كدخبر: ۷۹۸۸
تاريخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
گیلان، پرچمدار حمایت از تولید
گیلان از جمله استان‌هایی است که با وجود موقعیت خاص تجاری، جغرافیایی و کشاورزی از رشد صنعتی نیز برخوردار شده؛ اما آن‌چه این استان را در بخش صنعت متمایز کرده، سرمنشاء بودن در برگزاری جلسات کارگروه حمایت از تولید است.
گیلان از جمله استان‌هایی است که با وجود موقعیت خاص تجاری، جغرافیایی و کشاورزی از رشد صنعتی نیز برخوردار شده؛ اما آن‌چه این استان را در بخش صنعت متمایز کرده، سرمنشاء بودن در برگزاری جلسات کارگروه حمایت از تولید است.
علی منتظری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان از ارائه طرح تشکیل جلسات کارگروه حمایت از تولید در شهرستان‌ها برای گردهمایی تولیدکنندگان و مسئولان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با صنعت و تولید در محل فرمانداری آن شهرستان می‌گوید که به تصویب وزارت صنعت، معدن و تجارت رسید، سپس با برگزاری نخستین جلسه این کارگروه در کشور، استان گیلان پرچمدار اجرای این مصوبه شد و تاکنون به رکورد برگزاری ۱۴ جلسه در قالب کارگروه حمایت از تولید در شهرستان‌های مختلف این استان و تصویب بیش از ۵۳۰ مصوبه‌دست یافته است. این مصوبات موجب رفع ۲۸درصد مشکلات تولیدی در این استان شده است. آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی صمت با علی منتظری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در این‌باره است.

چطور شد که پیشنهاد تشکیل کارگروه حمایت از تولید را ارائه دادید؟
با توجه به وضعیتی که در بخش صنعت و معدن استان گیلان شاهد بودیم و تولیدکنندگان از مشکلات متعدد گلایه‌مند بودند، طرحی در قالب تشکیل کارگروه حمایت از تولید و برگزاری جلسات آن در شهرستان‌ها آماده کرده و در ابتدای سال ۹۲ به وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت ارائه دادیم. براساس این طرح قرار شد نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با بخش تولید و صنعت در جلسات کارگروه حضور یافته و به بررسی مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان شهرستان محل برگزاری جلسه بپردازند. این طرح مورد تصویب قرار گرفت و نخستین جلسه کارگروه حمایت از تولید برای نخستین بار در کشور در شهرستان املش استان گیلان برگزار شد. همچنین بیشتر مصوبات آن جلسه که استاندار گیلان و نماینده او پیگیر اجرای مصوبات بوده‌اند، اجرایی شد.

تاکنون چه تعداد از جلسات کارگروه حمایت از تولید در استان گیلان برگزارشده و چه دستاوردهایی داشته است؟
پس از آنکه قانون حمایت از تولید و رفع موانع آن ابلاغ شد. ۱۴ جلسه کارگروه حمایت از تولید در استان گیلان برگزار شد که بیش از ۵۳۰ مصوبه برای بخش صنعت و تولید استان گیلان در پی داشته است. تاکنون حدود ۲۸درصد این مصوبات نیز اجرایی شده است.در بررسی مشکلات تولید در استان گیلان مشخص شد که حدود ۶۵درصد آن مربوط به امور بانکی، حدود ۱۷درصد مربوط به امور مالیاتی، حدود ۱۰درصد مربوط به تامین اجتماعی و مابقی آن نیز مربوط به سایر دستگاه‌ها است.در این میان بخشی از مشکلات بانکی بخش تولید در استان گیلان حل شده اما حدود ۲۰درصد مشکلات بانکی قابل حل نیست به‌طوری‌که بدهی بانکی و جریمه دیرکرد تولیدکنندگان موجب شده تا نتوانند از تسهیلات جدید بانکی برخوردار شوند. تا کنون با اقدامات انجام‌شده توسط پیگیری‌های جلسات کارگروه رفع موانع تولید، بخشی از مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان رفع شده و جمع‌بندی‌ها و پیگیری‌ها در دست اقدام است. همچنین رضایت استاندار و مسئولان دستگاه‌های دیگر از عملکرد کارگروه رفع موانع تولید حاصل شده است. برگزاری جلسات این کارگروه اکنون به‌صورت منطقه‌ای در استان گیلان انجام می‌شود. برگزاری جلسات کارگروه رفع موانع تولید در مناطق غرب، شرق، جنوب و شمال استان گیلان در دستور کار قرار دارد.

