كدخبر: ۷۹۵۶
تاريخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
رنج‌نامه بنیان‌گذار گیلانی بانک پارسیان منتشر شد
در سال 1385 محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت نهم، در یک سخنرانی عمومی از وجود فساد مالی در یک بانک خصوصی کشور سخن گفت که بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشت.
در سال 1385 محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت نهم، در یک سخنرانی عمومی از وجود فساد مالی در یک بانک خصوصی کشور سخن گفت که بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشت. سخنان احمدی‌نژاد ناظر بر معامله در شرف انجام سهام شرکت ایران ‌خودرو در بانک پارسیان با گروه العقیلی به نمایندگی محمد رستمی‌صفا از فعالان صنعت لوله و پروفیل بود. تعداد کل سهام بانک پارسیان در آن مقطع معادل پنج میلیارد سهم بود و شرکت‌های تابعه ایران‌ خودرو دارای بیش از یک میلیارد و 400 میلیون سهم بودند که معادل 28.8 درصد کل سهام این بانک می‌شد.
به گزارش "لاهیگ"، کنسرسیوم رستمی به موازات مذاکره با ایران ‌خودرو با یک مؤسسه بانکی آلمان نیز برای دریافت وام برای خرید این سهام به توافق رسیده بود. اما شایعاتی در بازار سرمایه شکل گرفته بود که رستمی منابع مالی لازم برای خرید سهام را از خود بانک پارسیان دریافت کرده است. این شایعات دستمایه سخنرانی احمدی‌نژاد قرار گرفت و به‌دنبال آن، بانک مرکزی طی حکمی عبدالله طالبی، مدیرعامل و بهرام فتحعلی، رئیس هیأت ‌مدیره بانک پارسیان را از سمت‌های خود برکنار کرد.
اکنون پس از گذشت 9 سال از این ماجرا، عبدالله طالبی در کتابی 400 صفحه‌ای با عنوان "بر پارسیان چه گذشت" داستان برکناری یک‌باره خود و رئیس هیأت ‌مدیره بانک پارسیان را همراه با جزئیات پشت پرده آن و دادخواهی‌های خود در  دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، دادسرای امور اقتصادی و مجلس شورای اسلامی که تماماً به برائت این مدیران باسابقه کشور منجر شده، روایت کرده است.
در پیشگفتار این کتاب، دکتر محمد طبیبیان از اقتصاددانان برجسته کشور ضمن تقدیر از عملکرد بانک پارسیان به‌عنوان بزرگ‌ترین بانک خصوصی کشور در آن مقطع تأکید می‌کند: "در این کتاب به‌خوبی می‌توان دید که چگونه تنگ‌نظری‌ها، ملاحظات شخصی و رانت‌جویی‌ها می‌تواند کارآفرینی را در کشور مختل کند. همچنین در این کتاب می‌بینیم که چگونه برخی قضات باوجدان، مدیران و کارمندان دولتی شریف و استوار و روزنامه‌نگاران و نشریات بیدار و برخوردار از مسئولیت اجتماعی در جهت روشن شدن حقایق و خنثی شدن نقشه‌ها اقدام کردند."
عبدالله طالبی در مقدمه این کتاب می‌نویسد: "این کتاب سرگذشت رویدادهای تلخ و شیرینی است که برای من و همکارانم در نخستین سال‌های تأسیس و شکوفایی بانک پارسیان رخ داد. بزرگترین بانک خصوصی کشور که توانست با تکیه بر اعتماد مشتریان و کارآمدی مدیران و کارکنان خود در مدتی رشد و کارآیی را در مجموعه نظام بانکی کشور برجای گذارد. اگرچه در نهایت ناباوری، این موفقیت دیری نپایید و بانک در اوج شکوفایی و گسترش، دچار حوادث غیرقابل پیش‌بینی شد و نهایتاً شرایطی پدید آمد که برخلاف میل باطنی‌ام پست مدیرعاملی بانک را ترک کردم."
وی دلیل نگارش این کتاب را چنین برشمرد: "من هدف بزرگ‌تر و ارزشمندتری را در این نوشتار دنبال می‌کنم و آن روایت عینی عبرت‌آموزی است که امیدوارم با مطالعه دو نیمه داستان بانک پارسیان برای خواننده محترم فراهم شود.
کتاب حاضر شرح حالی است که قصد ندارد در مورد افراد خاص، آزردگی‌های شخصی یا خدای ناکرده انتقام‌جویی ورود داشته باشد، بلکه امید دارد این نوشتار مجالی فراهم کند تا مدیران حاکمیتی قبلی کشور، فرصتی برای ارزیابی مجدد مسئولیت‌های خود بیابند و مدیران آینده نیز باور کنند که همواره در برابر تاریخ باید پاسخگو باشند."



این کتاب در ۴۰۰ صفحه با بیانی شیوا و روندی جذاب و همچنین با ارائه اسناد، مدارک، عکس و شعر و سایر تفصیلات، به افشاگری نگاه و عملکرد نادرست برخی عوامل قدرت علیه بانک پارسیان و مسئولین آن و سرنوشت دادخواهی آن‌ها می‌پردازد.
در فرازهایی از متن کتاب می‌خوانیم: "بازندگان نامرئی مزایده سهام بانک، توطئه‌ای همه‌جانبه و غیرقابل مهار علیه این معامله سامان دادند. توطئه‌ای که در دو بال مجزا طراحی و پیگیری شد. بال اول بانک مرکزی و بال دوم مدیریت ارشد دولت... رئیس کل وقت بانک مرکزی تلاش کرد علی طیب‌نیا را از هیأت انتظامی بانک‌ها کنار بگذارد تا بتواند از این هیأت حکمی در محکومیت مدیران بانک بگیرد... (آقای) فضل علی (بازپرس) به مطالعه‌ گزارش سازمان بازرسی که چند روز پیش منتشر شده بود مشغول شد و در حین مطالعه ناگهان با ابراز تعجب و صدای بلند گفت عجب!... او گفت از بانک مرکزی مواد قانونی که به استناد آن‌ها مدیریت بانک پارسیان متهم به تخطی از مقررات شده، خواستار شده اما هر بار پاسخ‌های بسیار پیچیده و گمراه کننده‌ای دریافت نموده است."
گفتنی است، عبدالله طالبی اطاقور، متولد سال 1331 در سیاهکلرود رودسر و دارای مدرک دکتری مدیریت مالی، بنیان‌گذار و مدیرعامل بانک پارسیان تا سال 1385 می‌باشد.
وی هم‌اینک رئیس هیأت مدیره شرکت مهکان کاسپین است و پیش‌تر نیز عضو شورای بازنگری قوانین بانکی کشور، معاون مالی و اقتصادی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مشاور وزیر نیرو در امور مالی و اقتصادی بوده است.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"