كدخبر: ۷۹۹۶
تاريخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
به‌ منظور تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی اجرا می‌شود:
رونق زراعت چوب با صنایع سلولزی گیلان
استفاده از MDF در مبلمان چوبی، کابینت و دیوارپوش‌ها در منزل در گیلان رواج یافته است و این امر موجب توسعه واحدهای تولیدی شده است. صنایع مادر سلولزی نیز در استان گیلان به بهره‌برداری رسیده و درحال توسعه است.
استفاده از MDF در مبلمان چوبی، کابینت و دیوارپوش‌ها در منزل در گیلان رواج یافته است و این امر موجب توسعه واحدهای تولیدی شده است. صنایع مادر سلولزی نیز در استان گیلان به بهره‌برداری رسیده و درحال توسعه است. اما با وجود رونق زراعت چوب در غرب گیلان، باز هم تولیدکنندگان از مشکلات تأمین چوب مورد نیاز خود گلایه دارند.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "صمت"، مسئولان استان گیلان نیز با اهمیت دادن به تأمین مواد اولیه و ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری در آینده صنعت استان، از اجرایی شدن طرح زراعت چوب می‌گویند. طرح زراعت چوب به تایید استاندار گیلان رسیده و برای اجرا به کارگروه مربوط ارجاع داده شده است. کارشناسان اهمیت اجرای این طرح را در توسعه و رونق همگام دو بخش کشاورزی و صنعت می‌دانند.
مدیرعامل یک واحد صنعتی سلولزی فعال و دارای طرح توسعه در گفت‌وگو با "صمت" می‌گوید که کاهش بهره‌برداری از جنگل‌های شمال، بی‌توجهی به زراعت چوب در استان گیلان و توسعه بی‌رویه صنایع سلولزی بدون برآورد تأمین مواد اولیه در روند فعالیت واحدهای تولیدی مشکل‌ساز شده است.
رحمت‌الله یوسفی ادامه می‌دهد: در قرنطینه گذاشتن چوب‌های وارداتی از مشکلات دیگر صنایع سلولزی است. اما در صورتی که برنامه‌ریزی مدون همراه با کار جهادی انجام شود، زراعت چوب در استان گیلان توسعه می‌یابد و گام بلندی در تأمین مواد اولیه صنایع سلولزی برداشته می‌شود. با رونق فعالیت‌های صنعتی، بازار کار رواج پیدا می‌کند و میزان اشتغال افزایش می‌یابد.
وی با راه‌اندازی ۶ خط تولید در ۲۷ هکتار مساحت و سرمایه‌گذاری ۳۷۰ میلیارد تومانی، برای ۳۵۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. خط تولید کارخانه او شامل تولید نئوپان خام، ۳ خط تولید روکش ملامینه، یک خط آغشته‌سازی و یک خط تولید MDF خام است. در طرح توسعه این کارخانه، خط تولید های‌ گلاس، نئوپان، ۲ خط روکش ملامینه و یک خط تولید MDF دنبال می‌شود. اجرای این طرح توسعه به سرمایه‌گذاری ۱۱۰ میلیارد تومان نیاز دارد که اشتغالزایی ۳۵۰ نفر دیگر را به‌دنبال خواهد داشت. این کارخانه از صنایع مادر سلولزی است که در صنایع پایین‌ دستی مانند دکوراسیون ساختمانی، کابینت‌ سازی، مبل‌ سازی و ... تأثیرگذار است.
این تولیدکننده و کارآفرین گیلانی خاطرنشان می‌کند: ایجاد اشتغال، رشد تولید ملی و کاهش میزان واردات را به‌دنبال خواهد داشت. بنابراین حمایت از صنایع و حفظ تولید و اشتغال آن‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است. اکنون صنایع سلولزی به‌دلیل افزایش نرخ ارز در تأمین مواد اولیه مشکل دارند و واردات قطعات مورد نیاز آن‌ها به‌سختی انجام می‌شود. همچنین بالا بودن بهای انرژی، تأمین نقدینگی، رکود بازار و تأمین مواد اولیه از دیگر مشکلات آن‌هاست.
