كدخبر: ۷۹۴۱
تاريخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
چگونگی تشخیص چای تقلبی
یک کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو، چگونگی تشخیص چای تقلبی را تشریح کرد.
یک کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو، چگونگی تشخیص چای تقلبی را تشریح کرد.
سولماز چوبکی در گفت‌وگو
با خبرگزاری تسنیم با بیان این‌که بیشترین تولید چای در استان‌های گیلان و مازندران است، اظهار داشت: نوشیدنی چای به‌دلیل این‌که جزء اقلام سبد خانوار محسوب می‌شود، به لحاظ سلامتی از اهمیت بسیار زیادی برای سازمان غذا و دارو برخوردار است.
وی عنوان کرد: با توجه به این‌که سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود یک و نیم کیلوگرم است، لذا چای یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌هاست. در این راستا الزاماتی را در ضوابط، از جمله اندازه‌گیری باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین اعمال نموده‌ایم که اولویت با چای‌های وارداتی به کشور است. لازم به ذکر است، تمامی چای‌های وارداتی به کشور از لحاظ تمامی ویژگی‌ها مورد  آزمون قرار می‌گیرند.
این کارشناس چای سازمان غذا و دارو در ادامه به نقل از مرکز تحقیقات چای کشور گفت: از آفت کش‌ها برای چای‌های تولید داخل کمتر استفاده می‌شود، مگر این‌که باغات چای مجاور با سایر باغات، از جمله باغات مرکبات باشد. با این حال علاوه بر چای‌های وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقی‌مانده سموم چای‌های تولید داخل نیز قرار داده‌ایم.
چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو، بازنگری یکسان‌سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآورده‌های چای، از جمله انواع چای‌های سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسه‌ای، بدون کافئین و دمنوش‌های گیاهی و میوه‌ای و غیره، است.
وی عنوان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونه‌ای درج کنند تا مصرف‌کننده بتواند به‌راحتی با مشاهده برچسب روی محصول، چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده، از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب نماید.
این کارشناس چای سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: حمایت از تولید داخل جزء اولویت‌های وزارت بهداشت می‌باشد. لذا پیشنهاد می‌شود چای تولید داخل که دارای شماره پروانه ساخت معتبر و لوگوی سازمان غذا و دارو می‌باشد، خریداری و با اطمینان مصرف شود؛ هرچند که چای‌های وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری بر روی برچسب محصول هستند، مورد تأیید این سازمان است.
چوبکی عنوان کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چای‌های تقلبی مشکل است، زیرا اکثراً چای‌های حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود. لذا پیشنهاد ما این است که از لحاظ ظاهری صرفاً استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی همچون مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء، لوگوی سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را مد نظر قرار دهند.
وی با بیان این‌که مصرف‌کنندگان می‌توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ به‌کار رفته است یا خیر، گفت: بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند. اگر رنگ پس دهد، یعنی رنگ به آن اضافه شده؛ حتی آن رنگ می‌تواند مجاز و خوراکی باشد، ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.
این کارشناس چای سازمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: مصرف‌کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول، از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت نمایند. همچنین می‌توانند آمار چای‌های وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو است را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت و یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس حاصل کنند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"