كدخبر: ۷۹۲۱
تاريخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
کرسنت بهانه است؛ هدف شعارهای روحانی است
دکتر فیاض زاهد
آن‌چه که از رفتار برخی نمایندگان اکثریت مجلس شورای اسلامی، چهره‌هایی که در راستای اعطای کارت زرد دوم به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال بودند، وابستگان دولت سابق و نیروهای مؤثر جبهه پایداری برمی‌آید؛ این است که آنان اجازه تمرکز به دولت را نخواهند داد. این افراد که اکنون به سبب شکستی که در انتخابات از مردم خوردند، به حاشیه رانده شدند، هر روز به بهانه‌های مختلف تلاش می‌کنند تمرکز کابینه و مجموعه شخصیت‌های مؤثر دولت، از جمله علی جنتی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ را به حاشیه‌ جذب کرده و آن‌ها را از مأموریت و رسالت اصلی خود دور کنند.
تحلیل نیروهای رادیکال مجلس این است که موفقیت و کامیابی دولت آقای روحانی منوط به تحقق وعده‌های او در حوزه سیاست خارجی و بازگشایی انفتاح سطح معیشت مردم است. از آن‌جایی که دولت اکنون پس از یک سال و نیم مذاکره به نقطه طغیانی گفت‌وگوهای هسته‌ای با 1+5 نزدیک می‌شود، نیروهای رادیکال این احتمال را می‌دهند که چه‌بسا دولت موفق شود و پس از حل بحران هسته‌ای، با تغییر رویکرد خود به حوزه داخلی، موجبات تحکیم مواضع و پیشبرد اهداف خود را در این حوزه فراهم کند؛ لذا اکنون با فرار به جلو می‌خواهند با برهم زدن تمرکز دولت، قدرت اثربخشی آن را کاهش دهند.
در تحلیلی دیگر، این گروه تندرو در مجلس باورشان این است که شاید به‌دلیل کارشکنی‌هایی که در داخل و خارج صورت می‌گیرد، مذاکرات به نتیجه نرسد و آن‌گاه دولت روحانی بخواهد با تغییر رویکرد به حوزه داخلی، استراتژی دوم خود را پیاده کند؛ استراتژی که با تحقق شعارها و برنامه‌های دکتر روحانی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، موفقیتی برای دولت به ارمغان آورد، لذا اکنون با زدن چهره‌های اصلی و یا سرگرم کردن آن‌ها، به‌دنبال عدم موفقیت دولت در اجرای استراتژی شماره دو هستند.
در این میان نمایندگان فوق‌الذکر به‌خوبی آگاه‌اند که فقدان پردازش رسانه‌ها در پرونده کرسنت، به‌دلیل مصوبه شورای عالی امنیت ملی است که این مصوبه با توجه به منافع عظیم اقتصادی دولت و ملت جمهوری اسلامی در این قرارداد تنظیم شده است.
اما مشکل نمایندگان مجلس با علی جنتی، این نیست که چرا روزنامه‌های منتقد، اجازه نقد پرونده کرسنت را ندارند؛ مشکل آن‌ها رویکرد عمومی و کلان جنتی به‌عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. رویکرد جنتی بازتابی از تمام وعده‌های دکتر حسن روحانی در انتخابات سال 1392 به‌شمار می‌رود؛ رویکردی که روحانی علی‌رغم تمام محدودیت‌ها و سنگ‌اندازی‌ها نسبت به حامیان اجتماعی خود اتخاذ کرده است.
اکنون نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کاری خود نمره بسیار خوبی از مخاطبان این وزارتخانه، اعم از نویسندگان، روشنفکران، فیلمسازان و هنرمندان دریافت می‌کند. شاید وضعیت کنونی، وضعیت ایده‌آلی در مقایسه با کشورهای مشابه ما نباشد، اما در مقایسه با وزارت فرهنگ و ارشاد دولت قبلی، یک گام اساسی رو به جلو به‌شمار رفته و هزاران امید را در دل اصحاب فرهنگ و هنر ایجاد می‌کند.
اما نیروهای رادیکال مجلس این نقطه قوت را هدف قرار می‌دهند تا با کارت زردهای متمادی، اعتماد به نفس، تمرکز و اراده دولت در جهت تحقق وعده‌های خود را بگیرند.
معتقدم علی جنتی چوب کرسنت را نمی‌خورد؛ او چوب تمرکز و وفاداری به شعارهای فرهنگی آقای رئیس‌ جمهور را می‌خورد که اتفاقاً از محورهای اصلی و استراتژی‌های اصلی دولت یک حقوقدان به‌شمار می‌رود. به نظرم دولت باید خود را آماده کند؛ چرا که تا پایان مجلس دهم این نوع اقدامات، فراوان بروز خواهد کرد و آن‌ها تلاش می‌کنند چهره‌های مؤثر را از کارآیی لازم بیاندازند.
پاسخ مناسب افکار عمومی به این‌گونه نمایندگان می‌تواند حضور پرشور در انتخابات آتی و حذف نمایندگانی باشد که با اکثریت افکار عمومی همراهی نمی‌کنند.

• روزنامه آفتاب یزد، شماره 4348، 20 خرداد 1394
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"