استان گیلان از موقعیت مناسب جغرافیایی در توسعه کشاورزی برخوردار است. واحدهای صنعتی در این استان نیز به تبع فعالیت‌های کشاورزی ایجاد شده است؛ به‌طوری که صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان گیلان از رشد و رونق قابل توجهی برخوردارند. با این حال ایجاد امنیت خاطر سرمایه‌گذاران صنعتی در استان گیلان دغدغه اصلی مسئولان این استان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در گفت‌وگو با "صمت" می‌گوید که استان گیلان قطب تولید چوب کشور است. به همین دلیل صنایع سلولزی در این استان شکل گرفته و درحال توسعه است. همچنین ۳۰۰ واحد چوب‌بری در استان وجود دارد. چوب‌ها و الوارهای تولیدی در صنعت مبلمان، درب و پنجره چوبی، کارتن‌ سازی، کاغذ سازی و ... استفاده می‌شود. بنابراین توسعه فعالیت واحدهای تولیدی موجب نگهداشت ارزش‌ افزوده چوب در استان گیلان می‌شود.
علی منتظری ادامه می‌دهد: به‌منظور حمایت از فعالیت واحدهای صنعتی سلولزی و صنایع پایین‌ دستی آن‌ها، طرح زراعت چوب را با اعمال نظر کارشناسان تهیه کرده و به استاندار گیلان ارائه دادیم. طرح زراعت چوب بعد از تصویب در استانداری، به کارگروه مربوط ارجاع شد و اکنون درحال پیگیری است. با اجرای این طرح، نهضت زراعت چوب در استان به راه خواهد افتاد.
وی تصریح می‌کند: عمومی کردن زراعت صنوبر پایه طرح زراعت چوب است. اهمیت اجرای طرح زراعت چوب به‌دلیل ایجاد رونق همزمان در بخش کشاورزی و صنعت است. این طرح موجب حفظ اشتغال در ۲ بخش صنعت و کشاورزی خواهد شد. در استان‌ها باید به‌دنبال قابلیت‌های موجود بود و سرمایه‌گذاران را با اطمینان از آینده سرمایه‌گذاری در استان حفظ کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان این‌که در چند سال آینده مهم‌ترین زمین‌های کشاورزی گیلان به زراعت چوب که اقتصادی‌ترین زراعت در استان محسوب می‌شود، اختصاص می‌یابد، می‌افزاید: ۵ واحد بزرگ MDF و صنایع سلولزی فعال در گیلان وجود دارد. همچنین ۴ واحد صنعتی دیگر درحال تکمیل هستند که عملیات اجرایی آن‌ها از سال گذشته آغاز شده است.
منتظری معتقد است: استانی مانند گیلان که بخش عمده‌ای از تولیدات چوب کشور را دارد می‌تواند به‌راحتی با زراعت چوب، مواد اولیه لازم صنایع سلولزی را تأمین کند. بنابراین با توجه به آن‌که بحث چوب، جنگل‌ کاری و زراعت چوب مربوط به سازمان صنعت، معدن و تجارت نمی‌شود، اما به‌دلیل حمایت از واحدهای تولیدی، طرح زراعت چوب را در دستور کار قرار دادیم.
زمین‌های زراعی و منابع طبیعی در استان گیلان وجود دارد که می‌تواند به زراعت چوب اختصاص یابد. همچنین بر این اساس طرح نهال رایگان و نژادهای اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که زراعت چوب را اقتصادی می‌کند و بهره‌وری در واحد سطح را بالا می‌برد. با آن‌که هنوز واحدهای بزرگ سلولزی راه‌اندازی نشده است، اما چوب به تناژ و به قیمت مناسب خریداری می‌شود.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، زراعت چوب در غرب استان گیلان انجام می‌شود، اما صنایع سلولزی و صنایع پایین‌ دستی آن در گیلان به حدود ۱۰ هزار هکتار اراضی برای زراعت چوب نیاز دارند. از ضایعات چوب استفاده شده در صنعت مبلمان نیز می‌توان در صنایع سلولزی بهره برد. صنایع پایین‌ دستی صنایع سلولزی، از جمله واحدهای تولیدی در دکوراسیون داخلی ساختمان، کابینت‌ سازی و ... است که به‌دلیل دریافت نکردن مجوزهای صنعتی در زیرگروه اصناف فعالیت می‌کنند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"