‌های تاریخی در شهرستان، فرصت فوق‌العاده‌ای برای توسعه گردشگری را در لاهیجان فراهم ساخته است.
در حال حاضر شهرستان لاهیجان از نظر تعداد بازدید کننده (گردشگران داخلی و خارجی) و همچنین میزان اقامت در رتبه‌های سوم استان قرار دارد و درصدد هستیم با افزایش ظرفیت در بخش گردشگری، این رتبه را ارتقاء دهیم. در حال حاضر تعداد 9 پروژه بزرگ، شامل هتل‌های 5 و 4 و 3 ستاره، هتل آپارتمان و مجتمع‌های پذیرایی در کنار بزرگترین شهر آبی شمال کشور به همت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی به‌طور میانگین بالای 50 درصد درحال تکمیل قرارداد است که در سال جاری و سال آتی به بهره‌برداری خواهند رسید.

ظرفیت‌های کشاورزی
بیش از 28 هزار هکتار اراضی زراعی با استقرار 209 کارخانه برنجکوبی که کمتر از 7 درصد آن‌ها مدرن می‌باشند، ظرفیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری است و 5700 هکتار باغات چای و حدود 2200 هکتار باغات توت و تولید 50 تن پیله ابریشم و همچنین تولید 144 تن عسل در کنار سایر فعالیت‌های باغی و کشاورزی و صنایع تبدیلی، از ظرفیت‌های شهرستان است.
از سال 1386 تا كنون بیش از 300 هكتار از منابع آبی (آب‌بندان‌ها) که شرایط ماهی‌ دار شدن را داشتند، ماهی دار گردیده‌اند. قابل ذکر است، لاهیجان دارای حدود 900 هکتار منابع آبی است که در صورت اصلاح و بازسازی و مرمت آن‌ها می‌توان از این منابع آبی به‌عنوان استفاده دو منظوره (با اولویت تأمین آب زراعی) و تولید انواع ماهیان گرمابی بهره‌برداری نموده و ضمن افزایش تولیدات آبزیان در جهت ایجاد اشتغال و تأمین درآمد برای اقشار مختلف شهرستان، گام‌های مؤثری را برداشت.
در شهرستان لاهیجان 245 مزرعه پرورش ماهی و منبع آبی و مزرعه شالیزاری دو منظوره (كشت توأم ماهی و برنج) با مساحت مفید حدود 221 هكتار در زمینه پرورش ماهی گرمابی (كپور ماهیان پرورشی)، فعال بوده‌اند كه تولید ماهی آن‌ها حدود 437 تن بوده است. همچنین در این شهرستان 7 كارگاه تولید ماهیان سردابی با مساحت 1250 مترمربع فعالیت داشته‌اند كه محصول تولیدی آن‌ها 29 تن ماهی سردابی (قزل آلا) بوده است. در 4 مركز تولید ماهی زینتی شهرستان قریب به 24000 قطعه انواع ماهیان زینتی نیز تولید گردیده است. تولید ماهی پرورشی در حوزه شهرستان در سال 1392، 466 تن برآورد گردیده و مقدار  آن در مقایسه با سال قبل (1391) با تولید 429 تن، 37 تن افزایش تولید داشته است. از ابتدای سال 1392 تا کنون 60 فقره مجوز آبزی‌پروری در قالب مزارع منفرد گرمابی و سردابی (14 مورد)، کشت توأم (38 مورد)، مشاغل خانگی (8 مورد) در حوزه شهرستان صادر گردیده است. از سایر فعالیت‌های اداره شیلات لاهیجان، اقدامات لازم درخصوص تأمین نهاده‌های مورد نیاز (کود و سوخت) آبزی پروران و پیگیری تخصیص و جذب اعتبارات مورد نیاز برای ایجاد مزارع پرورش ماهی بوده است.

ظرفیت‌های صنعتی
وجود شهرک‌های صنعتی موجود در منطقه توستان با مساحت حدود 17.5 هکتار با استقرار 18 شرکت تولیدی برندهای مواد غذایی و صنایع تبدیلی با نام‌های معتبر و موفق در تولید و صادرات، همچنین فرصت سرمایه‌گذاری در فاز توسعه ناحیه صنعتی تموشل در 15 هكتار
و مكان‌‌‌یابی احداث ناحیه صنعتی مهدی آباد رودبنه، از جمله ظرفیت‌های بخش صنعت شهرستان لاهیجان مي باشد.

• فرماندار شهرستان لاهیجان
نظرات بینندگان:
یعنی بالاخره ما جاده مستقیم لاهیجان به سواحل خودش را در عالم واقعیت خواهیم دید؟!! باور کنیم؟! این آرزوی ماست.
عباسی: با آرزوی استفاده بهینه از کلیه ظرفیت‌های شهرمان برای توسعه؛ انشاء الله!
پروژه بام سبز به دریا کی اجرایی می‌شود؟
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"