كدخبر: ۸۰۳۲
تاريخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
ساخت و سازهای سئوال برانگیز گردنه حیران زیر ذره‌بین
ساخت‌وسازها در گردنه حیران آن اندازه حساسیت ایجاد کرده که معاون اول رئیس‌جمهور هیأتی را برای بررسی این موضوع به منطقه اعزام کرد.
ساخت‌وسازها در گردنه حیران آن اندازه حساسیت ایجاد کرده که معاون اول رئیس‌جمهور هیأتی را برای بررسی این موضوع به منطقه اعزام کرد. با وجود این، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه گذشته سكوت مسئولان نسبت به آن‌چه وی زمین‌خواری در گردنه حیران عنوان می‌كند را تعجب‌آور خواند.
به گزارش "لاهیگ"، مدیركل منابع طبیعی گیلان كه گردنه حیران در حوزه مدیریت وی قرار دارد در این‌باره به "همشهری" گفت: اراضی منطقه‌ای كه به گردنه حیران شهرت دارد، بر اساس مقررات ماده 56، اعم از اراضی ملی و مستثنیات نزدیك به 2200 هكتار است كه از این میزان 1007 هكتار اراضی ملی و منابع طبیعی و 1020 هكتار مستثنیات اشخاص (متعلق به اشخاص) است.
داود زارع با اعلام این‌كه حتی در یك سانتی‌متر اراضی منابع ملی و طبیعی ساخت‌ و ساز صورت نگرفته است، تأكید كرد: مرز اراضی منابع طبیعی در این منطقه با بنچ مارك (پایه‌های بتنی مسلح) مشخص شده، به‌طوری‌ كه امكان تجاوز و تصرف به اراضی منابع طبیعی از سودجویان سلب شده است؛ ضمن این‌كه مأموران منابع طبیعی با گشت دائم و پایش مستمر، مانع از هرگونه دخل و تصرف در اراضی ملی منطقه می‌شوند.
وی البته درباره ویلاسازی در گردنه حیران تصریح كرد: سال 1365 برای مستثنیات طرح هادی تهیه شد و بر اساس این طرح، حدود 7 هكتار بافت مسكونی و بقیه اراضی به‌عنوان اراضی زراعی باغی مشخص شده است و آن‌چه اكنون باعث حساسیت شده، ساخت‌ و سازهایی است كه در اراضی باغی و به‌طور كلی در مستثنیات درحال انجام است و مسئولان محلی در این زمینه پاسخگو هستند.
مدیركل منابع طبیعی گیلان با تأكید بر این‌كه منابع طبیعی با حساسیت ویژه با هرگونه زمین خواری و تجاوز به عرصه‌های ملی و طبیعی برخورد می‌كند، گفت: اخیراً رئیس سازمان جنگل‌ها با هیأتی كه از سوی معاون اول رئیس‌ جمهور برای بررسی ساخت و ساز در گردنه حیران به منطقه آمده بودند، از منطقه بازدید كردند و هیأت اعزامی از كم و كیف ماجرا باخبر شدند؛ ضمن این‌كه رئیس‌ كل دادگستری گیلان هم از منطقه بازدید كرده و این ساخت و سازها به دقت پیگیری می‌شود و زیر ذره‌بین است.



تخلف‌ها غیرقابل انكار است
اما با وجود بازدید هیأت اعزامی معاون اول رئیس‌ جمهور از گردنه حیران،
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا در مورد پرونده زمین‌ خواری در گردنه حیران گفت: ساخت‌ و ساز‌های غیرقانونی در محدوده گردنه حیران كاملاً مشهود و غیرقابل انكار است و سكوت مسئولان در این‌باره تعجب‌آور است.
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی با تأكید بر وقوع جرم كوه‌ خواری و تصرف اراضی ملی در محدوده گردنه حیران خاطرنشان كرد: مسئولان باید هرچه سریع‌تر با این موضوع برخورد كنند؛ چرا كه نظام جمهوری اسلامی در برخورد با جرائم با كسی شوخی ندارد.
وی با تأكید بر فرامین رهبر معظم انقلاب و تأكید ویژه ایشان در امر مبارزه با زمین‌ خواری و مفاسد اقتصادی افزود: قوه قضائیه و دستگاه‌هایی نظیر سازمان بازرسی كل كشور باید هرچه سریع‌تر به موضوع یادشده ورود كنند و صدا و سیما نیز برای روشن‌ شدن اذهان عمومی، چگونگی مبارزه با زمین‌ خواری یادشده را به تصویر بكشد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تأكید بر این‌كه كمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با توجه به وظایف ذاتی خود به پرونده زمین‌ خواری یادشده ورود خواهد كرد، ادامه داد: پرونده‌های زمین‌ خواری از جمله مواردی است كه حساسیت زیادی را میان مردم ایجاد كرده و نوعی جو بی‌اعتمادی در جامعه را شكل داده كه باید با اهتمام ویژه مسئولان این دغدغه ذهنی مردم هر چه سریع‌تر مرتفع شود.

معاون اول رئیس‌ جمهور، پیگیر زمین‌خواری در گردنه حیران
همزمان با اظهارات نماینده رشت، نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی از اعزام بازرس ویژه معاون اول رئیس‌ جمهور برای بررسی زمین‌ خواری در منطقه گردنه حیران خبر داد.
كمال‌الدین پیرمؤذن به خبرگزاری ایسنا گفت: طبق اخبار رسیده از منابع موثق، اسحاق جهانگیری بازرس ویژه برای بررسی زمین‌ خواری‌ها و ویلاسازی‌های صورت گرفته در منطقه گردنه حیران فرستاده است.
وی با اشاره به نقش برخی مقامات محلی در تسهیل صدور مجوز ساخت ویلا در این منطقه تأكید كرد كه این موضوع از سوی معاون اول رئیس‌ جمهور در دست بررسی است.
به گفته
این عضو هیأت رئیسه فراكسیون محیط‌ زیست مجلس شورای اسلامی، امام جمعه اردبیل نیز پیگیر جدی موضوع تخریب گسترده طبیعت گردنه حیران و ویلاسازی‌های غیرمجاز است.
پیرمؤذن گفت: فعالیت‌هایی برای برخورد با متخلفان و حفظ و صیانت محیط‌ زیست گردنه حیران با تحقیق و تفحص از مسئولان آستارا و منطقه درحال انجام است.
نظرات بینندگان:
ورگ: شک ندارم که دعواها و گریبان چاک دادن‌های اخیر مسئولان دو استان اردبیل و گیلان بر سر "مسائل مرزی"(!) بی‌ارتباط با مقوله زمین در منطقه ندارد. اغلب جنجال‌ها و ناسيوناليست‌ بازی‌های محلی برای استان شدن و استان ساختن و از آن استان خود ساختن ريشه در قیمت زمین‌های منطقه دارد. در گیلان همیشه بوی پول از زمین بلند می‌شود. به اين لينک نگاه کنید: http://www.irna.ir/fa/News/81656644/. گویا بعد از این اقدام، گروهی اقدام به صدمه زدن، از جا کندن و رنگ‌ آلوده کردن تابلوهای اطلاع‌رسانی استان گیلان کردند تا اعتراض خود را به گیلانی ماندن حیران نشان داده باشند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"