مشکلاتی که در بخش تولید استان حل شده، مربوط به چه قسمت‌هایی بوده و همکاری دستگاه‌های مربوط چگونه است؟
عمده مصوبات جلسات کارگروه حمایت از تولید که تاکنون حل شده، مربوط به مشکلات بانکی از قبیل جریمه دیرکرد تسهیلات بخش تولید بوده که این مبالغ با تقسیط و تطبیق با شرایط تولیدکننده به ۵ درصد کاهش یافته و یا حذف کامل جریمه دیرکرد شامل آن شده است. در بین بانک‌ها بهترین همکاری با بخش تولید استان گیلان را بانک ملی و صنعت و معدن داشته‌اند.بخشی از مصوبات کارگروه یادشده مربوط به بدهی معوق مالیاتی است که اداره امور مالیاتی به تطابق شرایط تولیدکننده با آنها در نحوه پرداخت کنار آمده است.
با ابلاغ قانون رفع موانع تولید و اجرایی شدن بند تقسیط بدهی، تولیدکننده با تقسیط بدهی‌ها از امکان دریافت وام جدید برخوردار می‌شود. در این صورت بخش عمده‌ای از مشکلات بانکی واحدهای تولیدی و صنعتی استان حل می‌شود.با توجه به رشد قابل توجهی که در حوزه صنعت استان گیلان وجود داشته پیش‌بینی می‌شود که با همکاری دستگاه‌های مربوط، میزان سرمایه‌گذاری در این استان از مرز هزار میلیارد تومان بگذرد و به رقم قابل توجهی در این زمینه دست یابیم.

بیشتر واحدهای صنعتی در استان گیلان در چه زمینه‌ای مشغول به فعالیت هستند؟
ایجاد و توسعه طرح‌های صنعتی با پایه کشاورزی در اولویت قرار دارد چرا که با توجه به موقعیت جغرافیایی استان گیلان توسعه بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است و تاکنون نیز صنایع در این استان با پایه کشاورزی رشد یافته است. اما این موضوع مانع ایجاد سایر صنایع در این استان نشده است. اکنون بیش از ۳هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی فعال در استان گیلان وجود دارد که برای حدود ۸۷هزار نفر بیمه‌شده اشتغال ایجاد کرده‌اند همچنین حدود ۳۰هزار نفر بیمه‌نشده در این واحدهای صنعتی و تولیدی اشتغال دارند.

طرح‌های توسعه‌ای برای بخش صنعت استان به چه صورت دنبال می‌شود و در این زمینه به چه موفقیت‌هایی دست یافته‌اید؟
طرح‌های توسعه‌ای بخش صنعت استان گیلان در صنایع غذایی، دارویی، فولادی، ام‌دی‌اف و سلولزی در حال پیگیری است. همچنین یکی از طرح‌های سلولزی از بین طرح‌های توسعه‌ای استان گیلان، توانست عنوان طرح برتر توسعه‌ای را در کشور کسب کند.این طرح که با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۴۰۰میلیارد تومانی در حال پیگیری است، از اولویت ویژه‌ای برخوردار است چراکه باعث رونق زراعت چوب در استان گیلان خواهد شد. بنابراین همزمان با اجرای این طرح، اقدامات لازم برای توسعه زراعت چوب نیز در استان گیلان در دست انجام است.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"